طرز تهیه آش شلغم خوشمزه و سنتی مرحله به مرحله

طرز تهیه آش شلغم خوشمزه و سنتی مرحله به مرحله

طرز تهیه آش شلغم آش شلغم یکی از انواع آش های خوشمزه و ساده است که برای غذای بیمار بسیار مناسب و مقوی …

طرز تهیه قارنی یاریخ به روش مجلسی مرحله به مرحله

طرز تهیه قارنی یاریخ به روش مجلسی مرحله به مرحله

طرز تهیه قارنی یاریخ قارنی یاریخ یکی از انواع غذاهای خوشمزه و پرطرفدار شهر تبریز است که با ترکیبات متنوعی درست می شود، …

طرز تهیه کوکوی کلم بروکلی مجلسی و خوشمزه مرحله به مرحله

طرز تهیه کوکوی کلم بروکلی مجلسی و خوشمزه مرحله به مرحله

طرز تهیه کوکوی کلم بروکلی کوکوی کلم بروکلی یکی از انواع غذاهای ساده و خوشمزه است که با رسپی های مختلفی درست می …

طرز تهیه عدس پلو

طرز تهیه عدس پلو ساده برای 4 نفر بوشهری با گوشت برای دو نفر رستورانی مجلسی با مرغ دانلود

برنج یکی از محبوب ترین و پر مصرف ترین غذا ها در سراسر جهان است. هم چنین این غذا با روش های مختلفی پخته و سرو می شود. یکی از این نوع برنج ها، برنج مخلوط است که همراه انواع حبوبات و گوشت یا مرغ طبخ می شود. عدس پلو یکی از انواع برنج های مخلوط است که با عدس و گوشت چرخ کرده و کشمش سرخ شده تهیه می شود. این برنج به خاطر وجود ادویه های معطر و دارچین، طعم و بوی فوق العاده ای دارد. این پلو را می توان در کنار انواع سالاد فصل یا سالاد شیرازی تهیه و سرو نمود. برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه عدس پلو در ادامه با سایت آموزشی چی شی همراه باشید.

مواد لازم برای ۴ نفر
برنج۳ پیمانه
عدس۲ پیمانه
گوشت چرخ کرده۲۵۰ گرم
کشمش پلویی۱ پیمانه
پیاز۲ عدد
زعفران دم کردهبه میزان لازم
زردچوبه و دارچین و ادویه کاریبه میزان لازم
فلفل سیاه و نمکبه میزان لازم

طرز تهیه عدس پلو

مرحله اول

برای تهیه عدس پلو خوشمزه و مجلسی در ابتدای کار عدس را که دو ساعت قبل با آب و نمک خیسانده ایم، با کمی آب می پزیم و کنار می گذاریم. عدس باید نیم پز شود و نباید کامل بپزد. چون در پروسه پخت برنج له می شود.

مرحله دوم

یک پیاز را شسته و پوست می کنیم. سپس آن را رنده می کنیم. یک تابه را روی حرارت قرار می دهیم و پیاز ها را درون آن تفت می دهیم تا آب آن کشیده شود. سپس کمی روغن به آن اضافه کرده و تفت می دهیم تا پیاز ها عسلی شود.

مرحله سوم

سپس گوشت چرخ کرده را به پیاز ها اضافه کرده و تفت می دهیم تا تغییر رنگ پیدا کند. زمانی که گوشت کاملا با پیاز تفت خورد و آب گوشت کاملا کشیده شد، ادویه ها و نمک و نیم زعفران دم کرده را اضافه می کنیم.

مرحله چهارم

در این مرحله بعد از اضافه کردن ادویه ها گوشت را کاملا تفت می دهیم تا به روغن بیفتد و به خوبی سرخ شود. میزان دارچین و ادویه این غذا بیشتر از بقیه غذاها است. وقتی که مایه گوشتی تهیه شد، کنار می گذاریم.

مرحله پنجم

برنج را شسته و با کمی نمک و آب می گذاریم داخل کاسه تا حدود یک ساعت خیس بخورد. سپس یک قابلمه برداشته و درون آن آب می ریزیم و می گذاریم روی حرارت تا به جوش آید. سپس برنج را به آب در حال جوش اضافه می کنیم.

مرحله ششم

سپس با حرارت بالا اجازه می دهیم تا برنج بجوشد و قد بکشد و نیم پز شود. زمانی که اطراف برنج نرم و وسط آن هنوز خام بود، عدس های نیم پز شده را که آبکش کرده ایم به آن اضافه می کنیم و آرام مخلوط می کنیم. سپس آبکش می کنیم.

مرحله هفتم

بعد از این که برنج آب کش شده، یک قابلمه برداشته و کف آن را کمی روغن می ریزیم. سپس ته دیگ مورد نظر را کف قابلمه می چینیم. ته دیگ می تواند از سیب زمینی پوست گرفته و لایه لایه شده یا نان و یا برگ کاهو باشد.

مرحله هشتم

در این مرحله برنج و عدس را یک لایه می ریزیم. در ادامه کمی پودر دارچین و زعفران دم کرده به آن اضافه می کنیم. حالا لایه برای بعدی مجدد مخلوط برنج و عدس را می ریزیم. همین کار را انقدر ادامه می دهیم تا برنج تمام شود.

مرحله نهم

سپس درب قابلمه را بسته و روی حرارت متوسط رو به بالا می گذاریم و اجازه می دهیم تا آب میان برنج ها بخار شود و درون قابلمه کمی بخار بپیچد. پس از اینکه درون قابلمه پر از بخار شد، حرارت را کم کرده و ۲۰ تا ۴۰ دقیقه دم می کنیم.

مرحله دهم

اواخر پخت، نصف پیمانه روغن و دو قاشق غذا خوری روغن حیوانی راداغ کرده و روی برنج می ریزیم. در تابه با قابلمه دیگری، روغن می ریزیم و روی حرارت قرار می دهیم تا داغ شود. پیاز باقی مانده را شسته و پوست می کنیم.

مرحله یازدهم

سپس به صورت خلالی خرد می کنیم و به تابه اضافه می کنیم تا سرخ شود. پیاز ها باید به صورت پیاز داغ سرخ شود. سپس از تابه خارج می کنیم و کنار می گذاریم. کشمش پلویی را که ۱۵ دقیقه قبل با آب سرد می شوییم.

مرحله دوازدهم

سپس به مدت ۱۵ دقیقه در آب سرد خیسانده ایم و آبکش می کنیم. حالا به همراه دارچین درون همان تابه تفت می دهیم و کنار می گذاریم. در آخر برنج را درون ظرف مناسبی می کشیم و روی آن را با مایه گوشتی و کشمش و پیاز داغ تزیین می کنیم.

آخرین بروز رسانی در : یکشنبه 27 تیر 1400
کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام نکته چی و لینک مستقیم بلا مانع است.