طرز تهیه مشته بادمجان، غذای شیرازی با گوشت و بادمجان
طرز تهیه مشته بادمجان
مشته بادمجان یکی از انواع غذاهای خوشمزه و لذیذ شیرازی است که طعمی فوق العاده و بسیار عالی دارد و خیلی راحت و سریع و به روشهای مختلف آماده و تهیه میشود، از این غذای خوشمزه میتوانید برای پذیرایی و مهمانیها استفاده کنید. برای آشنایی کامل و مرحله به مرحله با طرز تهیه مشته بادمجان در ادامه با سایت آموزشی نکته چی همراه باشید.
مواد لازم | مقدار مواد |
گوشت چرخ کرده | ۳۰۰ گرم |
بادمجان | ۴ عدد |
گوجه | ۳ عدد |
پیاز | ۲ عدد |
آرد نخود چی | ۱ قاشق غذا خوری |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار لازم |
زردچوبه و پاپریکا | به مقدار لازم |
آب نارنج ( اختیاری) | به مقدار لازم |
طرز تهیه مشته بادمجان
مرحله ۱: پوست کندن و آمادهسازی بادمجان
ابتدا بادمجانها را پوست بگیرید سعی کنید که کلاهک سبز بالای بادمجانها جدا نشود و بعد برای گرفتن تلخی آنها مقداری نمک روی آنها بپاشید و اجازه دهید تا به مدت نیم ساعت بمانند و تلخی آنها گرفته شود و بعد از آن بادمجانها را بشورید.
مرحله ۲: سرخ کردن بادمجان در تابه
سپس بادمجانها را خشک کنید و در یک تابه مقداری روغن بریزید و بادمجانها را در آن سرخ کنید بعد از این که یک طرف آنها سرخ شد آنها را برگردانید تا طرف دیگر بادمجانها هم سرخ و طلایی رنگ شود و بعد از روی حرارت بردارید.
مرحله ۳: رنده کردن پیاز
بعد یک پیاز را پوست بگیرید و بشورید و سپس با رنده ریز رنده کنید بعد هم پیاز را فشار دهید به طوری که تقریباً ۷۰ درصد آب پیاز گرفته شود و بعد پیازهای رنده شده را داخل یک ظرف بریزید مقداری نمک به آن اضافه کنید و با هم مخلوط کنید.
مرحله ۴: افزودن ادویهها و مخلوط کردن گوشت چرخ کرده
سپس مقداری فلفل سیاه و زردچوبه و پودر پاپریکا را هم روی پیازهای رنده شده بریزید و با هم مخلوط کنید و بعد گوشت چرخ کرده را که از قبل آماده کردهاید در ظرف مواد بریزید و با پیازها و ادویهها مخلوط کنید و با دست حسابی ورز دهید.
مرحله ۵: اضافه کردن آرد نخودچی به مخلوط
بعد مقداری آرد نخودچی به مخلوط اضافه کنید و دوباره ورز دهید تا آرد نخودچی به خورد مواد برود و بافت آن را کمی منسجمتر کند آرد نخودچی موجب میشود که گوشت در هنگام سرخ شدن از هم باز نشود و شکل و ظاهر آن خراب نشود.
مرحله ۶: ورز دادن گوشت و استراحت در یخچال
بعد از این که بافت گوشت یکدست شد آن را به شکل گلوله شکل دهید و چند بار در ظرف بکوبید تا بافت آن کاملاً منسجم شود و سپس در یخچال بگذارید تا به مدت یک ساعت استراحت کند و عطر و طعم همه ادویهها کاملاً به خورد گوشت برود.
مرحله ۷: فرم دهی و قلقلی کردن گوشتها
سپس مقداری از گوشت به اندازه یک گردو را بردارید و با دست فرم دهید و به شکل گردو درآورید همه گوشت را به همین ترتیب در دست فرم دهید و قلقلی کنید بعد در یک تابه مقداری روغن بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا داغ شود.
