طرز تهیه سماق پلو خوشمزه و مجلسی به صورت مرحله به مرحله

طرز تهیه سماق پلو خوشمزه و مجلسی به صورت مرحله به مرحله

طرز تهیه سماق پلو این پلو اصالتا اردبیلی است و مخصوص شهر نمین می باشد. سماق آذربایجان بسیار خوشرنگ و ترش است و …

طرز تهیه خورش ترشی گورما خوشمزه و سنتی مرحله به مرحله

طرز تهیه خورش ترشی گورما خوشمزه و سنتی مرحله به مرحله

طرز تهیه خورش ترشی گورما خورش ترشی گورما یکی از خورش های خوشمزه و ساده شهر اردبیل است که با دستورهای بسیار متنوعی …

طرز تهیه سیب زمینی تنوری ساده و خوشمزه مرحله به مرحله

طرز تهیه سیب زمینی تنوری ساده و خوشمزه مرحله به مرحله

طرز تهیه سیب زمینی تنوری ساده سیب زمینی تنوری یکی از انواع میان وعده های سالم و خوشمزه بین المللی است که با …

طرز تهیه آش ترش

طرز تهیه آش ترش تبریز طرز تهیه آش ترش گیلانی طرز تهیه آش ترش زنجان طرز تهیه آش ترش اردبیل طرز تهیه آش ترش همدان طرز تهیه آش ترش کردستان طرز تهیه آش ترش ارومیه طرز تهیه آش ترش قزوین

آش ترش از آن دسته غذاهای خوشمزه ای است که در بسیاری از استان های ایران تهیه می شود. در گیلان و مازندران رسم است که برای ویارانه خانم های باردار این آش را می پزند و با آن از مهمانان پذیرایی می کنند. علاوه بر استان های شمالی، این آش در تبریز، همدان، اردبیل و زنجان هم با کمی تغییر در دستور پخت، تهیه می شود. نقطه اشتراک همه این دستور پخت ها ترش بودن آش است که ترکیب خوشمزه ای برای ما به ارمغان می آورد. به دلیل سبک بودن این آش معمولا به عنوان عصرانه یا شام میل می شود. برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه آش ترش در ادامه با سایت نکته چی همراه باشید.

مواد لازم برای ۴ نفر
نخود، لوبیا چیتی، ماش، گندمهر کدام ½ لیوان
پاچ باقلا با پوست½ لیوان
باقلا مازندرانی با پوست½ لیوان
برنج نیم دانه½ لیوان
سبزی آش (جعفری، گشنیز، چغندر، اسفناج، تره)۵۰۰ گرم
سبزی خولی واش تازه۵۰ گرم
آلوچه ترش خشک۱ لیوان
سیر کوبیده شده۳ قاشق غذاخوری
خولی واش خشکبه میزان لازم
زردچوبه، نمک و فلفلبه میزان لازم
نعناع خشک و روغنبه میزان لازم

طرز تهیه آش ترش

مرحله اول

برای تهیه آش ترش خوشمزه سبزی ها را شسته و خرد کنید. بهتر است به شکل ساطوری، همه سبزی ها با هم خرد شود. بهتر است چغندر آش را کمی بیشتر بریزیم، چون باعث لعاب انداختن آش می شود. نیازی نیست سبزی آش خیلی ریز خرد شود.

مرحله دوم

همان طور که می دانید، خولی واش که به آن خالواش هم می گویند گیاهی از خانواده نعناع است که در فصل بهار در گیلان می روید و عطر تندی دارد. برای سایر فصول می توان از خولی واش خشک شده استفاده کنید.

مرحله سوم

این سبزی بسیار معطرهم، باید خرد کرده و با بقیه سبزی های خرد شده مخلوط کنید. نکته اصلی و مهم در گرفتن نفخ حبوبات آشی این است که آن ها را از شب قبل در آب و کمی نمک بخیسانید. باید چند بار آب حبوبات را عوض کنید تا کاملا نفخ آن خارج شود.

مرحله چهارم

حبوبات خیس خورده را به همراه برنج نیم دانه که چند ساعتی در آب خیسانده اید در قابلمه ریخته و روی آن آب بریزید. حتما از قابلمه بزرگ و جادار استفاده کنید تا بعد از اضافه کردن همه مواد، آش به خوبی جا بیفتد.

