طرز تهیه یتیمچه نیشابوری سنتی و خوشمزه با جزئیات کامل
طرز تهیه یتیمچه نیشابوری
طرز تهیه یتیمچه نیشابوری خیلی ساده و خوشمزست. این غذا از نخود، لوبیا، عدس و بادمجان درست میشه و طعم خیلی خوبی داره. اگه دنبال یه غذای سنتی و مقوی هستید، این دستور رو امتحان کنید.
برای تهیه یتیمچه نیشابوری، نخود و لوبیا رو از شب قبل خیس کنید و عدس رو یک ساعت قبل از پخت. نخود و لوبیا رو بپزید و عدس رو جدا بپزید. بادمجانها رو خرد کنید و خیس کنید تا تلخیشون بره، بعد سرخشون کنید. پیاز رو خرد و تفت بدید، بعد حبوبات و عدس رو اضافه کنید و بپزید. در آخر بادمجان و گوجه رو اضافه کنید و بذارید جا بیفته. با کشک و نعناع سرو کنید، نوش جان!
ماده غذایی | مقدار |
نخود | ۱/۲ پیمانه |
لوبیا چیتی | ۱/۲ پیمانه |
عدس | ۱/۲ پیمانه |
بادمجان | ۳ عدد |
پیاز | ۲ عدد |
گوجه خرد شده | ۲ عدد |
کشک و نعنا | به مقدار لازم |
نمک، فلفل سیاه، زردچوبه | به مقدار لازم |
طرز تهیه یتیمچه نیشابوری
مرحله ۱: خیس کردن حبوبات
ابتدا باید از شب قبل نخود و لوبیا رو خیس کنید و چند بار آبش رو عوض کنید تا نفخشون بره و راحتتر بپزن. عدس رو هم یک ساعت قبل از پخت خیس کنید.
مرحله ۲: پخت حبوبات
نخود و لوبیا رو توی زودپز یا قابلمه بریزید و به همراه کمی آب بپزید. عدس رو هم جداگانه بپزید.
مرحله ۳: آمادهسازی بادمجانها
بادمجانها رو پوست بگیرید و خرد کنید. بعد با کمی نمک و آب خیس کنید و بذارید ۲۰ دقیقه بمونن تا تلخیشون بره. بعد آبکش کنید و بشورید و روی دستمال پهن کنید.
مرحله ۴: سرخ کردن بادمجانها
بادمجانها رو با کمی روغن سرخ کنید و جدا بذارید.
مرحله ۵: تفت دادن پیاز
پیاز رو پوست بگیرید و نگینی ریز خرد کنید. با کمی روغن و زردچوبه توی قابلمه تفت بدید تا سبک بشه.
مرحله ۶: اضافه کردن حبوبات
حبوبات پختهشده و عدس رو به پیاز اضافه کنید. کمی آب بریزید و بذارید تا با هم بپزن.
مرحله ۷: اضافه کردن بادمجان و گوجه
در ۲۰ دقیقه آخر پخت، بادمجان سرخشده و گوجه خردشده رو اضافه کنید و بذارید تا مواد غلیظ بشن و مزهها به خورد هم برن.
مرحله ۸: سرو یتیمچه نیشابوری
یتیمچه نیشابوری رو توی کاسه بکشید و با کشک رقیقشده و نعناع داغ سرو کنید. نوش جان!