طرز تهیه شیر پلو اردبیلی؛ هر آنچه برای پخت یک وعده غذایی لذیذ نیاز دارید
طرز تهیه شیر پلو اردبیلی
طرز تهیه شیر پلو اردبیلی یکی از خوشمزهترین غذاهای سنتی ایرانیه که مخصوص استان اردبیله. این غذا با ترکیب برنج و شیر و ادویهجات خوش عطر و طعم میتونه یک وعده غذایی عالی و مقوی باشه. مخصوصاً اگه دوست دارید تجربهای متفاوت از پلوهای معمولی داشته باشید، شیر پلو انتخاب جذابیه.
برای تهیه شیر پلو اردبیلی ابتدا مرغها رو با زردچوبه، فلفل، نمک، زعفران و آب لیمو مزهدار میکنیم و یک ساعت تو یخچال استراحت میدن. بعدشون رو سرخ میکنیم. برنج رو با شیر میپزیم و با زردچوبه و زعفران طعمدار میکنیم. در آخر هم کشمش و خرما رو تفت میدیم و همهچیزو با هم توی ظرف سرو میکنیم. این غذای خوشمزه رو میتونیم با سالاد یا ماست سرو کنیم.
مواد اصلی | مقدار |
برنج | ۲ پیمانه |
شیر تازه | ۲ پیمانه |
فیله مرغ | ۵ عدد |
سایر مواد | مقدار |
کشمش پلویی | ۲ ق غذا خوری |
زعفران آب شده | ۳ ق غذا خوری |
خرمای بدون هسته | ۵ عدد |
کره یا روغن مایع | به مقدار لازم |
لیموترش تازه | ۱ عدد |
نمک و فلفل سیاه و زردچوبه | به مقدار لازم |
طرز تهیه شیر پلو اردبیلی
مرحله ۱: آمادهسازی مرغ
ابتدا فیلههای مرغ را با زردچوبه، فلفل سیاه، نمک، زعفران دمکرده و آب لیموترش مزهدار کنید. این ترکیب را خوب روی مرغ بمالید تا همه جای آن به خوبی آغشته شود. سپس، مرغها را درون ظرفی بچینید و برای یک ساعت داخل یخچال قرار دهید تا مزهها به خورد مرغ بروند و طعم بهتری پیدا کنند.
مرحله ۲: پخت مرغ
پس از یک ساعت، مرغها را از یخچال خارج کنید. در یک تابه بزرگ، کمی کره و روغن مایع را داغ کنید و سپس مرغهای مزهدار شده را اضافه کرده و با حرارت ملایم سرخ کنید. مطمئن شوید که مرغها به خوبی پخته و نرم شوند.
مرحله ۳: آمادهسازی برنج
برنج را حداقل دو تا سه ساعت قبل در آب خیس کنید. پس از این مدت، آب برنج را خالی کنید و به جای آب، شیر تازه اضافه کنید. مراقب باشید که شیر بیش از حد برنج نباشد، تا برنج در پایان پخت شل نشود.
مرحله ۴: پخت برنج
برنج و شیر را در یک قابلمه بزرگ بریزید. کمی زردچوبه و زعفران دمکرده به آن اضافه کنید و با حرارت متوسط شروع به گرم کردن کنید. به خوبی هم بزنید تا ادویهها به طور یکنواخت در بین برنج پخش شوند. به محض اینکه شیر شروع به جوشیدن کرد، حرارت را کم کنید.
مرحله ۵: دم کردن برنج
وقتی شیر به خوبی جذب برنج شد و برنج نرم شد، دمکنی را روی درب قابلمه قرار دهید و برای ۳۰ دقیقه دمکنی کنید تا برنج به خوبی دم بکشد و عطر و طعم زعفران به خوبی در آن نفوذ کند.
مرحله ۶: تفت دادن کشمش و خرما
در حین دم کشیدن برنج، کشمشها را در یک تابه کوچک با کمی کره تفت دهید تا پف کنند و طلایی شوند. خرماهای بدون هسته را نیز اضافه کنید و کمی تفت دهید تا نرم شوند.
مرحله ۷: سرو شیر پلو
پس از اتمام دم کردن، شیر پلو را درون ظرف سرو بکشید. برنج را با مرغهای سرخ شده، کشمش و خرماهای تفت داده شده تزئین کنید و سپس سرو نمایید. این غذای لذیذ و مغذی را میتوانید همراه با سالاد یا ماست میل کنید. نوش جان!
مطالب جذاب از سراسر وب
- جدیدترین انگشتر نگین مشکی زنانه جدید؛ ۱۵ مدل که عاشقشان میشوید
- نیم ست طلا حلقهای مدرن؛ ۱۵ مدل شیک و کاربردی برای استایلهای خاص
- تابلو ال ای دی مدرن؛ ۱۵ انتخاب فوقالعاده برای دکوراسیون با نورپردازی مدرن
- فنجان نعلبکی دفرمه پینترستی زیبا؛ ۱۵ مدل منحصر به فرد برای زیبایی میز پذیرایی
- جدیدترین دیزاین ناخن بربری شیک و زیبا؛ ۱۵ مدل که باید ببینید
- ۱۵ عکس کیف دستی سفید باکلاس زنانه؛ بهترین نمونهها برای تکمیل استایل روزانه
- منبع :
- sofre.khodemani