طرز تهیه قیمه لاهیجانی مجلسی به روش سنتی و اصیل شمالی

طرز تهیه قیمه لاهیجانی 

طرز تهیه قیمه لاهیجانی 

قیمه لاهیجانی یکی از دستورات سنتی و محبوب شمالیه که با ترکیبی از مواد اولیه معطر و خوش طعم تهیه می‌شه. این غذا با بافتی مخصوص و طعمی دلچسب، می‌تونه یک گزینه عالی برای مهمانی‌های خانوادگی باشه. پس اگه دلتون می‌خواد یه غذای خوشمزه و متفاوت رو تجربه کنید، با من همراه باشید تا یک قیمه لاهیجانی عالی و سنتی رو با هم درست کنیم.

برای تهیه قیمه لاهیجانی، اول از همه لپه‌ها رو خوب خیس کن تا نفخشون گرفته بشه. گوشت چرخ کرده رو هم آماده کن و پیازو تفت بده با زردچوبه. گوشت و ادویه‌جات رو اضافه کن و خوب تفت بده. رب گوجه فرنگی و لپه رو هم بریز توش و یه تفت دیگه بده. آب جوش اضافه کن و بذار خورشت بپزه و جا بیفته. سیب زمینی‌ها رو هم بعد از خلال کردن سرخ کن و روی خورشت بچین. همراه با برنج زعفرانی سرو کن.

مواد اصلی برای ۴ نفرمقدار
گوشت چرخ کرده۳۰۰ گرم
پیاز۱ عدد بزرگ
لپه۲ پیمانه
سیب زمینی۳ عدد متوسط
رب گوجه فرنگی۳ قاشق غذاخوری
ادویه‌جاتمقدار
زعفرانبه مقدار لازم
نمکبه مقدار لازم
فلفل سیاهبه مقدار لازم
زردچوبهبه مقدار لازم
دارچینبه مقدار لازم

طرز تهیه قیمه لاهیجانی

مرحله ۱: آماده‌سازی لپه و گوشت

ابتدا لپه را از چند ساعت قبل خیس کنید تا نفخ آن گرفته شود و کمی پف کند. گوشت چرخ کرده را از فریزر خارج کنید تا به دمای محیط برسد. این کار باعث می‌شود گوشت در هنگام پخت بهتر و یکنواخت‌تر بپزد.

مرحله ۲: آماده‌سازی پیاز و تفت دادن با زردچوبه

پیاز را پوست بگیرید و به صورت نگینی خرد کنید. سپس آن را در قابلمه‌ای با کمی روغن تفت دهید تا شفاف و نرم شود. زردچوبه را اضافه کنید و تفت دهید تا عطر آن آزاد شود.

مرحله ۳: اضافه کردن گوشت و ادویه‌جات

گوشت چرخ‌کرده را به مخلوط پیاز اضافه کنید و خوب تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند. در این مرحله، نمک، فلفل سیاه، و دارچین را هم اضافه کنید و هم بزنید تا ادویه‌ها به خورد گوشت بروند.

مرحله ۴: تفت دادن رب گوجه‌فرنگی و اضافه کردن لپه

رب گوجه فرنگی را به مخلوط گوشت و پیاز اضافه کنید و برای چند دقیقه تفت دهید تا رنگ آن تیره‌تر شود و بوی خامی آن از بین برود. سپس لپه آبکش شده را اضافه کنید و کمی تفت دهید.

مرحله ۵: پخت قیمه

حالا به مخلوط قابلمه آب جوش اضافه کنید تا تمام مواد کاملاً پوشانده شوند. اجازه دهید خورشت با حرارت ملایم بپزد و جا بیفتد. در این مرحله، زعفران دم‌کرده را هم اضافه کنید.

مرحله ۶: سرخ کردن سیب زمینی‌ها

سیب زمینی‌ها را پوست بکنید و به صورت خلالی خرد کنید. آن‌ها را در آب سرد قرار دهید تا نشاسته اضافی خارج شود. سپس آن‌ها را آبکشی کرده و در روغن داغ سرخ کنید تا طلایی و ترد شوند.

مرحله ۷: تهیه برنج و سرو

برنج را آبکش کنید و با کمی زعفران دم کنید. قیمه پخته شده را در ظرف مورد نظر بریزید، سیب زمینی‌های سرخ شده را روی آن قرار دهید و در کنار برنج سرو کنید.

انواع قیمه های خوشمزه

دسته بندی: آموزش آشپزی
بروز رسانی توسط در چهارشنبه 29 فروردین 1403

این مطلب چقدر مفید بود؟

برای امتیاز دادن روی ستاره‌ها کلیک کنید!

میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد امتیاز: 0

اولین امتیاز را شما بدهید!

Loading more posts...

نظرات شما پس از بررسی و تایید مدیر نمایش داده می شود.

کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام نکته چی و لینک مستقیم بلا مانع است.