طرز تهیه آش گندم نذری مخصوص به صورت مرحله به مرحله
طرز تهیه آش گندم
در شب های سرد زمستانی، هیچ چیزی مثل یک کاسه آش گرم و خوشمزه نمی تواند شادی را به خانه های ما بیاورد. آش ها انواع و اقسام متفاوتی دارند و از سالیان دور مادرهای باسلیقه برای هر فصلی آش مخصوصی می پختند. یکی از خوشمزه ترین و در عین حال مقوی ترین آش های ایرانی آش گندم است. این آش به شدت سیرکننده است و به تنهایی می تواند به عنوان وعده اصلی مصرف شود. ما یکی از ساده ترین دستورها را برای آش گندم برای شما تهیه کرده ایم. امیدواریم از طبخ این غذای بی نظیر لذت ببرید.برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه آش گندم در ادامه با سایت نکته چی همراه باشید.
مواد لازم برای ۶ نفر | |
گندم پوست کنده | ۱ و نیم لیوان |
نخود | ½ لیوان |
لوبیا چیتی | دو سوم لیوان |
عدس | دو سوم لیوان |
سبزی آش | ۴۰۰ گرم |
پیاز | ۳ عدد متوسط |
نمک و فلفل سیاه | به میزان کافی |
زردچوبه و روغن | به میزان کافی |
طرز تهیه آش گندم
مرحله اول
برای تهیه آش گندم خوشمزه و مخصوص در ابتدا پیازها را شسته و سپس آن ها را پوست بگیرید. بر روی تخته اشپزخانه پیازها را به صورت خلالی یا نگینی خرد کنید. یک قابلمه بزرگ و جادار انتخاب کنید. آن را روی حرارت قرار دهید.
مرحله دوم
بعد از اینکه قابلمه کمی داغ شد پیاز های خرد شده را داخل قابلمه ریخته و اجازه دهید تا کمی آب آن تبخیر شده و به اصطلاح سبک شود. سپس روغن به آن اضافه کرده و آن را به خوبی سرخ کنید. بهتر است پیاز را به شکل کامل کاراملی کنید.
مرحله سوم
بعد از اینکه پیاز آماده شد نصف آن را از قابلمه خارج کنید. حبوبات را باید از شب قبل بخیسانید. نخود از جمله حبوبات بسیار نفاخ و همین طور دیرپز است. می توانید کمی به آب، نمک اضافه کنید و اجازه دهید تا ۲۴ ساعت کامل نخود در آن خیس بخورد.
مرحله چهارم
در صورت امکان آب آن را چند بار عوض کنید تا نفخ آن از بین برود. نخود و گندم خیس خورده را به قابلمه اضافه کرده و روی آن ۴ تا ۵ لیتر آب جوش بریزید. به هیچ وجه از آب سرد استفاده نکنید چون باعث دیرپز شدن حبوبات می شود.
مرحله پنجم
در ریختن آب دقت کنید تا به اندازه نیاز آب بریزید تا بعدا مجبور نشوید آب آش را اضافه کنید. به همین دلیل همیشه توصیه می شود که از قابلمه های بزرگ برای پخت انواع آش استفاده کنید. می توانید به جای آب جوش از آب قلم صاف شده هم استفاده کنید.
مرحله ششم
آب قلم طعم خوبی به آش شما می دهد. حتی می توانید از استاک یا همان قرض گوشت هم استفاده کنید. ۲ عدد قرص گوشت را در ۱۰ لیوان آب حل کرده و به حبوبات اضافه کنید. گندم و نخود هر دو دیرپز هستند.
مرحله هفتم
باید با حرارت متوسط اجازه دهید تا به خوبی جوش بخورند. وقتی که نخود ها نیم پز شدند باید لوبیا چیتی های خیس خورده را به قابلمه اضافه کنید. و اجازه دهید کمی لوبیا ها بپزند. بعد از اینکه لوبیا ها هم نیم پز شدند عدس و همین طور بقیه پیاز داغ را به آش اضافه کنید.
مرحله هشتم
توجه کنید باید به ترتیب دیرپز بودن حبوبات را اضافه کنید تا در نهایت همه حبوبات پخته باشد. بهتر است هنگام اضافه کردن پیاز داغ، بقیه ادویه ها را هم در روغن تفت داده و به قابلمه اضافه کنید. کمی فلفل را در روغن تفت دهید.
مرحله نهم
بهتر است زردچوبه را خیلی کوتاه تفت دهید.همان طور که می بینید آش کم کم در حال قوام گرفتن است و گندم به آش لعاب می دهد. برای اینکه سبزی آش کدر نشود، معمولا در مراحل آخر آن را به آش اضافه می کنند.
مرحله دهم
پیشنهاد می کنیم که اسفناج را سه برابر بریزید. یعنی ۳۰۰ گرم اسفناج بریزید و مجموع جعفری، گشنیز و تره ۱۰۰ گرم بشود. سبزی آش را بعد از شستن باید کمی با چاقو خرد کنید. به هیچ وجه سبزی آش را خیلی ریز ساطوری نکنید.
مرحله یازدهم
در یک ساعت پایانی سبزی آش را اضافه کرده و اجازه دهید تا ۴۰ دقیقه بپزد. بهتر است بعد از اضافه کردن سبزی،،در قابلمه را نگذارید تا رنگ آش و سبزی ها کدر نشود. بعد اضافه کردن سبزی، یک ساعت آش را روی حرارت متوسط هم بزنید.
مرحله دوازدهم
توجه داشته باشید که در تمام مراحل، باید حرارت آش یکنواخت باشد و همین طور تا جاییکه می توانید آش را هم بزنید. گندم در آش لعاب می انازد و به دلیل سنگین بودن ممکن است در ته قابلمه ته نشین شود و آش شما ته بگیرد.
مرحله سیزدهم
آش شما آماده است. معمولا آش گندم را بدون چاشنی سرو می کنند. در صورت تمایل می توانید روی آش را مانند آش های سنتی ایرانی با کمی نعناع داغ، پیاز داغ، سیر داغ و کشک به سلیقه خود تزئین کنید. نوش جان
مطالب جذاب از سراسر وب
- منبع :
- shiriny_mehrbano