طرز تهیه اشکنه عدس خوشمزه و فوری به روش سنتی
طرز تهیه اشکنه عدس
طرز تهیه اشکنه عدس خیلی راحته و یه غذای سنتی خوشمزهست که میتونی به راحتی تو خونه درست کنی. این غذا برای وقتایی که میخوای یه غذای ساده و سالم بخوری عالیه. مواد لازمشم خیلی در دسترسه و میتونی سریع درستش کنی. حالا بیا شروع کنیم به درست کردن اشکنه عدس.
برای تهیه اشکنه عدس، اول عدس رو ۲ ساعت خیس کنید تا نفخش بره. پیاز رو نگینی خرد کنید و تو قابلمه با روغن تفت بدید تا طلایی شه. عدس خیس خورده رو اضافه کنید و با زردچوبه و فلفل تفت بدید. آب جوش بریزید و بذارید عدس بپزه. وقتی نیمپز شد، سیبزمینی خرد شده رو اضافه کنید. تو تابهای دیگه رب گوجهفرنگی رو تفت بدید و شنبلیله خشک رو اضافه کنید، بعد این مواد رو به قابلمه عدس اضافه کنید. در آخر، رشته پلویی رو بریزید و بذارید نرم شه. نمک و آبغوره رو هم اندازه کنید و اشکنه عدس آماده است!
مواد لازم | مقدار |
عدس | ۱/۲ پیمانه |
سیبزمینی | ۱ عدد |
پیاز | ۱ عدد |
رب گوجهفرنگی | ۲ قاشق غذاخوری |
شنبلیله خشک | ۱ قاشق غذاخوری |
رشته پلویی | ۱ پیمانه |
روغن | به میزان لازم |
نمک | به میزان لازم |
فلفل | به میزان لازم |
زردچوبه | به میزان لازم |
آبغوره | به میزان لازم |
طرز تهیه اشکنه عدس
مرحله ۱: آمادهسازی عدس
عدس را از ۲ ساعت قبل پخت شسته و در آب خیس کنید تا نفخ آن گرفته شود. این کار باعث میشود عدس زودتر بپزد و هضمش راحتتر باشد.
مرحله ۲: خرد کردن پیاز
پیاز را پوست کرده و به شکل نگینی خرد کنید. پیاز نگینی شده در طعم نهایی اشکنه تأثیر زیادی دارد.
مرحله ۳: تفت دادن پیاز
داخل قابلمهای روغن ریخته و روی حرارت قرار دهید. پیاز خرد شده را به قابلمه اضافه کنید و تا جایی که طلایی شود تفت دهید.
مرحله ۴: اضافه کردن عدس
عدس خیس خورده را به پیاز تفت داده شده اضافه کنید. زردچوبه و فلفل را هم اضافه کنید و کمی تفت دهید تا عدسها عطر ادویهها را بگیرند.
مرحله ۵: اضافه کردن آب
آب جوش را به قابلمه اضافه کنید و بگذارید عدسها کاملاً بپزند. آب جوش باعث میشود که پخت عدس سریعتر و یکنواختتر شود.
مرحله ۶: اضافه کردن سیبزمینی
زمانی که عدس نیمپز شد، سیبزمینی را که به قطعات کوچک خرد کردهاید، به قابلمه اضافه کنید. بگذارید سیبزمینی در زمان باقیمانده از پخت عدس، بپزد.
مرحله ۷: تفت دادن رب گوجهفرنگی
داخل تابهای مناسب روغن ریخته و رب گوجهفرنگی را در آن تفت دهید تا رنگش باز شود. این کار به خوشرنگ شدن اشکنه کمک میکند.
مرحله ۸: اضافه کردن شنبلیله خشک
شنبلیله خشک را به رب تفت داده شده اضافه کنید و کمی تفت دهید تا عطر شنبلیله آزاد شود.
مرحله ۹: اضافه کردن مواد تفت داده شده
به عدس مواد تفت داده شده را به عدس پخته شده اضافه کنید و خوب مخلوط کنید تا همه مواد با هم ترکیب شوند.
مرحله ۱۰: اضافه کردن رشته پلویی
رشته پلویی ریز شده را به قابلمه اضافه کنید و بگذارید کاملاً نرم شود. این مرحله باعث میشود اشکنه غلیظتر و خوشمزهتر شود.
مرحله ۱۱: تنظیم نمک و آبغوره
در نهایت نمک و آبغوره را به غذا اضافه کنید و مزه را تنظیم کنید. آبغوره به اشکنه یک طعم ترش و خوشمزه میدهد.
مرحله ۱۲: سرو اشکنه عدس
اشکنه عدس را در ظرف مناسب سرو کنید. این غذا را میتوانید با نان تازه میل کنید و از طعم سنتی و خوشمزه آن لذت ببرید.
مطالب جذاب از سراسر وب
- فنجان نعلبکی دفرمه پینترستی زیبا؛ ۱۵ مدل منحصر به فرد برای زیبایی میز پذیرایی
- گلدان فانتزی خمیری کیوت؛ ۱۵ مدل جذاب و بامزه برای دکوراسیون منزل
- 15 ایده النگو طلا ساده روزانه؛ چطور شیک و ساده باشی؟
- جدیدترین انگشتر نگین مشکی زنانه جدید؛ ۱۵ مدل که عاشقشان میشوید
- دستبند طلا زنانه ظریف؛۱۵ مدل شیک و جذاب برای استایلهای مختلف
- اتاق دخترانه خود را با صندلی صورتی دخترانه زیباتر کنید؛ ۱۵ ایده جذاب