طرز تهیه قنبر پلو شیرازی ساده و خوشمزه مرحله به مرحله
طرز تهیه قنبر پلو
قنبر پلو که با نام غم بر پلو هم شناخته می شود یکی از غذاهای خوشمزه و قدیمی ایرانی است که اصالتا متعلق به شهر شیرازی می باشد، برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه قنبر پلو در ادامه با سایت آموزشی نکته چی همراه باشید.
مواد لازم برای ۲ نفر | |
برنج | ۲ پیمانه |
گوشت چرخ کرده | ۲۵۰ گرم |
گردوی خرد شده | ۲ قاشق غذاخوری |
کشمش | ۵۰ گرم |
رب انار | ۲ قاشق غذاخوری |
پیاز | ۲ عدد |
شیره انگور (اختیاری) | ۱ قاشق غذاخوری |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار کافی |
زردچوبه و روغن | به مقدار کافی |
طرز تهیه قنبر پلو
مرحله اول
برای تهیه قنبر پلوی مجلسی ابتدا برنج را در یک کاسه آب می ریزیم و کمی نمک اضافه می کنیم، سپس اجازه می دهیم برنج به خوبی خیس بخورد. توجه داشته باشید که اگر برنج ما تازه باشد ۳۰ دقیقه خیساندن کافی است.
مرحله دوم
در این مرحله یکی از پیازها را رنده می کنیم، سپس آب اضافی اش را می گیریم. در ادامه پیاز رنده شده را به همراه گوشت چرخ کرده و مقداری نمک، فلفل سیاه و زردچوبه داخل یک کاسه مناسب می ریزیم و با هم مخلوط می کنیم.
مرحله سوم
حالا به اندازه فندق از مایه گوشت بر می داریم و آنرا به صورت گرد شکل می دهیم. پس از اینکه تمام کوفته ها قلقلی ها را آماده کردیم، آنها را درون یک سینی مناسب می چینیم و به مدت یک ساعت در یخچال استراحت می دهیم.
مرحله چهارم
پس از گذشت این زمان کوفته ها را از یخچال خارج می کنیم، سپس یک تابه مناسب روی حرارت قرار می دهیم و مقداری روغن اضافه می کنیم. پس از اینکه روغن داغ شد، کوفته ها را به روغن اضافه کرده و به صورت کامل سرخ می کنیم.
مرحله پنجم
در این مرحله کوفته ها از تابه خارج می کنیم، سپس پیاز باقیمانده را به صورت نگینی خرد می کنیم و به همراه کمی روغن به تابه اضافه می کنیم. حالا پیاز را کمی تفت می دهیم تا تغییر رنگ دهد و طلایی شود.
مرحله ششم
گردوی خرد شده را نیز به تابه اضافه می کنیم و کمی تفت می دهیم، سپس کوفته های سرخ شده را به همراه رب انار و در صورت تمایل شیره انگور به تابه اضافه می کنیم و به خوبی تفت می دهیم تا مواد یکدست شوند.
مرحله هفتم
در این مرحله کشمش پلویی را به تابه اضافه می کنیم و کمی تفت می دهیم، سپس تابه را از روی حرارت کنار می گذاریم. در ادامه یک قابلمه مناسب را تا نیمه آب پر می کنیم و روی حرارت زیاد قرار می دهیم تا آب جوش بیاید.
مرحله هشتم
حالا ۱ قاشق چایخوری نمک را به همراه برنج خیسانده شده به آب جوش اضافه می کنیم و اجازه می دهیم برنج حدودا به مدت ۸ تا ۱۰ دقیقه بجوشد، سپس آنرا آبکشی می کنیم. در ادامه یک قابلمه مناسب انتخاب می کنیم.
مرحله نهم
در این مرحله کمی روغن به قابلمه اضافه کرده و به سلیقه خود مقداری نان لواش یا سیب زمینی ورقه شده در کف قابلمه قرار می دهیم. در ادامه مقداری از برنج آبکش شده را روی ته دیگ می ریزیم، سپس مقداری از مخلوط کوفته ها را روی برنج می ریزیم.
مرحله دهم
به همین صورت مواد را به صورت لایه به لایه داخل قابلمه می ریزیم، سپس درب قابلمه را می گذاریم. در ادامه قابلمه را روی حرارت ملایم قرار می دهیم تا برنج به مدت ۴۵ دقیقه دم بکشد، سپس برنج را درون قابلمه مخلوط می کنیم و در دیس می کشیم.
مطالب جذاب از سراسر وب
- نیم ست طلا حلقهای مدرن؛ ۱۵ مدل شیک و کاربردی برای استایلهای خاص
- دستبند طلا زنانه ظریف؛۱۵ مدل شیک و جذاب برای استایلهای مختلف
- آویز فانتزی پاندا؛ ۱۵ نمونه رنگارنگ و جالب برای تزئین اتاق کودکان
- با آباژور گل رزتزئینی دکوراسیونتان را زیباتر کنید؛ ۱۵ ایده خاص
- اگر دنبال تل ظریف مرواریدی هستید؛ ۱۵ پیشنهاد عالی داریم
- تابلو ال ای دی مدرن؛ ۱۵ انتخاب فوقالعاده برای دکوراسیون با نورپردازی مدرن
- منبع :
- golnaaz.aalizadeh