طرز تهیه سماق پلو

طرز تهیه سماق پلو با کباب تابه ای فیلم طرز تهیه سماق پلو سماق پلو جوادجوادی با گوشت قلقلی

این پلو اصالتا اردبیلی است و مخصوص شهر نمین می باشد. سماق آذربایجان بسیار خوشرنگ و ترش است و به برنج ایرانی مزه خوبی می دهد. این برنج نوعی قاطی پلو محسوب می شود که می توان با گوشت چرخ کرده یا مرغ ریش ریش شده هم تهیه و سرو نمود. سماق یکی از ادویه های خوش مزه ای است که خواص زیادی دارد. در هضم غذا و تقویت معده کمک زیادی می کند. همچنین باعث کاهش فشار خون و چربی خون می شود. این غذا را می توان در مهمانی ها نیز سرو نمود. برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه سماق پلو در ادامه با سایت نکته چی همراه باشید.

مواد لازم سماق پلو
پیاز۱ عدد
گوشت چرخ کرده۲۵۰ گرم
نمک و فلفلبه مقدار لازم
پودر سوخاری و پودر سیربه مقدار لازم
سماقبه مقدار لازم
برنج۳ پیمانه
زعفران دم کردهبه مقدار لازم
گوجه و فلفل دلمه ایجهت کباب کردن

طرز تهیه سماق پلو

مرحله اول

برای تهیه سماق پلوی خوشمزه در ابتدای کار، برنج را یکی دو ساعت با آب و نمک خیس می کنیم. سپس یک قابلمه را آب کرده و روی حرارت قرار می دهیم تا به جوش آید. سپس برنج را به آن اضافه کرده و با کمی نمک می گذاریم تا بپزد.

مرحله دوم

در این مرحله وقتی که برنج نیم پز شد، آن را آب کش کرده و کنار می گذاریم. در ادامه پیاز را شسته و پوست می کنیم. سپس آن را با رنده ریز رنده می کنیم. در ادامه یک کاسه مناسب برداشته و گوشت چرخ کرده و پیاز رنده شده را به کاسه اضافه می کنیم.

مرحله سوم

در این مرحله مقداری نمک و فلفل و پودر سوخاری و پودر سیر و سماق به کاسه اضافه می کنیم، سپس مواد را به خوبی با هم مخلوط می کنیم تا کاملا ترکیب و یکدست شوند، سپس آن را به صورت قلقلی در آورده و کنار می گذاریم.

مرحله چهارم

یک تابه برداشته و با کمی روغن روی حرارت زیاد قرار می دهیم تا داغ شود. سپس گوشت ها را درون آن سرخ می کنیم. در ابتدای سرخ کردن شعله زیاد و در ادامه کم می کنیم تا مغز پخت شود. یک قابلمه برداشته و کف آن را کمی روغن می ریزیم.

مرحله پنجم

سپس ته دیگ دلخواه را کف قابلمه می چینیم. برنج آب کش شده را به صورت یک لایه روی ته دیگ می ریزیم. روی آن را سماق و زعفران دم کرده ریخته و کمی از قلقلی ها را اضافه می کنیم. سپس لایه برنج بعدی را می ریزیم.

مرحله ششم

این کار را انقدر ادامه می دهیم تا برنج و گوشت ها تمام شود. سپس روی حرارت ملایم قرار می دهیم تا دم بکشد. حدود ۴۵ دقیقه تا یک ساعت برای دم کشیدن برنج زمان نیاز است. در فاصله ای که برنج دم می کشد به سراغ فلفل و گوجه می رویم.

مرحله هفتم

برای این منظور گوجه فرنگی و فلفل را شسته و به سیخ می کشیم. سپس آن ها را روی حرارت ملایم کباب می کنیم. هنگامی که بخواهیم برنج را در ظرف سرو بکشیم، گوجه فرنگی و فلفل کبابی شده را هم با آن سرو می کنیم.

آخرین بروز رسانی در : دوشنبه 7 تیر 1400
کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام نکته چی و لینک مستقیم بلا مانع است.