آموزش طرز تهیه سوتی پلو آذری خوشمزه و مجلسی تبریزی

آموزش طرز تهیه سوتی پلو آذری خوشمزه و مجلسی تبریزی

طرز تهیه سوتی پلو سوتی پلو که با نام شیرین برنج هم شناخته می شود یکی از غذاهای معروف و مجلسی شهر اردبیل …

طرز تهیه دلمه برگ مو تبریزی خوشمزه و مخصوص با طعم عالی

طرز تهیه دلمه برگ مو تبریزی خوشمزه و مخصوص با طعم عالی

طرز تهیه دلمه برگ مو دلمه برگ مو یکی از دلمه های بسیار محبوب در میان ایرانیان است که با مواد متنوعی درست …

طرز تهیه هویج پلو خوشمزه و مجلسی با گوشت قلقلی و مرغ

طرز تهیه هویج پلو خوشمزه و مجلسی با گوشت قلقلی و مرغ

طرز تهیه هویج پلو هویج پلو یکی از غذاهای خوشمزه و سنتی ایرانی است که در شهرهای مختلف با روش های متفاوتی تهیه …

طرز تهیه زرشک پلو با مرغ

طرز تهیه زرشک پلو با مرغ مرحله به مرحله ساده برای 4 نفر نذری رستورانی ریش ریش مجلسی سوران با هویج و فلفل دلمه

اگر مهمان دارید و نمی‌دانید چه غذایی درست کنید، می‌توانید به سراغ کم ریسک ترین غذای مجلسی ایرانی یعنی زرشک پلو با مرغ بروید. این غذای لذیذ و خوش آب و رنگ پای ثابت مراسم رسمی ایرانیان است، چه در مراسم شادی و مهمانی و چه در مراسم عزا. از آنجایی که اندازه ی مرغ برای هر نفر کاملا مشخص است با انتخاب زرشک پلو دیگر نگران کم آمدن غذا بر روی سفره نخواهید بود. هر کدبانویی فرمول سری خودش را برای درست کردن زرشک پلوی منحصر به فرد دارد اما یک چیز در تمام دستورالعمل ها مشترک است و آن مزه دار کردن مرغ و خوش رنگ بودن آن است. ما در این دستور به شما یکی از بهترین روش های طبخ زرشک پلو را می آموزیم.

مواد لازم برای ۴ نفر
ران یا سینه مرغ۴ تکه
برنج۴ پیمانه
پیاز۲ عدد متوسط
فلفل دلمه ای۱ عدد
هویج۱ عدد بزرگ
سیر۱ حبه
رب گوجه فرنگی۲ قاشق غذاخوری
کره۲۵ گرم
زعفران دم کرده½ فنجان
نمک و فلفل سیاهبه مقدار کافی

دستور پخت زرشک پلو با مرغ

مرحله اول

برای زرشک پلو می‌توانید از ران و یا سینهٔ مرغ استفاده کنید. ران مرغ چرب‌تر است اما خیلی از افراد هم طرف‌دار سینه مرغ هستند. مهم این است که برای هر فرد به‌اندازه کافی مرغ قرار دهید. مرغ‌ها را از شب قبل یا چند ساعت قبل با نمک و فلفل و زردچوبه آغشته کنید.

مرحله دوم

سپس با یک پیاز رنده شده یا خلالی مخلوط کرده و روی ظرف را با سلفون بپوشانید و اجازه دهید کمی در یخچال استراحت کند. می‌توانید به‌جای زردچوبه از زعفران هم استفاده کنید. یک ماهیتابه بزرگ را روی شعله گاز قرار داده و اجازه دهید تا کمی داغ شود.

مرحله سوم

دقت کنید که باید ماهیتابه به‌اندازه‌ای بزرگ باشد که تکه‌های مرغ به‌خوبی در آن جا شود و روی‌هم نماند. سپس کره و روغن را در ماهیتابه بریزید و پس از داغ شدن روغن مرغ‌ها را به‌آرامی در ماهیتابه بچینید. اجازه دهید تا هر طرف مرغ به‌خوبی سرخ شود.

مرحله چهارم

در این مرحله باید شعله گاز متوسط باشد و مدام روغن را چک کنید. پس از سرخ شدن مرغ‌ها آن‌ها را از ماهیتابه خارج کنید. یک پیاز درشت را شسته و پوست بگیرید و آن را نگینی خرد کنید. بهتر است در این دستور پیاز خیلی درشت نباشد تا جلوهٔ خوبی به غذا بدهد.

