طرز تهیه خورش مسما کدو سبز

خورش مسما کدو سبز , طرز تهیه خورش مسما کدو سبز , دستور پخت خورش مسما کدو سبز

خورش کدو سبز را بسیاری با نام کدو مسما می‌شناسند. یکی از خورش‌های ساده و اصیل ایرانی، خورش کدو سبز (کدو مسما) است. از دلایل محبوبیت این خورش، علاوه بر طعم آن، سادگی طبخ و تنوع آن است. خورش کدو با گوشت، بدون گوشت، با مرغ یا با گوشت چرخ شده هم تهیه می ‌شود و حتی در برخی مناطق به آن لپه و لیمو عمانی هم اضافه می‌کنند که ترکیب بسیار خوشمزه‌ای می ‌شود. خورش کدو بدون گوشت هم یکی از غذاهای محبوب گیاه ‌خواران است. خورش کدو سبز طعم نسبتا ترشی دارد و برای این ترشی معمولا از آب لیمو ترش، غوره، آب غوره، رب آلوچه یا لواشک استفاده می‌ شود که مکمل‌های خوبی برای طعم کدو در این خورش هستند. برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه خورش مسما کدو سبز در ادامه با سایت نکته چی همراه باشید.

مواد لازم برای ۴ نفر
پیاز بزرگ۱ عدد
روغنبه میزان لازم
نمک و فلفل سیاه و فلفل قرمزبه مقدار لازم
دارچین و زردچوبهبه مقدار لازم
رب گوجه فرنگی۱ قاشق غذا خوری
گوجه فرنگی بزرگ۲ عدد
سیر۱ حبه
زعفران دم کردهبه میزان لازم
لیمو عمانی۲ عدد
سیر سبز۱ عدد

طرز تهیه خورش مسما کدو سبز

مرحله اول

برای تهیه خورش کدو مسمای مجلسی در ابتدای کار پیاز را شسته و پوست می کنیم و آن را پوره می کنیم. سپس یک قابلمه مناسب برداشته و روی حرارت قرار می دهیم. پیاز پوره شده را حرارت می دهیم تا آب آن کشیده شود.

مرحله دوم

حالا کمی روغن به آن اضافه می‌کنیم. نمک، فلفل سیاه، فلفل قرمز، دارچین، زردچوبه و رب گوجه را به آن اضافه می کنیم و کاملاً سرخ می کنیم. گوجه ها را پوره می کنیم و به تابه اضافه می کنیم و کاملاً اجازه می‌دهیم تا سرخ شود.

مرحله سوم

سپس سیر درشت را رنده کرده و به آن اضافه می کنیم. تکه های مرغ را که برای چند ساعت با پودر سیر و زعفران مزه دار کرده بودیم، اضافه می کنیم و تفت می دهیم. لیمو عمانی و سیر سبز را از وسط برش می‌دهیم و به مواد اضافه می کنیم.

مرحله چهارم

در آخر آب جوش اضافه می کنیم. مقدار آب جوش باید آن قدر باشد که کاملاً روی تکه های مرغ را بگیرد و حرارت را کم می‌کنیم و اجازه می‌دهیم تا خورش جا بیفتد. کدو سبز را از وسط برش می‌دهیم. پوست کدو هم نیاز نیست که گرفته شود.

مرحله پنجم

در این مرحله به سطح کدوها مقداری نمک و زردچوبه می مالیم تا در حین سرخ شدن سیاه و بدرنگ نشوند. یک تابه برداشته و با کمی روغن روی حرارت قرار می دهیم تا داغ شود. سپس کدو ها را با حرارت متوسط سرخ می‌کنیم.

مرحله ششم

خورش که جا افتاد، کدوهای سرخ شده را اضافه می کنیم و بیست دقیقه با حرارت کم اجازه می‌دهیم تا کدوها بپزد و مزه دار شود. حرارت زیر خورش اگر زیاد باشد ممکن است باعث له شدن کدو ها شود و در پایان خورش ظاهر جذابی نداشته باشد.

مرحله هفتم

اگر فصل سیر سبز نبود، از آن جا که سیر تازه طعم و بوی خیلی زیادی دارد، به جای آن از یک الی دو حبه سیر استفاده می‌کنیم. طعم کدو کمی شیرین است و ترشی لیمو عمانی تعادل ایجاد می کند. می توانیم به جای لیمو عمانی از آب نارنج هم استفاده کنیم.

آخرین بروز رسانی در : شنبه 12 تیر 1400

مطالب پربازدید از سراسر وب

کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام نکته چی و لینک مستقیم بلا مانع است.