طرز تهیه قیمه نثار خوشمزه و مخصوص مرحله به مرحله
طرز تهیه قیمه نثار
«قیمه نثار» یکی از محبوبترین غذاهای ایرانی و مشهور ترین غذای قزوینی است. اسم آن قیمه نثار است اما قیمه نیست. یک پلوی خوشمزه و خوش آب و رنگ و معطر است. قزوینیهای اصیل قیمه نثار را با گوشت گوسفند درست میکنند و هنوز هم گاهی در مجالس عروسی، نذری روزهای عاشورا و تاسوعا و شب سال تحویل مثل زمانهای قدیم سرو میشود. اما قیمه نثار با مرغ هم بسیار خوشطعم است. برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه قیمه نثار در ادامه با سایت آموزشی نکته چی همراه باشید.
مواد لازم قیمه نثار | |
گوشت ریز خرد شده | ۵۰۰ گرم |
رب گوجه فرنگی | ۲ قاشق سوپ خوری |
پیاز | ۱ عدد |
برنج | ۳ پیمانه |
خلال بادام | ۱ قاشق سوپ خوری |
خلال پسته | ۱ قاشق سوپ خوری |
خلال پوست پرتقال | به میزان لازم |
زرشک | ۱۰۰ گرم |
گلاب | ۲ پیمانه |
زعفران آب کرده | ۲ قاشق غذا خوری |
شکر | ۱ قاشق چای خوری |
هل | چند عدد |
دارچین | چند عدد به صورت درسته |
زردچوبه و فلفل سیاه و نمک | به میزان لازم |
روغن یا کره | ۱۰۰ گرم |
طرز تهیه قیمه نثار
مرحله اول
برای تهیه قیمه نثار خوشمزه و مخصوص در ابتدای کار، گوشت را به صورت قطعات کوچک خرد می کنیم. سپس پیاز را شسته و پوست می کنیم و به صورت خلالی ریز خرد می کنیم. یک قابلمه برداشته و با کمی روغن روی حرارت قرار می دهیم تا داغ شود.
مرحله دوم
سپس پیاز را به آن اضافه کرده و تفت می دهیم تا طلایی و سبک شود. در این مرحله گوشت را اضافه کرده و با پیاز ها تفت می دهیم تا تغییر رنگ پیدا کند. سپس ادویه ها را به آن اضافه کرده و تفت می دهیم تا عطر و بوی آن خارج شود.
مرحله سوم
توجه داشته باشید که هل و دارچین را درسته استفاده میکنیم که رنگ غذا عوض نشود. بعد رب گوجه فرنگی را هم اضافه می کنیم و تفت می دهیم تا رنگ آن باز شود. سپس روی آن آب می ریزیم و می گذاریم تا گوشت پخته شود.
مرحله چهارم
سپس در آخر کمی گلاب، نمک و زعفران آب کرده هم به آن اضافه می کنیم و صبر می کنیم تا غلیظ شود و آن را کنار می گذاریم. زرشک را با کره و شکر تفت می دهیم. خلال های خیس خورده در گلاب را اضافه می کنیم و زعفران را هم اضافه می کنیم.
مرحله پنجم
در صورت تمایل خلال پوست پرتقال تلخی گرفته شده، را هم میتوانیم اضافه کنیم. برای گرفتن تلخی پوست پرتقال آن را به مدت چند ساعت در آب خیس می کنیم. سپس دو مرتبه آن را با آب می جوشانیم و آب آن را دور می ریزیم.
مرحله ششم
سپس دوباره با مقداری آب تازه دیگر آن را می جوشانیم. در ادامه دو سه بار که این کار را تکرار کنیم تلخی پوست های پرتقال گرفته می شود. می توان در صورتی که از پوست پرتقال خوشمان نیامد؛ می توان آن را حذف کرد.
مرحله هفتم
در این مرحله برنج را شسته و نسبت به نوع آن، آنرا را بین یک تا سه ساعت در آب و نمک خیس می کنیم. سپس یک قابلمه را تا نیمه آب پر می کنیم و روی حرارت زیاد قرار می دهیم تا آب درون قابلمه سریعتر به جوش بیاید.
مرحله هشتم
در این مرحله برنج را درون آن می ریزیم و می گذاریم با کمی نمک نیم پز شود. برنج را آب کش می کنیم و در یک قابلمه دیگر با ته دیگ دلخواه دم می کنیم. وقتی که برنج دم کشید، به صورت لایه ای، از مواد گوشتی بین برنج می ریزیم.
مرحله نهم
سپس با خلال ها و مخلفاتش آن را تزیین و سرو می کنیم. می توان مواد گوشتی را کنار برنج سرو کرد یا به صورت لایه لایه یا روی برنج اضافه کرد که بسته به ذائقه و موقعیت مهمان ها و خانواده می توان از هر کدام از روش ها استفاده نمود.
مطالب جذاب از سراسر وب
- مانتو شیک و اسپرت برای استایل روزمره؛ ۱۵ مدل خاص که استایلتو متحول میکنه
- کت مجلسی کار شده؛ انتخابی خاص برای جذابیت بیشتر تو مجالس و مهمونیها
- دستبند بافتنی دخترونه خاص؛ ۱۵ ایده منحصر بهفرد که همه عاشقشون میشن
- کیف شیک مشکی؛ ۱۵ مدل جذاب که هیچوقت از مد نمیافتن و همیشه ترند هستن
- پیراهن بلند مجلسی ترند؛ ۱۵ عکس از جدیدترین مدلهای لاکچری برای مهمانی
- گردنی ظریف دخترانه ترند؛ ۱۵ مدل لاکچری که هر دختری باید داشته باشه
- منبع :
- ashpazi_eli.arezoo