طرز تهیه حلوای سیاه، مناسب برای پذیرایی در مجالس!
طرز تهیه حلوای سیاه
حلوای سیاه یکی از انواع حلواهای خوشمزه و لذیذ است که بافتی سبک و لطیف دارد، این نوع حلوا خیلی راحت درست میشود، ازاین حلوا میتوانید به عنوان یک میان وعده مقوی یا یک دسر خوش طعم استفاده کنید، حلوای سیاه طرفداران زیادی دارد. برای آشنایی کامل و مرحله به مرحله با طرز تهیه حلوای سیاه در ادامه با سایت آموزشی نکته چی همراه باشید.
مواد لازم | مقدار مواد |
شکر | ۱ لیوان سر پر |
آب | ۱ لیوان و ته لیوان |
گلاب | ۳ قاشق غذا خوری |
زعفران دم کرده غلیظ | ۲ قاشق غذا خوری |
پودر هل | ۳ قاشق چای خوری |
آرد سفید | ۱ لیوان |
آرد نخود چی | ۱ لیوان |
روغن مایع | ۱ لیوان |
کره | ۵۰ گرم |
مغز آجیل ( مغز پسته، گردو، فندق و بادام ) برای تزئین حلوا | به مقدار دلخواه |
کنجد برای تزئین حلوا | به مقدار دلخواه |
طرز تهیه حلوای سیاه
مرحله ۱: تهیه شربت با استفاده از گلاب
ابتدا برای درست کردن شربت، مقداری آب را داخل یک ظرف بریزید سپس شکر را به آن اضافه کنید، هم بزنید تا خوب با هم مخلوط شوند، بعد با توجه به ذائقه و سلیقه خودتان مقداری گلاب به مخلوط اضافه کنید، هم بزنید تا عطر گلاب در مخلوط پخش شود.
مرحله ۲: افزودن زعفران به شربت
سپس کمی زعفران را داخل یک ظرف کوچک بریزید، مقداری آب جوش به آن اضافه کنید، بگذارید تا دم بکشد و غلیظ شود بعد از آن زعفران دم کرده غلیظ را به مخلوط اضافه کنید، هم بزنید تا رنگ زعفران در آن باز شود و عطر آن پخش شود.
مرحله ۳: اضافه کردن هل و جوشاندن شربت
بعد با سلیقه خودتان کمی پودر هل به شربت اضافه کنید، هم بزنید تا عطر هل در آن پخش شود، سپس ظرف مخلوط شربت را روی حرارت زیاد قرار دهید تا شروع به جوشیدن کند وقتی شربت به جوش آمد حرارت را کم کنید و شربت را مدام هم بزنید.
مرحله ۴: الک کردن آرد
سپس اجازه دهید تا شربت به مدت یک دقیقه بجوشد بعد از روی حرارت بردارید و کنار بگذارید، سپس آرد را در یک ظرف دیگر الک کنید تا بافت آن سبک شود سپس مقداری آرد را داخل یک تابه بریزید، بعد تابه را روی حرارت ملایم قرار دهید.
مرحله ۵: تفت دادن آرد در تابه
آرد را در تابه مدام هم بزنید تا به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه خوب تفت داده شود و رنگ آن تغییر کند اگر میخواهید رنگ حلوا کمی روشنتر شود آرد را کمتر تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته شود، هرچه بیشتر آرد را تفت دهید رنگ حلوا تیرهتر میشود.
مرحله ۶: تهیه و تفت آرد نخودچی
سپس مقداری آرد نخود چی را الک کنید تا بافت آن سبک و یکدست شود، سپس آرد نخودچی را در تابه بریزید، خوب تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته شود و رنگ آن کمی طلایی شود، دقت کنید که آرد نخود چی خیلی زود میسوزد پس مدام آن را هم بزنید.
مرحله ۷: اضافه کردن روغن داغ به آرد
در ادامه مقداری روغن مایع را داخل یک ظرف بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا روغن داغ شود، سپس روغن داغ را به ترکیب آرد اضافه کنید، به مدت ۳۰ ثانیه تا یک دقیقه روی حرارت ملایم هم بزنید تا کاملا با هم مخلوط و یکدست شوند.
مرحله ۸: افزودن شربت داغ به ترکیب آرد و روغن
در این مرحله ظرف شربت را دوباره روی حرارت متوسط قرار دهید و داغ کنید، دقت کنید که شربت حتما باید داغ باشد، سپس شربت را کمکم در ۳ مرحله به ترکیب آرد و روغن اضافه کنید، مخلوط مواد را مدام هم بزنید، حرارت باید همچنان ملایم باشد.
مرحله ۹: اضافه کردن کره به حلوا
برای همزدن شربت از قاشق چوبی دسته بلند استفاده کنید، فقط دقت کنید که همه شربت را ریختهاید، پس زمانی که حلوا به غلظت مناسب رسید، کره را اضافه کنید و به اندازهای که کره ذوب شود هم بزنید، تا عطر و طعم کره کاملا به خورد حلوا برود.
مرحله ۱۰: تنظیم بافت و قرار دادن حلوا در ظرف
وقتی بافت حلوا کاملا یکدست، نرم و لطیف شد، حلوا را از روی حرارت بردارید، در دمای محیط کنار بگذارید تا کمی خنک شود، سپس حلوا را داخل ظرف مورد نظر بریزید، میتوانید همه حلوا را داخل یک ظرف بزرگ یا در چند ظرف کوچک بریزید.
مرحله ۱۱: تزئین حلوا با مواد مختلف و سرو کردن
سپس با سلیقه و به دلخواه خودتان روی حلوا را با پودر یا خلال پسته، پودر نارگیل، مغز گردو خرد شده، مغز فندق خرد شده، خلال بادام و کنجد تزئین کنید، بعد حلوا سیاه یا تیره را به عنوان یک میان وعده مقوی برای پذیرایی همراه با چای سرو کنید.
مطالب جذاب از سراسر وب
- ۱۵مدل النگو طلا شکیل و لوکس عروس؛ جدیدترین و زیباترین مدلهای النگو برای عروس
- ۱۵ طرح دیزاین ترند و یونیک ناخن؛ خلاقانهترین ایدهها برای زیبایی ناخنها
- ساعت دیواری گرد فلزی جدید؛ ۱۵ مدل شیک و مدرن برای تزیین دیوار خانه
- استایل خود را با کتونی صورتی زنانه تکمیل کنید؛ ۱۵ پیشنهاد جذاب
- گوشواره استیل بلند درخشان؛ ۱۵ ایده خاص برای استایلهای خاص و شیک
- شیکترین استند گل فلزی طلایی؛ معرفی ۱۵ طرح خاص و زیبا
- منبع :
- shirin_kadeh60