طرز تهیه اشکنه عدس خوشمزه و فوری به روش سنتی

طرز تهیه اشکنه عدس

طرز تهیه اشکنه عدس

طرز تهیه اشکنه عدس خیلی راحته و یه غذای سنتی خوشمزه‌ست که می‌تونی به راحتی تو خونه درست کنی. این غذا برای وقتایی که می‌خوای یه غذای ساده و سالم بخوری عالیه. مواد لازمشم خیلی در دسترسه و می‌تونی سریع درستش کنی. حالا بیا شروع کنیم به درست کردن اشکنه عدس.

برای تهیه اشکنه عدس، اول عدس رو ۲ ساعت خیس کنید تا نفخش بره. پیاز رو نگینی خرد کنید و تو قابلمه با روغن تفت بدید تا طلایی شه. عدس خیس خورده رو اضافه کنید و با زردچوبه و فلفل تفت بدید. آب جوش بریزید و بذارید عدس بپزه. وقتی نیم‌پز شد، سیب‌زمینی خرد شده رو اضافه کنید. تو تابه‌ای دیگه رب گوجه‌فرنگی رو تفت بدید و شنبلیله خشک رو اضافه کنید، بعد این مواد رو به قابلمه عدس اضافه کنید. در آخر، رشته پلویی رو بریزید و بذارید نرم شه. نمک و آبغوره رو هم اندازه کنید و اشکنه عدس آماده است!

مواد لازممقدار
عدس۱/۲ پیمانه
سیب‌زمینی۱ عدد
پیاز۱ عدد
رب گوجه‌فرنگی۲ قاشق غذاخوری
شنبلیله خشک۱ قاشق غذاخوری
رشته پلویی۱ پیمانه
روغنبه میزان لازم
نمکبه میزان لازم
فلفلبه میزان لازم
زردچوبهبه میزان لازم
آبغورهبه میزان لازم

طرز تهیه اشکنه عدس

مرحله ۱: آماده‌سازی عدس

عدس را از ۲ ساعت قبل پخت شسته و در آب خیس کنید تا نفخ آن گرفته شود. این کار باعث می‌شود عدس زودتر بپزد و هضمش راحت‌تر باشد.

مرحله ۲: خرد کردن پیاز

پیاز را پوست کرده و به شکل نگینی خرد کنید. پیاز نگینی شده در طعم نهایی اشکنه تأثیر زیادی دارد.

مرحله ۳: تفت دادن پیاز

داخل قابلمه‌ای روغن ریخته و روی حرارت قرار دهید. پیاز خرد شده را به قابلمه اضافه کنید و تا جایی که طلایی شود تفت دهید.

مرحله ۴: اضافه کردن عدس

عدس خیس خورده را به پیاز تفت داده شده اضافه کنید. زردچوبه و فلفل را هم اضافه کنید و کمی تفت دهید تا عدس‌ها عطر ادویه‌ها را بگیرند.

مرحله ۵: اضافه کردن آب

آب جوش را به قابلمه اضافه کنید و بگذارید عدس‌ها کاملاً بپزند. آب جوش باعث می‌شود که پخت عدس سریع‌تر و یکنواخت‌تر شود.

مرحله ۶: اضافه کردن سیب‌زمینی

زمانی که عدس نیم‌پز شد، سیب‌زمینی را که به قطعات کوچک خرد کرده‌اید، به قابلمه اضافه کنید. بگذارید سیب‌زمینی در زمان باقی‌مانده از پخت عدس، بپزد.

مرحله ۷: تفت دادن رب گوجه‌فرنگی

داخل تابه‌ای مناسب روغن ریخته و رب گوجه‌فرنگی را در آن تفت دهید تا رنگش باز شود. این کار به خوش‌رنگ شدن اشکنه کمک می‌کند.

مرحله ۸: اضافه کردن شنبلیله خشک

شنبلیله خشک را به رب تفت داده شده اضافه کنید و کمی تفت دهید تا عطر شنبلیله آزاد شود.

مرحله ۹: اضافه کردن مواد تفت داده شده

به عدس مواد تفت داده شده را به عدس پخته شده اضافه کنید و خوب مخلوط کنید تا همه مواد با هم ترکیب شوند.

مرحله ۱۰: اضافه کردن رشته پلویی

رشته پلویی ریز شده را به قابلمه اضافه کنید و بگذارید کاملاً نرم شود. این مرحله باعث می‌شود اشکنه غلیظ‌تر و خوشمزه‌تر شود.

مرحله ۱۱: تنظیم نمک و آبغوره

در نهایت نمک و آبغوره را به غذا اضافه کنید و مزه را تنظیم کنید. آبغوره به اشکنه یک طعم ترش و خوشمزه می‌دهد.

مرحله ۱۲: سرو اشکنه عدس

اشکنه عدس را در ظرف مناسب سرو کنید. این غذا را می‌توانید با نان تازه میل کنید و از طعم سنتی و خوشمزه آن لذت ببرید.

دسته بندی: آموزش آشپزی
بروز رسانی توسط در سه شنبه 6 شهریور 1403

این مطلب چقدر مفید بود؟

برای امتیاز دادن روی ستاره‌ها کلیک کنید!

میانگین امتیاز 5 / 5. تعداد امتیاز: 1

اولین امتیاز را شما بدهید!

Loading more posts...
کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام نکته چی و لینک مستقیم بلا مانع است.