مرحله پنجم

برای اینکه برنج خوب لعاب بدهد، باید آب دو برابر حبوبات و برنج باشد. اجازه بدهید با حرارت متوسط بجوشد. بعد از اینکه حبوبات کمی نیم پز شد و برنج لعاب انداخت باید سبزی را اضافه کنید. سبزی خرد شده را به قابلمه اضافه کرده و هم می زنیم.

مرحله ششم

در این مرحله می توانید زردچوبه را به آش اضافه کنید. هرگز سبزی را از ابتدا با حبوبات نپزید. سبزی برای پخت به زمان کمتری نیاز دارد. مردم گیلان در فصل بهار از گوجه سبز های ترش و تازه برای درست کردن آش ترش استفاده می کنند.

مرحله هفتم

سپس در سایر فصل ها نیز گوجه سبز فریزری داخل آش می ریزند. اگر به گوجه سبز دسترسی نداشتید، می توانید از آلوچه های ترش خشک شده بازاری استفاده کنید. ابتدا آلوچه ترش ها را در کمی آب بخیسانید تا شن و گرد و خاک آن خارج شود.

مرحله هشتم

می توانید بعد از اضافه کردن سبزی ها آلوچه را هم به آش اضافه کنید. در این مرحله باید باقلا مازندرانی را اضافه کنید. می توانید از باقلای تر و یا خشک استفاده کنید. باقلای خشک باید از شب قبل خیس بخورد و از همان ابتدا با حبوبات پخته شود

مرحله نهم

اما باقلای سبز چون به زمان کمتری برای پخت نیاز دارد، می توانید آن را بعد از آلوچه اضافه کنید. دقت داشته باشید که نباید باقلاها بیش از اندازه بپزد و به اصطلاح وا برود. بعضی ها هنگام استفاده از باقلا مازندارنی خشک، پوست آن را جدا می کنند.

مرحله دهم

اما در دستور اصلی باقلا باید با پوست باشد. حالا باید اجازه دهید تا آش کامل بپزد و جا بیفتد. بهتر است کمی حرارت را پایین بیاورید تا حبوبات و سبزی کاملا لعاب بیاندازد. هر از گاهی به آش سر زده و آن را کمی هم بزنید.

مرحله یازدهم

توجه داشته باشید که اگر شعله خیلی بالا باشد حتما آش ته می گیرد یا آب آن زود تبخیر می شود و مجبور می شوید به آن آب اضافه کنید. بهتر است کمی آش را بچشید اگر ترشی آن کم بود می توانید کمی آبغوره به آن اضافه کنید.

مرحله دوازدهم

اگر آلوچه ترشی کافی داشته باشد نیازی به آبغوره نیست. بعد از اینکه آش کامل جا افتاد و حبوبات پخت باید به آش سیر سرخ شده را اضافه کنید. در تابه ای کمی روغن ریخته و سیر له شده را با کمی نمک سرخ کنید.

مرحله سیزدهم

وقتی که عطر سیر آزاد شد و رنگش کمی طلایی شد، آماده است. در ادامه سیر سرخ شده را به همراه روغن سیر، داخل آش ریخته و به خوبی هم می زنیم تا یکدست شوند. در این مرحله آش را چشیده و به آن نمک و فلفل اضافه می کنیم.

مرحله چهاردهم

در این مرحله کمی نعناع و خولی واش خشک را در روغن با حرارت بسیار کم تفت می دهیم تا سیاه نشود، سپس به آش اضافه می کنیم. دقت کنید که سبزی خشک خیلی سریع می سوزد پس باید از همان ابتدا روغن کافی در تابه می ریزیم.

مرحله پانزدهم

و بعد از اینکه روغن کاملا داغ شد سبزی خشک را اضافه کنید. تنها ۱۰ ثانیه آن را تفت داده و بعد بلافاصله از روی حرارت بر می داریم چون همانطور که گفتیم خیلی زود می سوزد. می توانید نصف این سبزی را برای روی آش کنار بگذارید.

مرحله شانزدهم

بعد از اینکه همه مواد با هم جا افتاد و به خورد هم رفت آش شما آماده است. برای روی آش میتوانید از سیر و سبزیجات خشک تفت داده شده استفاده کنید. مردم گیلان این آش را به همراه ترب سفید و ماهی شور سرو می کنند.

آخرین بروز رسانی در : دوشنبه 25 مرداد 1400
کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام نکته چی و لینک مستقیم بلا مانع است.