طرز تهیه سبزی پلو با ماهی مخصوص و خوشمزه مرحله به مرحله
طرز تهیه سبزی پلو با ماهی
سبزی پلو با ماهی یکی از غذاهای بسیار پر طرفدار و مهم برای ایرانیان است. این غذای خوشمزه علاوه بر این که در طول سال طرفداران خاص خودش را دارد به عنوان یک غذای مناسبتی هم شناخته می شود که در شب تحویل سال ( عید نوروز ) طبخ می شود، که در این دستور آن را کمی متفاوت تر می کنیم. در واقع این دستور، ترکیب با یک رسپی پاکستانی است که سبزی پلو آن ایرانی ولی مرینیت ماهی به سبک پاکستانی است که در هند هم طرفدار دارد و به آن لاهوری گفته میشود.به خاطر داشتن تمرهندی خیلی به ذائقه ما ایرانی ها نزدیک است و در آن کلی ادویه عالی و خوش طعم دارد. برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه سبزی پلو با ماهی در ادامه با سایت نکته چی همراه باشید.
مواد لازم سبزی پلو با ماهی | |
ماهی | ۱ عدد |
تمبر هندی | نصف بسته |
آرد نخودچی | ۵ قاشق غذا خوری |
سیر له شده | ۱ قاشق چای خوری |
تخم گشنیز | ۱ قاشق چای خوری |
رازیانه | نصف قاشق چای خوری |
جوز هندی | یک سوم یک عدد |
زنجبیل | یک سوم قاشق چای خوری |
زرد چوبه | یک سوم قاشق چای خوری |
دارچین | یک سوم قاشق چای خوری |
زیره سبز | یک سوم قاشق چای خوری |
نمک و فلفل سیاه و فلفل قرمز | به میزان لازم |
برنج | ۳ پیمانه |
سبزی پلویی | ۳۰۰ گرم |
زعفران دم کشیده | به مقدار لازم |
سیب زمینی | به مقدار لازم برای ته دیگ |
روغن حیوانی | به دلخواه |
طرز تهیه سبزی پلو با ماهی
مرحله اول
برای تهیه سبزی پلو با ماهی در ابتدای کار، تمبر هندی را با یه لیوان آب جوش مخلوط می کنیم تا حل شود. بعد از صافی رد می کنیم. تا کاملا یک دست شود. آب لیمو ترش را اضافه می کنیم و سپس آرد نخود چی را اضافه کرده و هم می زنیم.
مرحله دوم
حریره سیر (سیر له شده یا پوره شده) را اضافه می کنیم و خوب مواد را باهم مخلوط می کنیم. در این مرحله سسی که می خواهیم ماهی را با آن مزه دار کنیم تهیه می کنیم. برای این کار، تخم گشنیز که با هاونگ له میکنیم.
مرحله سوم
رازیانه نیم کوب شده ، پودر زنجبیل، زردچوبه، پودر دارچین، پودر زیره سبز، فلفل قرمز، جوز هندی، فلفل سیاه را مواد تمبر هندی اضافه کرده و خوب مخلوط می کنیم تا یکدست و مزه دار شود. وقتی سس حاضر شد، ماهی را آرام داخل سس می خوابانیم.
مرحله چهارم
همه جای ماهی را کامل به سس آغشته می کنیم و سلفون می کشیم و یک ساعت داخل یخچال استراحت می دهیم. برای این غذا از ماهی سنگسر استفاده میکنیم، ولی از هر نوع ماهی دیگر هم می توان استفاده کرد.
مرحله پنجم
برنج را با نمک از ۳ تا ۴ ساعت قبل خیس می کنیم. قابلمه را پر از آب می کنیم، نمک را اضافه می کنیم و روی قویترین شعله قرار می دهیم تا به جوش بیاید.آب روی برنج را خالی می کنیم و برنج را به آب در حال جوش اضافه می کنیم.
مرحله ششم
باید حرارت خیلی بالا باشد تا برنج خیلی سریع به جوش بیاید. بعد کف روی برنج را می گیریم. برنج که قرار است با سبزی تازه پخته شود به دلیل رطوبتی که سبزی دارد باید زودتر آبکش شود. پس از چند جوش که زد، تست می کنیم.
مرحله هفتم
در این مرحله قبل از اینکه مغز برنج از خامی در آید، سبزی را به آن اضافه می کنیم و مخلوط می کنیم و هم میزنیم. سپس آن را صاف می کنیم. بعد از خاموش کردن شعله آب ولرم روی برنج می گیریم و کمی تکان داده و ضربه می زنیم.
مرحله هشتم
ضربه زدن باعث می شود تا آب اضافی مابین برنج ها خارج شود و برنج ها بعد از پخت شفته نشود. در ادامه قابلمه را روی شعله متوسط می گذاریم، یک مقداری روغن کف قابلمه می ریزیم و کمی نمک و زردچوبه داخل قابلمه می ریزیم.
مرحله نهم
در این مرحله نصف پیمانه آب به قابلمه اضافه می کنیم و بعد سیب زمینی یا نان یا هر ته دیگی که خواستیم را کف قابلمه می چینیم. خیلی آرام برنج را در قابلمه می ریزیم و بین آن زعفران غلیظ دم کرده و دارچین می پاشیم.
مرحله دهم
اگر در ترکیب سبزی، سیر تازه نداشتیم در این مرحله چهار حبه سیر را رنده می کنیم و آرام با برنج مخلوط می کنیم. روی برنج با قاشق سوراخ هایی ایجاد می کنیم تا آبی که زیر قابلمه ریخته زودتر بخار شود و بالا بیاید.
مرحله یازدهم
اول حرارت بالا باشد تا داخل قابلمه بخار بپیچد و حرارت را کم میکنیم تا ۴۰ دقیقه با دم کنی، برنج دم بکشد. ماهی تابه را روی حرارت قرار میدهیم. روغن کف تابه می ریزیم و ماهی را از مواد سس خارج کرده و درون روغن می چینیم.
مرحله دوازدهم
توجه داشته باشید ماهی را باید به طوری که قسمت پوست ماهی به سمت بالا باشد درون تابه قرار دهیم تا سرخ شود. وقتی یک طرف ماهی ها سرخ شد آنرا به آرامی برمی گردانیم تا طرف دیگر آن هم به طور کامل سرخ شود.
مرحله سیزدهم
در این مرحله زمانی که برنج کاملاً دم کشید و حاضر شد، وقت آن است که برای روی برنج، روغن داغ کنیم. به اندازه ۳ قاشق روغن حیوانی یا روغن جامد را با ۳ قاشق روغن مایع مخلوط می کنیم و روی حرارت قرار می دهیم تا ذوب شود.
مرحله چهاردهم
سپس روی برنج دم کشیده می ریزیم. این کار باعث می شود برنج دان شده و خوشمزه شود. سپس در ظرف مناسب سرو می کنیم و ماهی را کنار برنج در ظرف می چینیم. این غذا را در کنار انواع سالاد و ترشی و سیر ترشی می توان سرو نمود.
- منبع :
- dailymaryam