مرحله ۸: سرخ کردن قلقلیهای گوشت
وقتی که روغن داغ شد گوشتهای قلقلی را داخل تابه بریزید و سرخ کنید گوشتهای قلقلی را داخل تابه بچرخانید تا همه قسمتهای آنها سرخ و طلایی رنگ شود و بعد از آن گوشتهای سرخ شده را از داخل تابه بیرون بیاورید و کنار بگذارید.
مرحله ۹: تفت دادن پیاز در تابه
بعد یک پیاز را پوست بگیرید و بشورید و خلالی خرد کنید و سپس در یک تابه مقداری روغن بریزید و بر روی حرارت ملایم قرار دهید تا روغن داغ شود سپس پیازها را در تابه بریزید و با روغن داغ تفت دهید تا پیازها سبک و طلایی رنگ شود.
مرحله ۱۰: چیدن گوجهفرنگی و بادمجان سرخ شده
سپس چند گوجه فرنگی را که از قبل شستهاید و خشک شدهاند به شکل حلقهای خرد کنید و روی پیازها بچینید و بعد اجازه دهید تا گوجه فرنگیها کمی آب بیندازند بعد از آن بادمجانها را هم که از قبل آماده و سرخ کردهاید روی گوجهها بچینید.
مرحله ۱۱: ترکیب قلقلیهای گوشت و تهیه سس
بعد گوشتهای قلقلی سرخ شده را هم روی بادمجانها بریزید سپس برای درست کردن سس مقداری روغن در یک تابه کوچک بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا روغن داغ شود و سپس مقداری رب گوجه فرنگی را در آن بریزید و تفت دهید.
مرحله ۱۲: تهیه سس با رب گوجه فرنگی و آب
وقتی که رب گوجه فرنگی خوب تفت داده شد و بوی خامی آن گرفته شد و رنگ آن کمی تغییر کرد مقداری آب به آن اضافه کنید و هم بزنید تا آب شروع به جوشیدن کند و سپس ظرف را از روی حرارت بردارید و روی گوشت و بادمجانها بریزید.
مرحله ۱۳: پخت نهایی و جا افتادن مشته بادمجان
بعد در تابه یا ظرف را ببندید و اجازه دهید تا مشته بادمجان به مدت ۴۰ دقیقه روی حرارت ملایم بپزد و خوب جا بیفتد و سس آن غلیظ و سفت شود بعد از آن ظرف غذا را از روی حرارت بردارید و سپس مشته بادمجان را در یک ظرف مناسب بکشید.
مرحله ۱۴: سرو مشته بادمجان
در ظرف سرو، بادمجانها گوجهها و گوشتهای قلقلی و همینطور همه مخلفاتی که با آنها پخته شدهاند را بریزید و سپس مشته بادمجان را با چند برگ نعنا و شوید و ریحان تازه تزئین کنید و در این فاصله برنج زعفرانی را هم در ظرف بکشید. در آخر مشته بادمجان را به عنوان یک غذای خوش طعم و لذیذ همراه با برنج زعفرانی و ته دیگ، سالاد، ترشی و انواع دورچین و مخلفات سرو کنید.
مطالب جذاب از سراسر وب
- ۱۵ عکس گوشواره آویز طلا شکیل؛ مدلهای زیبا و شیک برای استفاده روزمره و خاص
- شلف دیواری گلدان؛ ۱۵ مدل شیک و خاص برای دکوراسیون داخلی
- نیم ست طلای سنتی و شیک؛ ۱۵ طرح کلاسیک که همیشه جذاب میمونه
- ۱۵ مدل گلوبند طلا قلبی شیک و خاص؛ طراحیهای منحصر به فرد و زیبا برای شما
- شلف دیواری لیوینگ روم با طراحیهای مدرن؛ ۱۵ مدل جذاب و زیبا برای هر خانه
- ۱۵ مدل بینظیر جامدادی فانتزی رومیزی کیوت؛ بامزه و رنگارنگ!
- منبع :
- mrchef.iran