طرز تهیه آش گوشت بوشهری مخصوص مرحله به مرحله

طرز تهیه آش گوشت بوشهری مخصوص مرحله به مرحله

طرز تهیه آش گوشت بوشهری این آش یکی از آش‌هایی است که عطر و طعم فوق العاده ‌ای دارد. این آش هم مثل …

طرز تهیه خورش خلال بادام کردی به صورت مرحله به مرحله

طرز تهیه خورش خلال بادام کردی به صورت مرحله به مرحله

طرز تهیه خورش خلال خورش خلال یکی از مخصوص ترین خورش های کرمانشاهی است. به شکل سنتی این خورش را با گوشت و …

آموزش طرز تهیه میرزا قاسمی شمالی گیلانی به روش رستوران ها

آموزش طرز تهیه میرزا قاسمی شمالی گیلانی به روش رستوران ها

طرز تهیه میرزا قاسمی میرزا قاسمی یکی از غذاهای بسیار محبوب و پر طرفدار ایرانی است که با بادمجان تهیه می شود. این …

طرز تهیه آش شله قلمکار

طرز تهیه آش شله قلمکار اصفهانی شیرازی معنوی نیکوصفت رستورانی بدون گوشت آبادان نذری برای 100 نفر

آش شله قلمکار یکی از معروف ترین آش های ایرانی است. از آن جایی که در طبخ این آش از انواع حبوبات و سبزی استفاده می شود، این آش سرشار از ویتامین و مواد معدنی است و برای سلامتی بسیار مفید است. این آش برای نخستین بار به دستور ناصرالدین شاه، همراه با آداب و تشریفات ویژه ای در شیراز پخته شد. به دلیل طولانی بودن زمان پخت این آش و رمز و رازهای خودش، اکثر افراد ترجیح می دهند تا آن را از بیرون تهیه کنند. ما در این دستور روشی ساده برای پخت این غذای خوشمزه به شما آموزش می دهیم. برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه آش شله قلمکار در ادامه با سایت اموزشی نکته چی همراه باشید.

مواد لازم برای ۴ نفر
نخود و عدس و ماشهر کدام نصف پیمانه
لوبیا سفید و لوبیا چیتیهر کدام ¼ پیمانه
برنج۱ پیمانه
لوبیا چشم بلبلییک سوم پیمانه
گندم½ پیمانه
گوشت سردست یا گردن گوسفند۵۰۰ گرم
سبزی آش½ پیمانه
پیاز۴ عدد
مرزه و ترخون۵۰ گرم
نمک و فلفل و روغنبه مقدار کافی
نعناع خشک و کشکبه مقدار کافی
دارچین و زیرهبه مقدار کافی

طرز تهیه آش شله قلمکار

مرحله اول

برای اینکه نفخ حبوبات گرفته شود، باید آن ها را چند ساعتی در آب خیساند. نخود، لوبیا سفید، لوبیا چیتی و گندم را بهتر است از شب قبل خیس کنید، چون نیاز به زمان بیشتری نیاز دارند، بهتر است چند مرتبه آب درون کاسه ها را تغییر دهیم.

مرحله دوم

می توانید لوبیا چشم‌بلبلی، عدس، ماش و برنج را صبح همان روزی که می‌خواهید آش شله قلمکار را بار بگذارید خیس کنید. بهتر است چندباری آب حبوبات را خالی کنید تا نفخ آن به خوبی گرفته شود. می توانید کمی نمک هم به آب حبوبات اضافه کنید.

مرحله سوم

حبوبات خیس خورده را آب بکشید. حبوبات را در ظرف جادار بخیسانید. حبوبات را با هم در قابلمه ریخته و رویش آب بریزید و اجازه دهید تا کاملا بپزد. بهتر است گندم و برنج را در قابلمه ای جدا با حرارت متوسط بپزید.

مرحله چهارم

برنج و گندم بعد از پختن به خوبی لعاب می اندازد. مراقب باشید اگر حرارت زیاد باشد ممکن است گندم ته بگیرد. پیازها را پوست کنده و آن‌ها را نگینی و یا خلالی خرد کنید. قابلمه را بر روی حرارت متوسط قرار داده و بعد از داغ شدن, پیازها را به آن اضافه کنید.

مرحله پنجم

ابتدا بدون اضافه‌کردن روغن کمی پیازها را تفت دهید تا آب آن کشیده شود و به‌اصطلاح سبک شود. سپس به آن روغن و کمی زردچوبه اضافه کرده و مرتب هم بزنید تا به شکلی یک‌دست طلایی شود. بهتر است بعد از طلایی شدن باز هم پیاز را تفت دهید.

مرحله ششم

بهترین حالت برای آش، پیاز کاراملی است که کمی قهوه ای باشد. گوشت را با یک پیاز چهار قاچ و دو عدد چوب دارچین بگذارید تا روی حرارت متوسط بپزد. به هیچ وجه روی گوشت آب سرد نریزید چون باعث دیرپز شدن آن می شود.

مرحله هفتم

نمک هم نباید در این مرحله اضافه کنید چون فرایند پخت را طولانی تر می کند. حدود ۲ ساعت برای پختن گوشت نیاز است. بعد از آن می توانید کمی فلفل و نمک به آن اضافه کنید. در نهایت گوشت را خارج کرده و آب آن را صاف کنید.

مرحله هشتم

همان طور که می دانید ویژگی بارز آش شعله قلمکار له بودن حبوبات است. باید بعد از اینکه حبوبات پخت نیمی از آن ها را از قابلمه خارج کرده و بکوبید. علاوه بر آن باید گوشت هم له شود. برای کوبیدن گوشت هرگز از غذا ساز یا میکسر استفاده نکنید.

مرحله نهم

بهترین حالت این است که گوشت ها را ریش ریش کرده و کمی با گوشت کوب بکوبید. در قابلمه ی بزرگی حالا همه ی مواد را با هم قاطی کنید. سپس سه چهارم پیاز سرخ کرده را به قابلمه اضافه کنید و اجازه دهید تا کامل با مواد جا بیفتد.

مرحله دهم

گوشت ریش ریش شده را به همراه سبزی خرد شده به مواد داخل قابلمه اضافه کنید. در این مرحله می توانید به آش نمک فلفل زیره و زعفران را اضافه کنید. در تمام مدت بهتر است آش را هم بزنید. هرچه بیشتر آش را هم بزنید کشدار تر می شود.

مرحله یازدهم

در این مرحله اجازه بدهید تا آش حسابی جا بیفتد. آش شما حاضر است. حالا برای روی آش کمی نعناع داغ درست کنید. برای این کار نعناع خشک را در روغن تفت دهید. باید در روغن کافی و برای زمان کوتاهی نعناع را تفت دهید.

مرحله دوازدهم

در صورت تمایل می توانید کمی از کشک را با زعفران رنگدار کنید. توصیه ما این است که حتما از کشک پاستوریزه استفاده کنید و آن را مطابق دستور روی شیشه بجوشانید. روی آش را با نعناع داغ و پیاز داغ و کمی کشک تزئین کنید.

آخرین بروز رسانی در : شنبه 23 مرداد 1400
کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام نکته چی و لینک مستقیم بلا مانع است.