طرز تهیه قیمه لاهیجانی مجلسی به روش سنتی و اصیل شمالی
طرز تهیه قیمه لاهیجانی
قیمه لاهیجانی یکی از دستورات سنتی و محبوب شمالیه که با ترکیبی از مواد اولیه معطر و خوش طعم تهیه میشه. این غذا با بافتی مخصوص و طعمی دلچسب، میتونه یک گزینه عالی برای مهمانیهای خانوادگی باشه. پس اگه دلتون میخواد یه غذای خوشمزه و متفاوت رو تجربه کنید، با من همراه باشید تا یک قیمه لاهیجانی عالی و سنتی رو با هم درست کنیم.
برای تهیه قیمه لاهیجانی، اول از همه لپهها رو خوب خیس کن تا نفخشون گرفته بشه. گوشت چرخ کرده رو هم آماده کن و پیازو تفت بده با زردچوبه. گوشت و ادویهجات رو اضافه کن و خوب تفت بده. رب گوجه فرنگی و لپه رو هم بریز توش و یه تفت دیگه بده. آب جوش اضافه کن و بذار خورشت بپزه و جا بیفته. سیب زمینیها رو هم بعد از خلال کردن سرخ کن و روی خورشت بچین. همراه با برنج زعفرانی سرو کن.
مواد اصلی برای ۴ نفر | مقدار |
گوشت چرخ کرده | ۳۰۰ گرم |
پیاز | ۱ عدد بزرگ |
لپه | ۲ پیمانه |
سیب زمینی | ۳ عدد متوسط |
رب گوجه فرنگی | ۳ قاشق غذاخوری |
ادویهجات | مقدار |
زعفران | به مقدار لازم |
نمک | به مقدار لازم |
فلفل سیاه | به مقدار لازم |
زردچوبه | به مقدار لازم |
دارچین | به مقدار لازم |
طرز تهیه قیمه لاهیجانی
مرحله ۱: آمادهسازی لپه و گوشت
ابتدا لپه را از چند ساعت قبل خیس کنید تا نفخ آن گرفته شود و کمی پف کند. گوشت چرخ کرده را از فریزر خارج کنید تا به دمای محیط برسد. این کار باعث میشود گوشت در هنگام پخت بهتر و یکنواختتر بپزد.
مرحله ۲: آمادهسازی پیاز و تفت دادن با زردچوبه
پیاز را پوست بگیرید و به صورت نگینی خرد کنید. سپس آن را در قابلمهای با کمی روغن تفت دهید تا شفاف و نرم شود. زردچوبه را اضافه کنید و تفت دهید تا عطر آن آزاد شود.
مرحله ۳: اضافه کردن گوشت و ادویهجات
گوشت چرخکرده را به مخلوط پیاز اضافه کنید و خوب تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند. در این مرحله، نمک، فلفل سیاه، و دارچین را هم اضافه کنید و هم بزنید تا ادویهها به خورد گوشت بروند.
مرحله ۴: تفت دادن رب گوجهفرنگی و اضافه کردن لپه
رب گوجه فرنگی را به مخلوط گوشت و پیاز اضافه کنید و برای چند دقیقه تفت دهید تا رنگ آن تیرهتر شود و بوی خامی آن از بین برود. سپس لپه آبکش شده را اضافه کنید و کمی تفت دهید.
مرحله ۵: پخت قیمه
حالا به مخلوط قابلمه آب جوش اضافه کنید تا تمام مواد کاملاً پوشانده شوند. اجازه دهید خورشت با حرارت ملایم بپزد و جا بیفتد. در این مرحله، زعفران دمکرده را هم اضافه کنید.
مرحله ۶: سرخ کردن سیب زمینیها
سیب زمینیها را پوست بکنید و به صورت خلالی خرد کنید. آنها را در آب سرد قرار دهید تا نشاسته اضافی خارج شود. سپس آنها را آبکشی کرده و در روغن داغ سرخ کنید تا طلایی و ترد شوند.
مرحله ۷: تهیه برنج و سرو
برنج را آبکش کنید و با کمی زعفران دم کنید. قیمه پخته شده را در ظرف مورد نظر بریزید، سیب زمینیهای سرخ شده را روی آن قرار دهید و در کنار برنج سرو کنید.
انواع قیمه های خوشمزه
- طرز تهیه خورش قیمه بادمجان خوشمزه و مجلسی مرحله به مرحله
- طرز تهیه پیچاق قیمه؛ یک خورش خوشمزه و مجلسی تبریزی
- طرز تهیه خورش قیمه یزدی خوشمزه مرحله به مرحله
- طرز تهیه خورش قیمه بامیه مجلسی مرحله به مرحله
- طرز تهیه قیمه با گوشت چرخ کرده خوشمزه مرحله به مرحله
مطالب جذاب از سراسر وب
- میز و صندلی فانتزی کودک؛ ۱۵ عکس رنگی و فانتزی از میزهای شیک و چوبی کودکانه
- لباس عروس جدید؛ گلچین ۱۵ مدل مینیمال و مدرن برای عروسهای سادهپسند
- بهترین کیف پارچه ای جذاب برای امسال؛ 15 مدل پرطرفدار و شیک
- پیراهن شیک و ساده زنانه؛ ۱۵ مدل با طراحی سبک و مناسب فصلهای مختلف
- دست گل عروس خلاقانه؛ ۱۵ عکس دیدنی از دستهگلهای خاص و متفاوت
- تیشرت لانگ شیک دخترانه؛ ۱۵ عکس از استایلهای ساده ولی خاص دخترونه