طرز تهیه سماق پلو خوشمزه و مجلسی به صورت مرحله به مرحله
طرز تهیه سماق پلو
این پلو اصالتا اردبیلی است و مخصوص شهر نمین می باشد. سماق آذربایجان بسیار خوشرنگ و ترش است و به برنج ایرانی مزه خوبی می دهد. این برنج نوعی قاطی پلو محسوب می شود که می توان با گوشت چرخ کرده یا مرغ ریش ریش شده هم تهیه و سرو نمود. سماق یکی از ادویه های خوش مزه ای است که خواص زیادی دارد. در هضم غذا و تقویت معده کمک زیادی می کند. همچنین باعث کاهش فشار خون و چربی خون می شود. این غذا را می توان در مهمانی ها نیز سرو نمود. برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه سماق پلو در ادامه با سایت نکته چی همراه باشید.
مواد لازم سماق پلو | |
پیاز | ۱ عدد |
گوشت چرخ کرده | ۲۵۰ گرم |
نمک و فلفل | به مقدار لازم |
پودر سوخاری و پودر سیر | به مقدار لازم |
سماق | به مقدار لازم |
برنج | ۳ پیمانه |
زعفران دم کرده | به مقدار لازم |
گوجه و فلفل دلمه ای | جهت کباب کردن |
طرز تهیه سماق پلو
مرحله اول
برای تهیه سماق پلوی خوشمزه در ابتدای کار، برنج را یکی دو ساعت با آب و نمک خیس می کنیم. سپس یک قابلمه را آب کرده و روی حرارت قرار می دهیم تا به جوش آید. سپس برنج را به آن اضافه کرده و با کمی نمک می گذاریم تا بپزد.
مرحله دوم
در این مرحله وقتی که برنج نیم پز شد، آن را آب کش کرده و کنار می گذاریم. در ادامه پیاز را شسته و پوست می کنیم. سپس آن را با رنده ریز رنده می کنیم. در ادامه یک کاسه مناسب برداشته و گوشت چرخ کرده و پیاز رنده شده را به کاسه اضافه می کنیم.
مرحله سوم
در این مرحله مقداری نمک و فلفل و پودر سوخاری و پودر سیر و سماق به کاسه اضافه می کنیم، سپس مواد را به خوبی با هم مخلوط می کنیم تا کاملا ترکیب و یکدست شوند، سپس آن را به صورت قلقلی در آورده و کنار می گذاریم.
مرحله چهارم
یک تابه برداشته و با کمی روغن روی حرارت زیاد قرار می دهیم تا داغ شود. سپس گوشت ها را درون آن سرخ می کنیم. در ابتدای سرخ کردن شعله زیاد و در ادامه کم می کنیم تا مغز پخت شود. یک قابلمه برداشته و کف آن را کمی روغن می ریزیم.
مرحله پنجم
سپس ته دیگ دلخواه را کف قابلمه می چینیم. برنج آب کش شده را به صورت یک لایه روی ته دیگ می ریزیم. روی آن را سماق و زعفران دم کرده ریخته و کمی از قلقلی ها را اضافه می کنیم. سپس لایه برنج بعدی را می ریزیم.
مرحله ششم
این کار را انقدر ادامه می دهیم تا برنج و گوشت ها تمام شود. سپس روی حرارت ملایم قرار می دهیم تا دم بکشد. حدود ۴۵ دقیقه تا یک ساعت برای دم کشیدن برنج زمان نیاز است. در فاصله ای که برنج دم می کشد به سراغ فلفل و گوجه می رویم.
مرحله هفتم
برای این منظور گوجه فرنگی و فلفل را شسته و به سیخ می کشیم. سپس آن ها را روی حرارت ملایم کباب می کنیم. هنگامی که بخواهیم برنج را در ظرف سرو بکشیم، گوجه فرنگی و فلفل کبابی شده را هم با آن سرو می کنیم.
مطالب جذاب از سراسر وب
- آویز فانتزی پاندا؛ ۱۵ نمونه رنگارنگ و جالب برای تزئین اتاق کودکان
- گوشواره استیل بلند درخشان؛ ۱۵ ایده خاص برای استایلهای خاص و شیک
- اگر دنبال فرش صورتی دخترانه هستید؛ ۱۵ مدل برتر را ببینید
- شیکترین استند گل فلزی طلایی؛ معرفی ۱۵ طرح خاص و زیبا
- کیف کنفی جدید و شیک؛ ۱۵ مدل بهروز و زیبا برای تکمیل استایلهای مختلف
- دستبند طلا زنانه ظریف؛۱۵ مدل شیک و جذاب برای استایلهای مختلف
- منبع :
- niloufar.hq