طرز تهیه سمبوسه هندی خوشمزه و بازاری مرحله به مرحله
طرز تهیه فیله مرغ سوخاری به روش رستورانی مرحله به مرحله
طرز تهیه فیله مرغ سوخاری فیله مرغ سوخاری یکی از انواع غذاهای خوشمزه و بین المللی است که طرفدارهای زیادی در سراسر جهان …
طرز تهیه سالاد عدس خوشمزه و ساده مرحله به مرحله
طرز تهیه سالاد عدس سالاد عدس یکی از انواع سالادهای ساده و بین المللی است که با ترکیبات متنوعی درست می شود، برای …
طرز تهیه باقالی پلو با گوشت به روش مجلسی مرحله به مرحله
طرز تهیه باقالی پلو با گوشت باقالی پلو با گوشت یکی از انواع غذاهای محبوب و پرطرفدار ایرانی است که با رسپی های …
طرز تهیه سمبوسه هندی
سمبوسه هندی نوعی سمبوسه خوشمزه و لذیذ است که عطر و طعم متفاوت و جدیدی دارد و خیلی راحت و سریع آماده میشود و برای پذیرایی مناسب است، این سمبوسه با طعم تند، بافت ترد و سبکی دارد و با روشهای مختلف و مواد متنوعی درست میشود. برای آشنایی کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه سمبوسه هندی در ادامه با سایت آموزشی نکته چی همراه باشید.
مواد لازم برای ۴ نفر | |
آرد | ۳ پیمانه |
روغن مایع | ۸ قاشق غذا خوری |
دانه زیره سبز | ۱ قاشق مربا خوری |
نمک | نصف قاشق مربا خوری |
آب | تقریبا ۴/۳ پیمانه |
مواد لازم برای داخل سمبوسه | |
سیب زمینی | ۳ عدد |
هویج | ۱ عدد |
نخود سبز | ۴ قاشق غذا خوری |
سبزی گشنیز | نصف پیمانه |
دانه گشنیز | ۱ قاشق مربا خوری |
زیره نیم کوب | ۱ قاشق مربا خوری |
پیاز | ۱ عدد |
فلفل سبز تند | ۱ عدد |
سیر ریز خرد شده | ۱ حبه |
نمک و زردچوبه | به مقدار دلخواه |
ادویه مخلوط | به مقدار دلخواه |
فلفل قرمز | به مقدار دلخواه |
طرز تهیه سمبوسه هندی
مرحله اول
برای تهیه سمبوسه هندی ابتدا برای درست کردن خمیر، آرد را در یک ظرف الک کنید تا سبک و یکدست شود و بعد داخل یک ظرف بریزید و کمی نمک به آن اضافه کنید و با هم ترکیب کنید و سپس دانه زیره سبز را هم به ترکیب آرد اضافه کنید و خوب با هم مخلوط کنید.
مرحله دوم
بعد روغن مایع را روی آرد بریزید و هم بزنید تا روغن و آرد کاملا با هم مخلوط شوند، سپس کم کم مقداری آب روی مواد بریزید و هم بزنید و با هم خوب ورز دهید تا خمیر نرم و یکدستی تشکیل شود که به دست نمیچسبد، مقدار آب بستگی به نوع آرد دارد.
مرحله سوم
وقتی خمیر را خوب ورز دادید، آن را داخل یک ظرف دیگر قرار دهید و با سلفون یا پارچه نخی روی آن را بپوشانید و در دمای محیط قرار دهید و اجازه دهید تا کمی استراحت کند و در اصلاح عمل بیاید، در این فاصله مواد داخل سمبوسه را حاضر کنید.
مرحله چهارم
بعد سیب زمینی را پوست بگیرید و نگینی و ریز خرد کنید و سپس آنها را بشورید و داخل یک قابلمه بریزید و مقداری آب به آنها اضافه کنید و روی حرارت متوسط قرار دهید و اجازه دهید تا سیب زمینیها آب پز شوند و بافت آنها نرم شود.