مرحله پنجم

می‌توانید پیاز را در همان ماهیتابه و با روغنی که مرغ را در آن سرخ‌کرده‌اید تفت دهید اما توجه کنید اگر تکه‌های کوچکی از مرغ یا پیازی که برای طعم‌دار کردن مرغ اضافه کرده بودید همچنان در ماهیتابه باشد، هنگام تفت دادن پیاز می‌سوزد و طعم غذا را خراب می‌کند.

مرحله ششم

پس لازم است آن‌ها را با قاشق از روغن جدا کنید. پیاز خرد شده را به روغن اضافه کنید و تفت دهید تا به‌اصطلاح کمی سبک شود. هویج را شسته و حتماً با پوست‌کن پوستش را بگیرید و خرد کنید. هویج را به همراه فلفل‌دلمه‌ای خرد شده و یک حبه سیر درسته به پیاز اضافه کنید.

مرحله هفتم

بهتر است فلفل دلمه را خیلی ریز نکنید چون آب می‌افتد. از آن جایی که قبلاً به مرغ زردچوبه زده بودید و روغن شما زردچوبه دارد نیازی نیست که در این مرحله ادویه‌ای اضافه کنید. حالا باید رب گوجه‌فرنگی را به مواد درون ماهیتابه اضافه کنید.

مرحله هشتم

مواد را در تابه کنار زده و رب گوجه‌فرنگی را ابتدا در روغن کمی تفت دهید و بعد با بقیه مواد مخلوط کنید. در این مرحله می‌توانید نمک و فلفل را اضافه کنید. یادتان باشد که رب گوجه‌فرنگی هم حاوی نمک است پس بهتر است قبل از اضافه‌کردن نمک، کمی غذا را بچشید.

مرحله نهم

در این مرحله مرغ‌ها را دوباره در تابه چیده و به مواد یک لیوان آب گرم اضافه می‌کنیم. یک استکان زعفران دم‌کرده را اضافه کرده و در تابه را می‌گذاریم تا با حرارت ملایم جا بیفتد و سس به خورد مرغ برود. دقت کنید که مرغ باید کمی آبدار باشد.

مرحله دهم

پس اگر حرارت خیلی زیاد باشد آب سس تبخیر می‌شود. حالا نوبت تفت دادن زرشک است. اگر از زرشک فله استفاده می‌کنید بهتر است آب را ابتدا آب بکشید تا گردوغبار احتمالی از رویش شسته شود. بعد از اینکه آب زرشک‌ها خارج شد، باید آن‌ها را تفت دهید.

مرحله یازدهم

حتماً از ظرف تمیز و روغن تازه استفاده کنید. در صورت تمایل می‌توانید از کره هم استفاده کنید. برای تفت دادن زرشک باید حتماً دمای شعله پایین باشد وگرنه زرشک‌ها خشک شده و به دندان می‌چسبند. برای مدت‌زمان کوتاهی بین ۳۰ ثانیه تا ۱ دقیقه زرشک‌ها را تفت دهید تا پف کند.

مرحله دوازدهم

در صورت تمایل می‌توانید از همان ابتدا کمی شکر هم به زرشک اضافه کنید. این کار باعث براق شدن زرشک می‌شود. برای آماده کردن برنج ابتدا دو سوم حجم یک قابلمه بزرگ را آب می ریزیم ور یو حرارت زیاد قرار می دهیم تا آب جوش بیاید.

مرحله سیزدهم

سپس برنج را که از قبل خیسانده ایم اضافه می کنیم و اجازه می دهیم ۷ تا ۱۰ دقیقه رون آب جوش بماند. پس از گذشت این زمان برنج را آبکشی می کنیم، سپس یک قابلمه مناسب انتخاب می کنیم و کمی روغن اضافه می کنیم.

مرحله چهاردهم

حالا برای ته دیگ از سیب زمینی یا نان استفاده می کنیم و برنج را کفگیر به کفگیر روی ته دیگ می ریزیم. حالا کمی روغن به برنج می دهیم، سپس در ب قابلمه را می گذاریم و انرا روی حرارت ملایم قرار می دهیم تا به مدت ۴۵ دقیقه تا یک ساعت دم بکشد. می‌توانید از زرشک برای تزئین برنج استفاده کنید.

مرحله پانزدهم

اگر دوست داشته باشید می‌توانید کمی برنج زعفرانی را با زرشک مخلوط کرده و به شکل زیبایی روی دیس برنج را تزئین کنید. نوش جان در صورت تمایل می‌توانید خلال پسته و بادام را چند ساعتی خیس کرده و کمی تفت دهید و برای تزئین روی برنج از آن استفاده کنید.

آخرین بروز رسانی در : پنج شنبه 30 بهمن 1399
کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام نکته چی و لینک مستقیم بلا مانع است.