طرز تهیه آش جو سنتی خوشمزه و مخصوص مرحله به مرحله

طرز تهیه آش جو

طرز تهیه آش جو با عدس طرز تهیه آش جو پرک طرز تهیه آش جو تصویری آش جو برای ۲۰ نفر آش جو تهران طرز تهیه آش جو دونفره طرز تهیه آش جو یزدی طرز تهیه آش جو کاشان

ایران مهد خوراک های خوشمزه و لذیذ است. یکی از انواع غذاهایی که ایرانیان در آن بسیار مدعی هستند، آش است. در سرتاسر ایران، صدها دستور پخت برای آش های رنگارنگ وجود دارد. آش جو یکی از پرطرفدارترین آش ها در بین ایرانیان است. این آش، ساختاری کشدار و لذیذ مشابه هلیم دارد و به دلیل داشتن گوشت، به خوبی شما را سیر می کند. در این دستور، ما آش جو را به روش اراکی ها به شما آموزش می دهیم. برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه آش جو در ادامه با سایت نکته چی همراه باشید.

مواد لازم برای ۸ نفر
نخودیک سوم پیمانه
لوبیا چیتییک سوم پیمانه
عدسیک سوم پیمانه
جو پوست کنده۲ پیمانه
برنج½ پیمانه
قلوه گاه گوسفند با استخوان۴۰۰ گرم
استاک گوشت ( آب گوشت )۱۰ پیمانه
سبزی آشی۴۰۰ گرم
کره۲۵ گرم
تخم گشنیز۱ قاشق چای خوری
نعناع خشک و زعفرانبه مقدار کافی
کشک و روغنبه مقدار کافی
نمک، فلفل و زردچوبهبه مقدار کافی

طرز تهیه آش جو

مرحله اول

برای درست کردن آش جو مجلسی و خوشمزه، باید جو پوست کنده را از ۲۴ ساعت قبل خیس کنید. بعد جو را با مقدار کافی آب، به مدت ۳تا ۴ساعت روی حرارت متوسط بپزید. می توانید از همان ابتدای پخت، گوشت هم به قابلمه اضافه کنید.

مرحله دوم

سپس بگذارید تا به همراه جو کامل بپزد. در انتخاب گوشت می توانید از گردن گوساله و یا قلوه گاه استفاده کنید. همان طور که گفتیم این آش بیشترین شباهت را به هلیم دارد پس هیچ اشکالی ندارد که غلات و گوشت از همان ابتدا با هم بپزد.

مرحله سوم

توجه داشته باشید که بهتر است حبوبات را به مدت ۲۴ ساعت تا ۴۸ ساعت به خوبی بخیسانید تا نفخ شان برطرف شود. سپس آب اضافی آن را خالی می کنید و حبوبات مرطوب را در همان ظرف یک شبانه روز بگذارید تا کمی جوانه بزند.

مرحله چهارم

بهتر است روی حبوبات یک دستمال نخی مرطوب بیندازید تا به خوبی جوانه بزند. حبوبات باید خارج از یخچال بماند تا جوانه بزند. حبوبات جوانه زده از خاصیت بسیار بیشتری برخوردار است. می دانیم که میزان پخت حبوبات مختلف با هم متفاوت است.

مرحله پنجم

اما در مورد آش جو از آن جاییکه باید به مدت طولانی به مدت حداقل ۴ تا ۸ ساعت کل مواد بپزد، می توانید کل حبوبات را با هم خیس کنید. بعد از ۳ ساعت، که جو و گوشت کاملا با هم پخت باید حبوبات را به آن اضافه کنید.

مرحله ششم

بعد از اضافه کردن حبوبات جوانه زده، درب قابلمه را گذاشته و اجازه دهید که به آرامی بپزد تا به خوبی لعاب بیاندازد. سبزی ها را شسته و خرد می کنیم. نکته بسیار مهم در مورد سبزی آش این است که بر خلاف سبزی قورمه سبزی که باید آن را ریز ساطوری کنیم،

مرحله هفتم

توجه داشته باشید که سبزی آش باید کمی درشت باشد. می دانیم که گشنیز به آش عطر و بوی شگفت انگیزی می دهد. به همین خاطر بهتر است علاوه بر تخم گشنیز کمی از گشنیز تازه هم برای آخر پخت آش کنار بگذارید.

مرحله هشتم

هنگامی که حبوبات در قابلمه به همراه گوشت در حال پختن است، باید کمی پیاز داغ درست کنید. پیاز داغی که داخل آش می ریزیم باید نگینی خرد شده و کاملا کاراملی یا قهوه ای شود. برای اینکار، با روغن داغ آن ها به آرامی و باحوصله سرخ کنید.

مرحله نهم

حرارت باید همواره یکنواخت باشد تا پیازها به شکلی یک دست کاراملی شود. بعد از اینکه کاملا کاراملی شد، آن را با زردچوبه و فلفل کمی دیگر تفت دهید. هرچقدر پیاز داغ آش شما بیشتر باشد، آش خوشمزه تر و لذیذ تر می شود. نصف پیاز داغ را به قابلمه اضافه کنید.

مرحله دهم

بعد از اینکه کمی مواد با هم پخت نصف کره را به قابلمه اضافه کنید. این کار باعث می شود که آش شما ته نگیرد و خوشمزه تر شود. در تمامی مراحل هر زمان که آش به آب نیاز داشت از استاک گوشت ( آب گوشت ) به قابلمه اضافه کنید.

مرحله یازدهم

بعد از اینکه کاملا آش پخت، در نیم ساعت آخر سبزی را به آن اضافه کنید. می توانید در این مرحله کشک هم به آن اضافه کنید. بهتر است علاوه بر اینکه از کشک برای روی آش استفاده می کنید کمی هم داخل آن بریزید.

مرحله دوازدهم

با این کار طعم و رنگ آش بسیار بهتر می شود. بعد از اینکه آش کاملا پخت گوشت را خارج کرده و آن را با گوشت کوب بکوبید. هدف این است که این آش کاملا کشدار باشد. دو سوم آش را داخل میکسر ریخته و له کنید و دوباره به قابلمه اضافه کنید.

مرحله سیزدهم

دقت کنید که هرگز گوشت را داخل غذاساز نریزید. آش شما حاضر است. حالا برای روی آش کمی نعناع داغ درست کنید. برای این کار نعناع خشک را به همراه تخم گشنیز و کمی گشنیز تر خشک شده در روغن تفت دهید.

مرحله چهاردهم

در صورت تمایل می توانید کمی از کشک را با زعفران رنگدار کنید. حتما از کشک پاستوریزه استفاده کنید و آن را مطابق دستور روی شیشه بجوشانید. در تمام مراحل به جای اضافه کردن آب از استاک گوشت استفاده کنید،

مرحله پانزدهم

هم برای پختن حبوبات و هم در زمان پختن آش. اگر به استاک گوشت دسترسی نداشتید، در ۱۰ پیمانه آب دو عدد قرص گوشت را حل کرده و از آن استفاده کنید. می توانید به جای کشک کمی پنیر پارمزان داخل آش بریزید.

دسته بندی: آموزش آشپزی
بروز رسانی توسط در شنبه 16 مرداد 1400

این مطلب چقدر مفید بود؟

برای امتیاز دادن روی ستاره‌ها کلیک کنید!

میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد امتیاز: 0

اولین امتیاز را شما بدهید!

Loading more posts...
کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام نکته چی و لینک مستقیم بلا مانع است.