آموزش طرز تهیه شله زرد فوری و ساده خوشمزه مثل نذری

آموزش طرز تهیه شله زرد فوری و ساده خوشمزه مثل نذری

طرز تهیه شله زرد شله زرد یکی از انواع دسرهای سنتی ایرانی است که از ایام گذشته تا به حال مورد توجه ایرانیان …

آموزش طرز تهیه پنکیک موز خوشمزه و مجلسی با شیر و بدون شیر

آموزش طرز تهیه پنکیک موز خوشمزه و مجلسی با شیر و بدون شیر

طرز تهیه پنکیک موز پنکیک موز یکی از انواع پنکیک های بسیار خوشمزه و پر طرفدار در سراسر جهان است که می توانید …

طرز تهیه خورش گل کلم خوشمزه به صورت مرحله به مرحله

طرز تهیه خورش گل کلم خوشمزه به صورت مرحله به مرحله

طرز تهیه خورش گل کلم خورش گل کلم یکی از انواع خورش های ایرانی است که طرفداران خاص خودش را دارد. در بعضی …

طرز تهیه آش ترخینه دوغ

آش ترخینه ترکیه طرز تهیه آش ترخینه ملایر طرز تهیه آش ترخینه لری طرز تهیه آش ترخینه بروجرد دانلود طرز تهیه آش ترخینه طرز تهیه آش ترخینه با جو طرز تهیه آش ترخینه با سیرابی طرز تهیه آش ترخینه با ماش

آش ترخینه دوغ، یکی از خوش رنگ و لعاب ترین غذا های محلی ایرانی است . این آش در استان های مختلف ایران طبخ می شود. ما در این دستور، روش سنتی طبخ این آش را به سبک مردم اراک ارائه کرده ایم. این آش مقوی و خوشمزه، کالری بسیار بالایی دارد و می تواند به عنوان یک شام مقوی به سفره شما رنگ بدهد. می توانید در تمامی فصول به ویژه فصل های سرد، این آش خوشمزه را تهیه کرده و از عطر و طعم دلنشین آن لذت ببرید. برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه آش ترخینه دوغ در ادامه با سایت نکته چی همراه باشید.

مواد لازم برای ۶ نفر
سیرابی شیردان۸۰۰ گرم
نخود½ پیمانه
لوبیا چیتی½ پیمانه
عدس½ پیمانه
ترخینه۴ عدد
سبزی آشی۵۰۰ گرم
سیر و پیازبه مقدار کافی
نعناع خشک۲ قاشق غذاخوری
نمک، فلفل و زردچوبهبه مقدار کافی

طرز تهیه آش ترخینه دوغ

مرحله اول

برای تهیه آش ترخینه دوغ خوشمزه بهتر است حبوبات را به مدت ۲۴ ساعت به خوبی بخیسانید. سپس آب اضافی آن را خالی می کنید و حبوبات مرطوب را در همان ظرف یک شبانه روز بگذارید تا کمی جوانه بزند.

مرحله دوم

بهتر است روی حبوبات یک دستمال نخی مرطوب بیندازید تا به خوبی جوانه بزند. به این نکته توجه داشته باشید که حبوبات باید خارج از یخچال بماند تا جوانه بزند. حبوبات جوانه زده از خاصیت بسیار بیشتری برخوردار است.

مرحله سوم

ترخینه خشک را به مدت ۲ ساعت در مقداری آب خیس کنید تا کمی نرم شود. سپس می توانید آن را در آبکش بریزید. ترخینه در تمام سوپرمارکت ها در دسترس است ما در انتهای این آموزش طرز تهیه ترخینه نیز اضافه کرده ایم.

مرحله چهارم

در صورت تمایل می توانید خودتان ترخینه را درست کنید. باید آب اضافی را دور بریزید. همان طور که می دانید حبوبات مختلف زمان پخت متفاوتی دارند. به همین دلیل نمی توانیم همه حبوبات را همزمان با هم بپزیم.

مرحله پنجم

در ابتدا نخود را در قابلمه ای حاوی مقداری آب جوش بریزید و اجازه دهید تا روی حرارت زیاد به جوش بیاید . در واقع با این حرکت به نخود شوک می دهید. سپس حرارت را ملایم کرده و اجازه دهید تا به مدت ۳ تا ۴ ساعت به آرامی بپزد.

مرحله ششم

بعد از حدود یک ساعت، وقتی که نخود ها کمی نیم پز شدند، باید لوبیا چیتی های خیس خورده را به قابلمه در حال جوش اضافه کنید و اجازه دهید تا به خوبی بپزد و کمی نرم شود. در مجموع نخود و لوبیا باید چیزی حدود ۴ ساعت ،به آرامی روی حرارت یک نواخت بپزند.

مرحله هفتم

در مدتی که حبوبات در حال پخت است به سراغ پیاز ها بروید. پیاز ها را شسته و نگینی خرد کنید. برای درست کردن پیاز داغ بهتر است ابتدا تابه را روی حرارت داغ کرده و سپس پیاز ها را بدون روغن کمی تفت دهید تا آب اضافی آن تبخیر شده و به اصطلاح کمی سبک شود.

مرحله هشتم

بعد می توانید روغن و زردچوبه را اضافه کنید. نیمی از پیاز داغ را جدا کنید. هرچه ئیاز داغ بیشتر باشد آش شما خوشمزه تر می شود. در مقداری روغن زردچوبه را تفت دهید تا کمی قهوه ای شود. بهتر است حرارت خیلی بالا نباشد.

مرحله نهم

چون زردچوبه خیلی سریع می سوزد و خواص خودش را از دست می دهد. حالا باید زردچوبه تفت داده شده را به همراه عدس خیسانده شده و ترخینه و نیمی از پیاز داغ ها به آش اضافه کنید. می توانید زردچوبه را در همان تابه پیاز داغ ها تفت دهید تا ظرف کمتری کثیف شود.

مرحله دهم

در صورتی که می خواهید از سیرابی و شیردان استفاده کنید باید پس از خرد کردن آن ها را در قابلمه ای جداگانه انها را بپزید و در این مرحله به آش اضافه کنید. در نیم ساعت پایانی پخت آش، سبزی ها را به آش اضافه کنید.

مرحله یازدهم

توجه داشته باشید که ما هنگام پخت حبوبات، هیچ نمکی اضافه نکردیم. بعد از اضافه کردن سبزی ها، آش را بچشید و به آن نمک و فلفل اضافه کنید. لازم به ذکر است که سبزی آش را باید کمی درشت خرد کنید. دقت کنید که از هم زدن آش غافل نشوید تا ته نگیرد.

مرحله دوازدهم

می توانید در صورت تمایل خودتان هم ترخینه درست کنید. برای این کار نیاز است تا ۱۵۰ گرم بلغور را از ۱۲ ساعت قبل در مقداری آب خیس کنید. باید چند باری آب آن را عوض کنید. در قابلمه ای بلغور را به همراه ۷۵۰ میلی لیتر دوغ ترش بریزید.

مرحله سیزدهم

سپس روی حرارت ملایم قرار دهید تا چند جوش بزند و پخته شود. در اواخر پخت زردچوبه زعفران پونه و نعناع و گشنیز و کمی نمک و فلفل به آن اضافه کنید و بگذارید تا آب آن تبخیر شده و به شکل خمیر در بیاید. می توانید ترخینه را خشک کرده و تا یکسال نگهدارید.

آخرین بروز رسانی در : چهارشنبه 3 شهریور 1400
کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام نکته چی و لینک مستقیم بلا مانع است.