طرز تهیه ناشف لحم، راهنمای کامل برای تهیه یک شام خاص و پرطرفدار
طرز تهیه ناشف لحم
اگر دنبال یه دستور پخت متفاوت و خوشمزه هستید که هم ساده باشه و هم طعم دلچسبی داشته باشه، طرز تهیه ناشف لحم یک گزینه عالیه! این غذا که ریشهای در آشپزی شرقی داره، با ترکیب گوشت گوسفندی و ادویههای خوش عطر، یک وعده غذایی رضایتبخش و مغذی رو به شما ارائه میده. در ادامه، با تغییرات جزئی در مواد اولیه، یک نسخه جدید و منحصر به فرد از این دستور پخت رو به شما معرفی میکنم که هم تنوع داره و هم تجربهی جدیدی از آشپزی ارائه میده. پس با من همراه باشید تا این دستور غذایی خوشمزه رو با هم درست کنیم.
برای تهیه ناشف لحم، اول یکی از پیازها رو رنده کنید و با گوشت چرخکرده، پودر لیمو عمانی، و فلفل سیاه مخلوط کنید. این مخلوط رو برای ۲۴ ساعت توی یخچال استراحت بدید تا مزهدار شه. بعد، پیازهای باقیمونده رو تفت بدید و رب انار، لیمو عمانی، نمک، و پودر هل اضافه کنید. گوشت مزهدار شده رو به پیاز اضافه کنید و بذارید بپزه. همزمان، برنج رو بپزید و دم کنید. در نهایت، گوشت رو روی برنج دمکشیده سرو کنید و با دست نوش جان کنید!
مواد اصلی | مقدار |
گوشت گوسفندی (چرخکرده) | ۳۰۰ گرم |
برنج (نیمدانه) | ۲.۵ پیمانه |
پیاز (خرد شده) | ۴ عدد |
ادویهها و سایر مواد | مقدار |
رب انار ملس | ۱ قاشق غذاخوری |
زعفران دمکرده | به مقدار لازم |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار لازم |
پودر لیموعمانی | به مقدار لازم |
پودر هل | به مقدار لازم |
زیره سیاه | به مقدار لازم |
ادویه بندری | به مقدار لازم |
طرز تهیه ناشف لحم
مرحله ۱: آمادهسازی و مزهدار کردن گوشت
ابتدا یکی از پیازها را پوست بکنید و با رنده ریز رنده کنید. نیازی به گرفتن آب پیاز نیست. گوشت گوسفندی را به صورت قیمهای خرد کرده و به آن پودر لیمو عمانی و پودر فلفل سیاه اضافه کنید. با استفاده از دستکش، مواد را خوب ورز دهید تا ادویهها به خورد گوشت بروند. سپس مواد را داخل یک شیشه مانند مربا بریزید، درب آن را ببندید و برای ۲۴ ساعت در یخچال قرار دهید تا مزهدار شود.
مرحله ۲: تفت دادن پیاز و افزودن رب انار
مابقی پیازها را پوست بگیرید و به صورت خلالی ریز خرد کنید. داخل یک قابلمه کمی روغن بریزید و پیازها را تفت دهید تا سبک و کمی طلایی شوند. به آنها رب انار، لیمو عمانی، نمک و پودر هل اضافه کنید و ادامه دهید به تفت دادن تا مواد خوب مخلوط شوند و عطر ادویهها آزاد شود.
مرحله ۳: اضافه کردن گوشت مزهدار به پیاز
گوشتی که ۲۴ ساعت در یخچال استراحت دادهاید و مزهدار شده، به مواد داخل قابلمه اضافه کنید. کمی تفت دهید تا گوشت هم رنگ بگیرد. سپس روی مواد کمی آب بریزید و درب قابلمه را بگذارید. بگذارید برای حدود ۱.۵ تا ۲ ساعت بپزد تا گوشت کاملاً نرم و پخته شود.
مرحله ۴: آمادهسازی و دم کردن برنج
در این فاصله، برنج را درون یک قابلمه دیگر بریزید و آب فراوانی به آن اضافه کنید. اجازه دهید برنج به جوش بیاید و نرم شود. بعد از پخت، برنج را آبکش کنید. در ته قابلمه کمی روغن ریخته و تهدیگ مناسبی قرار دهید، سپس برنج را داخل قابلمه برگردانید تا دم بکشد.
مرحله ۵: اضافه کردن زعفران و سرو
زمانی که آب اضافه گوشت کاملا کشیده شد، کمی زعفران دمکرده به آن اضافه کنید تا طعم و رنگ زیبایی به گوشت بدهد. برنج دمکشیده را درون دیس بکشید و گوشت پختهشده را روی برنج قرار دهید. این غذا را به جای استفاده از قاشق، معمولاً با دست سرو میکنند. نوش جان!