طرز تهیه آش دوغ

طرز تهیه آش دوغ ترکی شمالی گدوک بختیاری با جو شیرازی با رشته اصفهانی افغانی کرمانشاهی با اسفناج سنندج

آش دوغ یکی از آش های خوشمزه و پرطرفدار ایرانی است که تقریبا در هر شهری با مواد و روشی متفاوت پخته می شود، برای مشاهده این آموزش آشپزی در ادامه با سایت نکته چی همراه باشید.

همچنین ببینید : طرز تهیه آش رشته نذری خوشمزه با کشک یا ترشی برای ۴ نفر

مواد لازم برای ۴ نفر
دوغ محلی۱٫۵ کیلوگرم
نخود۲ پیمانه
ماست۱ کاسه
برنج نیم دانه۲ پیمانه
سبزی آشی۵۰۰ گرم
زرده تخم مرغ۱ عدد
پیاز داغ و نعناع داغبرای تزیین

دستور پخت آش دوغ

مرحله اول

برای پخت آش دوغ اولین کار خیساندن نخود می باشد، به همین دلیل نخود را از شب قبل می خیسانیم تا نفخش برطرف شود. پس از خیساندن نخود آنرا به همراه مقداری زردچوبه داخل قابلمه حاوی آب جوش می ریزیم تا بپزد.

مرحله دوم

در حین پختن نخود، ماست و دوغ را با هم مخلوط می کنیم تا کاملا یکدست شوند. حالا زرده تخم مرغ را داخل یک کاسه کوچک هم می زنیم تا از لختگی در بیاید، سپس چند قاشق دوغ به ان اضافه می کنیم و پس از مخلوط کردن به قابلمه حاوی دوغ اضافه می کنیم.

مرحله سوم

حالا قایلمه حاوی دوغ را روی حرارت قرار می دهیم و به صورت متداوم هم می زنیم تا دوغ نبرد. حالا برنج نیم دانه را که از قبل خیسانده ایم به قابلمه حاوی دوغ اضافه می کنیم و منتظر می مانیم تا دوغ به جوش بیاید و قل بزند.

همچنین ببینید : آموزش طرز تهیه آش ماش خوشمزه شمالی برای سرماخوردگی

مرحله چهارم

سبزی آش را خرد می کنیم و زمانی که آش به قل افتاد اضافه می کنیم و صبر می کنیم تا آش جا بیفتد، سپس نخود پخته شده را آبکشی می کنیم و به آش اضافه می کنیم. پس از چند دقیقه که نخود با آش مخلوط شد، آش ما اماده سرو است.

مرحله پنجم

نکته مهم در مورد اضافه کردن نخود این است که اگر نخود را زود به آش اضافه کنید به خاطر وجود دوغ سفت می شود. پس از اینکه آش آماده شد آنرا در ظرف مورد نظرمان می کشیم و با نعناع داغ و پیاز داغ تزیین می کنیم.

نکات پخت آش دوغ

سبزی آش دوغ

سبزی آش دوغ شباهت زیادی به سبزی آش های دیگر دارد ولی اگر می خواهید سبزی این آش را به صورت سنتی ترکیب کنید، باید از سبزیجاتی مثل شوید، گشنیز، برگ سیر تازه استفاده کنید. اضافه کردن اسفناج هم اختیاری می باشد.

source

کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام نکته چی و لینک مستقیم بلا مانع است.