طرز تهیه خورش خرفه به روش مجلسی؛ یک غذای سنتی و خوشمزه

طرز تهیه خورش خرفه

طرز تهیه خورش خرفه

طرز تهیه خورش خرفه یکی از اون دستور‌های پخت سنتی و خوشمزه‌ایه که شاید خیلی‌ها باهاش آشنا نباشن. این خورش معمولا با استفاده از خرفه‌های تازه و گوشت گوسفندی تهیه می‌شه و طعمی متمایز و دلچسب داره. خرفه یک گیاه دارویی با خواص بی‌نظیره که مصرفش در غذاها می‌تونه به سلامت بدن کمک کنه. در ادامه به صورت مرحله‌ای و با جزئیات بیشتر در مورد نحوه تهیه این خورش صحبت می‌کنیم تا شما هم بتونید این غذای سنتی و خوشمزه رو در منزل تهیه کنید.

برای تهیه خورش خرفه، اول از همه لوبیا چشم بلبلی رو خوب خیس کن تا نفخش بره و راحت‌تر بپزه. سبزی خرفه رو تمیز کن و ریز خرد کن، گوجه‌ها رو هم بشور و رنده کن یا پوره کن. پیاز رو نگینی خرد کن و با کمی روغن تفت بده، بعد گوشت رو اضافه کن و باهاش تفت بده تا رنگش تغییر کنه. زردچوبه و فلفل سیاه رو هم اضافه کن و خوب تفت بده. رب و پوره گوجه رو اضافه کن و تا آبش کشیده شه تفت بده، بعد لوبیا و آب جوش اضافه کن و بزار بپزه. نصفه پخت گوشت که بود، سبزی خرفه رو اضافه کن. در آخر گرد لیمو، نمک، و کمی فلفل قرمز اضافه کن و وقتی غلیظ شد، برای سرو آماده‌سازی کن.

مواد اصلی برای ۳-۴ نفرمقدار
لوبیا چشم بلبلی دودی۱ لیوان
گوشت۲۰۰ گرم
پیاز۱ عدد
سبزی خرفه۳۰۰ گرم
گوجه تازه خرد شده۱ لیوان
دیگر موادمقدار
رب گوجه۱ قاشق غذاخوری
نمکبه مقدار لازم
فلفل سیاهبه مقدار لازم
زردچوبهبه مقدار لازم
گرد لیموبه مقدار لازم
فلفل قرمزبه مقدار لازم

طرز تهیه خورش خرفه

مرحله ۱: آماده‌سازی لوبیا چشم بلبلی

برای شروع، لوبیا چشم بلبلی رو باید خوب بشورید و چند بار آبش رو عوض کنید تا نفخ لوبیا گرفته بشه و راحت‌تر پخته بشه. این کار رو می‌تونید از شب قبل انجام بدید تا لوبیاها وقت داشته باشن خوب خیس بخورن.

مرحله ۲: آماده‌سازی سبزی خرفه

سبزی خرفه رو باید خوب تمیز کنید، بشورید و با ساطور ریز خرد کنید. مراقب باشید که سبزی‌ها کاملا تمیز و بدون شن باشن تا طعم خورشتتون عالی بشه.

مرحله ۳: آماده‌سازی گوجه فرنگی

گوجه‌ها رو باید بشورید و رنده ریز بزنید یا اگر می‌خواهید سریع‌تر پیش برید، می‌توانید گوجه‌ها را با گوشتکوب برقی پوره کنید تا زمان کمتری ببره.

مرحله ۴: تفت دادن گوشت و پیاز

پیاز رو پوست بگیرید و نگینی ریز خرد کنید. کمی روغن در قابلمه بریزید و پیاز را اضافه کنید و تفت دهید. سپس گوشت را اضافه کنید و تفت دهید تا رنگش تغییر کنه. بعد زردچوبه و فلفل سیاه اضافه کنید و خوب تفت بدید.

مرحله ۵: افزودن رب گوجه و پوره گوجه

وقتی گوشت و پیاز تفت خورد، رب گوجه را اضافه کنید و تفت دهید تا بوی خامی رب از بین بره. سپس پوره گوجه فرنگی رو اضافه کنید و تفت دهید تا آب گوجه کاملا کشیده شود.

مرحله ۶: اضافه کردن لوبیا و آب

لوبیا خیس خورده را به مواد داخل قابلمه اضافه کنید و روی مواد آب جوش بریزید. ابتدا حرارت رو زیاد کنید تا به جوش بیاید و سپس حرارت را کم کنید و بگذارید تا گوشت پخته شود.

مرحله ۷: اضافه کردن سبزی خرفه

وقتی گوشت نیم‌پز شد، سبزی خرفه پاک شده را به همراه کمی روغن سرخ کنید و بعد به خورش اضافه کنید. خوب هم بزنید تا سبزی‌ها در خورش پخش شوند.

مرحله ۸: طعم‌دار کردن خورش

در انتها، گرد لیمو و نمک و کمی فلفل قرمز اضافه کنید. این مرحله رو تنظیم کنید تا خورش حسابی لعاب بیندازه و غلیظ شود.

مرحله ۹: آماده‌سازی برای سرو

وقتی خورش آماده شد، می‌تونید چند عدد گوجه فرنگی رو سرخ کنید و روی خورش بگذارید. خورش خرفه رو می‌توانید به همراه کته و سبزی خوردن یا فلفل سبز تند میل کنید. نوش جان!

خورش های خوشمزه دیگر

دسته بندی: آموزش آشپزی
بروز رسانی توسط در سه شنبه 28 فروردین 1403

این مطلب چقدر مفید بود؟

برای امتیاز دادن روی ستاره‌ها کلیک کنید!

میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد امتیاز: 0

اولین امتیاز را شما بدهید!

Loading more posts...
کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام نکته چی و لینک مستقیم بلا مانع است.