طرز تهیه عدس پلو مخصوص رستورانی مرحله به مرحله

طرز تهیه عدس پلو

طرز تهیه عدس پلو ساده برای 4 نفر بوشهری با گوشت برای دو نفر رستورانی مجلسی با مرغ دانلود

برنج یکی از محبوب ترین و پر مصرف ترین غذا ها در سراسر جهان است. هم چنین این غذا با روش های مختلفی پخته و سرو می شود. یکی از این نوع برنج ها، برنج مخلوط است که همراه انواع حبوبات و گوشت یا مرغ طبخ می شود. عدس پلو یکی از انواع برنج های مخلوط است که با عدس و گوشت چرخ کرده و کشمش سرخ شده تهیه می شود. این برنج به خاطر وجود ادویه های معطر و دارچین، طعم و بوی فوق العاده ای دارد. این پلو را می توان در کنار انواع سالاد فصل یا سالاد شیرازی تهیه و سرو نمود. برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه عدس پلو در ادامه با سایت آموزشی چی شی همراه باشید.

مواد لازم برای ۴ نفر
برنج۳ پیمانه
عدس۲ پیمانه
گوشت چرخ کرده۲۵۰ گرم
کشمش پلویی۱ پیمانه
پیاز۲ عدد
زعفران دم کردهبه میزان لازم
زردچوبه و دارچین و ادویه کاریبه میزان لازم
فلفل سیاه و نمکبه میزان لازم

طرز تهیه عدس پلو

مرحله اول

برای تهیه عدس پلو خوشمزه و مجلسی در ابتدای کار عدس را که دو ساعت قبل با آب و نمک خیسانده ایم، با کمی آب می پزیم و کنار می گذاریم. عدس باید نیم پز شود و نباید کامل بپزد. چون در پروسه پخت برنج له می شود.

مرحله دوم

یک پیاز را شسته و پوست می کنیم. سپس آن را رنده می کنیم. یک تابه را روی حرارت قرار می دهیم و پیاز ها را درون آن تفت می دهیم تا آب آن کشیده شود. سپس کمی روغن به آن اضافه کرده و تفت می دهیم تا پیاز ها عسلی شود.

مرحله سوم

سپس گوشت چرخ کرده را به پیاز ها اضافه کرده و تفت می دهیم تا تغییر رنگ پیدا کند. زمانی که گوشت کاملا با پیاز تفت خورد و آب گوشت کاملا کشیده شد، ادویه ها و نمک و نیم زعفران دم کرده را اضافه می کنیم.

مرحله چهارم

در این مرحله بعد از اضافه کردن ادویه ها گوشت را کاملا تفت می دهیم تا به روغن بیفتد و به خوبی سرخ شود. میزان دارچین و ادویه این غذا بیشتر از بقیه غذاها است. وقتی که مایه گوشتی تهیه شد، کنار می گذاریم.

مرحله پنجم

برنج را شسته و با کمی نمک و آب می گذاریم داخل کاسه تا حدود یک ساعت خیس بخورد. سپس یک قابلمه برداشته و درون آن آب می ریزیم و می گذاریم روی حرارت تا به جوش آید. سپس برنج را به آب در حال جوش اضافه می کنیم.

مرحله ششم

سپس با حرارت بالا اجازه می دهیم تا برنج بجوشد و قد بکشد و نیم پز شود. زمانی که اطراف برنج نرم و وسط آن هنوز خام بود، عدس های نیم پز شده را که آبکش کرده ایم به آن اضافه می کنیم و آرام مخلوط می کنیم. سپس آبکش می کنیم.

مرحله هفتم

بعد از این که برنج آب کش شده، یک قابلمه برداشته و کف آن را کمی روغن می ریزیم. سپس ته دیگ مورد نظر را کف قابلمه می چینیم. ته دیگ می تواند از سیب زمینی پوست گرفته و لایه لایه شده یا نان و یا برگ کاهو باشد.

مرحله هشتم

در این مرحله برنج و عدس را یک لایه می ریزیم. در ادامه کمی پودر دارچین و زعفران دم کرده به آن اضافه می کنیم. حالا لایه برای بعدی مجدد مخلوط برنج و عدس را می ریزیم. همین کار را انقدر ادامه می دهیم تا برنج تمام شود.

مرحله نهم

سپس درب قابلمه را بسته و روی حرارت متوسط رو به بالا می گذاریم و اجازه می دهیم تا آب میان برنج ها بخار شود و درون قابلمه کمی بخار بپیچد. پس از اینکه درون قابلمه پر از بخار شد، حرارت را کم کرده و ۲۰ تا ۴۰ دقیقه دم می کنیم.

مرحله دهم

اواخر پخت، نصف پیمانه روغن و دو قاشق غذا خوری روغن حیوانی راداغ کرده و روی برنج می ریزیم. در تابه با قابلمه دیگری، روغن می ریزیم و روی حرارت قرار می دهیم تا داغ شود. پیاز باقی مانده را شسته و پوست می کنیم.

مرحله یازدهم

سپس به صورت خلالی خرد می کنیم و به تابه اضافه می کنیم تا سرخ شود. پیاز ها باید به صورت پیاز داغ سرخ شود. سپس از تابه خارج می کنیم و کنار می گذاریم. کشمش پلویی را که ۱۵ دقیقه قبل با آب سرد می شوییم.

مرحله دوازدهم

سپس به مدت ۱۵ دقیقه در آب سرد خیسانده ایم و آبکش می کنیم. حالا به همراه دارچین درون همان تابه تفت می دهیم و کنار می گذاریم. در آخر برنج را درون ظرف مناسبی می کشیم و روی آن را با مایه گوشتی و کشمش و پیاز داغ تزیین می کنیم.

دسته بندی: آموزش آشپزی
بروز رسانی توسط در یکشنبه 27 تیر 1400

این مطلب چقدر مفید بود؟

برای امتیاز دادن روی ستاره‌ها کلیک کنید!

میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد امتیاز: 0

اولین امتیاز را شما بدهید!

Loading more posts...
کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام نکته چی و لینک مستقیم بلا مانع است.