طرز تهیه آش دندونی خوشمزه تبریزی به صورت مرحله به مرحله

طرز تهیه آش دندونی

طرز تهیه آش دندونی بدون گوشت بجنوردی مامی سایت برای ۳۰ نفر برای ۶۰ نفر تبریزی با سیرابی فیلم نی نی سایت

آش دندونی یا آن طور که آذری ها می گویند دیشلیق، یکی از مجبوب ترین خوراک های ایرانی است و می تواند همه عزیزان شما را گرد هم جمع کند. ایرانیان از زمان های دور به مناسبت های مختلف انواع آش را طبخ می کردند. آش دندونی یکی از آش هایی است که به شکل سمبلیک به مناسبت دندان درآوردن بچه ها و بعد از اینکه اولین دندان کودک در لثه هایش نمایان شود در خانواده ها پخت می شود. این آش را در جاهای مختلف ایران با انواع حبوبات می پزند و در اغلب موارد از آب قلم گوشت هم در آن استفاده می کنند. تهیه آش دندونی به دلیل دارا بودن گندم کمی زمان بر است اما این زحمت به خوشمزه بودنش می ارزد. برای مشاهده آموزش کال و مرحه به مرحله طرز تهیه آش دندونی در ادامه با سایت آموزشی چی شی همراه باشید.

مواد لازم برای ۴ نفر
گندم۳ فنجان
لوبیا۱ فنجان
نخود۱ فنجان
آب گوشت و قلم۲ لیتر
پیاز۲ عدد
نمک و فلفل سیاهبه مقدار کافی
روغن و زردچوبهبه مقدار کافی

طرز تهیه آش دندونی

مرحله اول

برای تهیه آش دندونی خوشمزه و مخصوص باید همه حبوبات و همین طور گندم را از شب قبل خیس کنید. نخود و لوبیا را خیس کرده و اجازه دهید تا کاملا باز شود. هر چهار ساعت آب حبوبات را عوض کنید. با این کار نفخ حبوبات به شکل کامل برطرف می شود.

مرحله دوم

گندم را به همین شیوه اما در ظرفی جدا بخیساند. اگر از حبوبات تازه استفاده کنید و آن ها را به خوبی خیسانده باشید نیازی نیست تا نگران نپختن حبوبات باشید. توجه داشته باشید که معمولا حبوبات کهنه یا نا مرغوب دیرپز است.

مرحله سوم

همه حبوبات را به همراه گندم در قابلمه ای بزرگ و جادار بریزید و رویش آب گرم بریزید. باید اجازه بدهید تا حبوبات نیم پز شود و قوام بیاید. می دانید که گندم به زمان بیشتری برای پخت نیاز دارد تا لعاب بیاندازد پس به اندازه کافی به آن زمان بدهید.

مرحله چهارم

سپس اجازه دهید تا سر فرصت و به آرامی بر روی حرارت متوسط بپزد. اگر عجله دارید می توانید گندم را به صورت جداگانه در زوپز بپزید تا سرعت کار بالاتر رود. بعد از اینکه حبوبات نیم پز شدند آب گوشت و قلم را به ان اضافه کنید.

مرحله پنجم

دقت کنید که اگر استاک شما خیلی چرب بود کمی از چربی روی آن را بردارید و آب گوشت صاف شده را به قابلمه اضافه کنید. در صورتی که آب گوشت نداشتید ۱ عدد قرص گوشت را در آب حل کرده و به آش اضافه کنید.

مرحله ششم

حالا باید پیاز داغ درست کنید. ابتدا پیازها را شسته و سپس نگینی خرد کنید. تابه مناسبی را بر روی حرارت قرار داده و بعد از اینکه کمی داغ شد پیاز ها را به آن اضافه کنید و کمی تفت بدهید تا به اصطلاح کمی سبک شود.

مرحله هفتم

سپس روغن وزردچوبه را به آن اضافه کنید. توجه داشته باشید که کل این روغن باید داخل آش ریخته شود پس نباید خیلی کم یا زیاد باشد. در اواخر تفت دادن پیاز داغ کمی فلفل هم اضافه کرده و در روغن تفت دهید تا عطر و طعم آن به خوبی آزاد شود.

مرحله هشتم

کمی از پیاز داغ را برای تزئین برداشته و مابقی را به همراه روغن به آش اضافه کنید. در اواخر پخت کمی نمک به آش اضافه کنید. باید اجازه دهید تا این آش به خوبی جا بییفتد و غلیظ شود. آش دندونی باید کاملا غلیظ باشد. روی آش را می توانید با کمی پیازداغ و کشک تزئین کنید.

دسته بندی: آموزش آشپزی
بروز رسانی توسط در سه شنبه 1 تیر 1400

این مطلب چقدر مفید بود؟

برای امتیاز دادن روی ستاره‌ها کلیک کنید!

میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد امتیاز: 0

اولین امتیاز را شما بدهید!

Loading more posts...
کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام نکته چی و لینک مستقیم بلا مانع است.