مرحله پنجم
سپس هویج را پوست بگیرید و بشورید و بعد به شکل نگینی و ریز خرد کنید و در یک ظرف یا قابلمه کوچک بریزید و مقداری آب به آنها اضافه کنید و روی حرارت متوسط قرار دهید و اجازه دهید تا هویجها آب پز شوند و بافت آنها هم نرم شود.
مرحله ششم
بعد مقداری نخود سبز تازه را در یک قابلمه بریزید و مقداری آب به آن اضافه کنید و روی حرارت متوسط قرار دهید و اجازه دهید تا بپزند و نرم شوند، اگر نخود سبز در دسترس نیست و یا برای راحتی میتوانید از کنسرو نخود سبز استفاده کنید.
مرحله هفتم
سپس یک پیاز را نگینی خرد کنید و بعد در یک تابه مقداری روغن بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا داغ شود، سپس پیازها را به آن اضافه کنید و تفت دهید تا سبک شوند و بعد مقداری زردچوبه بریزید و کمی تفت دهید تا پیازها طلایی شوند.
مرحله هشتم
بعد زیره و گشنیز نیمکوب شده را هم اضافه کنید و کمی تفت دهید، سپس سیر را که از قبل ریز خرد کردهاید اضافه کنید و تفت دهید تا عطر سیر آزاد شود و بعد فلفل سبز را که از قبل شستهاید و ریز خرد کردهاید را روی مواد بریزید و کمی تفت دهید.
مرحله نهم
سپس مقداری نمک و ادویه مخلوط و کمی فلفل قرمز را به مواد اضافه کنید و تفت دهید تا عطر ادویهها پخش شود، بعد سبزی گشنیز را که از قبل تمیز شستهاید و خشک شده و ریز خرد کردهاید روی مواد بریزید و تفت دهید تا رنگ آنها کمی تیره شود.
مرحله دهم
بعد سیب زمینی و هویج و نخود سبز پخته شده را به مواد اضافه کنید و کمی تفت دهید و با همه مواد کاملا مخلوط کنید، بعد از روی حرارت بردارید و کنار بگذارید، به دلخواه و سلیقه خودتان میتوانید از قارچ تفت داده شده هم در ترکیب مواد استفاده کنید.
مرحله یازدهم
وقتی خمیر استراحت کرد مقداری از خمیر به اندازه یک گردو را بردارید و با دست فرم دهید و به شکل یک دایره نازک باز کنید، سپس دایره را از وسط نصف کنید و به دو نیم دایره تقسیم کنید، یعنی از هر چانه خمیر دو سمبوسه میتوان درست کرد.
مرحله دوازدهم
سپس به اندازه یک قاشق از مخلوط مواد در وسط خمیرهای نیم دایرهای بریزید و دو طرف لبههای خمیر را به هم بچسبانید و سپس پائین نیم دایره، جایی که برش زدهاید را مثل پیراشکی تا بزنید و همه سمبوسهها را به همین شکل آماده کنید و تا بزنید.
مرحله سیزدهم
بعد مقداری روغن در یک تابه بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید تا داغ شود و سپس سمبوسهها را در آن سرخ کنید، بعد از این که یک طرف سمبوسه سرخ شد، آن را برگردانید تا طرف دیگر آن هم سرخ شود و بعد از روی حرارت بردارید.
مرحله چهاردهم
سپس سمبوسهها را روی توری یا دستمال قرار دهید تا روغن اضافی آنها خارج شود و بعد سمبوسهها را در ظرف مناسب بچینید و روی آن مقداری سس کچاب، سس گوجه فرنگی یا هزار جزیره بریزید و بعد کمی آویشن هم روی سس بریزید. در آخر سمبوسه هندی را به عنوان یک میان وعده سالم و مقوی و یا پیش غذای شیک و ساده به همراه انواع دورچین و مخلفات برای پذیرایی سرو کنید.
- منبع :
- sweets.and.sour