طرز تهیه شامی ترکیهای به روش سنتی؛ یک دستور پخت خوشمزه
طرز تهیه شامی ترکیه ای
طرز تهیه شامی ترکیهای یه روش خوشمزه و متفاوت برای تجربه کردن یک غذای پرطرفدار در ترکیه است. این دستور پخت با تغییرات کوچکی در مواد اصلی ارائه میشود تا طعمی یونیک و متمایز داشته باشید. پس با ما همراه باشید تا این شامی خوش طعم را با هم درست کنیم.
برای تهیه شامی ترکیهای خوشمزه، اول گوشت گوسفندی رو خوب بشور و دو بار چرخ کن. بعد پیاز و سیر رو پوست بگیر، خرد کن و به گوشت اضافه کن و دوباره چرخ کن. تخم مرغ و آرد سوخاری رو هم اضافه کن و حسابی ورز بده. مواد رو نیم ساعت توی یخچال استراحت بده، بعد ادویهها و بلغور و آب و کمی نمک اضافه کن و دوباره ورز بده. مواد رو یک شب توی یخچال بذار تا استراحت کنن. فرداش مایه رو به شکل شامی دربیار و توی روغن داغ سرخ کن. با گوجه و سیب زمینی سرخ شده سرو کن و لذت ببر.
مواد اصلی برای ۴ نفر | مقدار |
گوشت گوسفندی چرخ کرده | ۵۰۰ گرم |
تخم مرغ | ۱ عدد |
پیاز خرد شده | ۱ عدد |
سیر له شده | ۲ حبه |
سایر مواد | مقدار |
آرد سوخاری پانکو | ۲ قاشق غذاخوری |
بلغور نرم | ۱/۲ قاشق غذاخوری |
آب سرد | ۱ قاشق چایخوری |
زیره سبز | ۱ قاشق چایخوری |
پاپریکا | ۱/۲ قاشق چایخوری |
فلفل سیاه تازه | ۱/۲ قاشق چایخوری |
فلفل قرمز تند | ۱/۲ قاشق چایخوری |
نمک و روغن زیتون | به مقدار لازم |
طرز تهیه شامی ترکیه ای
مرحله ۱: آماده سازی گوشت
ابتدا گوشت گوسفندی را بعد از شستن خرد کنید و دو بار چرخ کنید. پیاز و سیر را پوست بگیرید، خرد کنید و به همراه گوشت چرخ شده مخلوط نمایید. سپس مواد را برای بار سوم چرخ کنید. اگر آب اضافی داشت، فشار دهید تا خارج شود.
مرحله ۲: اضافه کردن تخم مرغ و آرد سوخاری
گوشت را در یک کاسه بزرگ ریخته، تخم مرغ و آرد سوخاری پانکو را اضافه کنید. خوب ورز دهید تا مخلوطی منسجم شکل گیرد. ورز دادن باید حداقل ۱۰ دقیقه طول بکشد.
مرحله ۳: استراحت مواد
در یخچال پس از ورز دادن مایه شامی، ظرف را با سلفون بپوشانید و برای ۳۰ دقیقه در یخچال قرار دهید تا استراحت کند.
مرحله ۴: اضافه کردن ادویهجات و بلغور
کاسه مایه شامی را از یخچال خارج کنید. ادویهها شامل زیره سبز، پاپریکا، فلفل سیاه، فلفل قرمز تند، بلغور نرم، آب سرد و کمی نمک را اضافه کنید و دوباره به مدت ۵ دقیقه ورز دهید.
مرحله ۵: استراحت طولانی مدت
مواد را مجدداً در ظرف پوشانده و به مدت ۱۲ ساعت یا یک شب کامل در یخچال قرار دهید تا مزهها به خوبی به خورد هم بروند.
مرحله ۶: شکل دادن و سرخ کردن شامیها
مایه شامی را از یخچال بیرون آورید و به اندازههای دلخواه شکل دهید. در تابهای که از قبل با روغن زیتون داغ شده، شامیها را بگذارید و از هر طرف تا زمانی که برشته شوند، سرخ کنید.
مرحله ۷: سرو
شامیهای سرخ شده را در ظرف مورد نظر قرار دهید و همراه با گوجههای سرخ شده و سیب زمینیهای سرخ کرده سرو کنید. نوش جان!
آموزش انواع شامی
- طرز تهیه شامی بلغور به روش سنتی؛ یک شام ساده و خوشمزه
- طرز تهیه شامی بروجردی فوق العاده خوشمزه و آسان به روش سنتی
- طرز تهیه شامی کباب لرستانی؛ غذایی سنتی و خوشمزه
- طرز تهیه شامی لوبیا چشم بلبلی خوشمزه مرحله به مرحله
- طرز تهیه شامی دال عدس خوشمزه مرحله به مرحله
مطالب جذاب از سراسر وب
- مانتو یقه انگلیسی؛ ۱۵ ایده کاربردی واسه مانتویی که همیشه تو کمدت بهش نیاز داری!
- ایده خرید النگو مدرن؛ برای داشتن یه استایل روزمره شیک و خاص، باید چی بخری؟
- استایل ترند با رنگ نارنجی؛ چطور با این رنگ انرژیبخش خاصتر دیده بشیم؟
- ساعت دیواری رزینی؛ ۱۵ ایده جذاب برای داشتن ساعتهایی با طراحی متفاوت
- کالکشن جدید مانتوهای عید؛ ۱۵ مدل شیک برای یه استایل خاص و نوروزی
- نگاهی به ۱۵ طراحی خاص از ست حلقه ازدواج شیک جذاب؛ بهترین ایدهها برای سلیقههای