طرز تهیه مرصع پلو خوشمزه و مجلسی مرحله به مرحله
طرز تهیه پکوره میکس خوشمزه و ساده مرحله به مرحله
طرز تهیه پکوره میکس پکوره میکس یکی از انواع غذاهای خوشمزه و ساده است که با مواد متنوعی درست می شود، برای مشاهده …
طرز تهیه کوکو پنیر، یک غذای ساده و خوشمزه گیلانی!
طرز تهیه کوکو پنیر کوکو پنیر یکی از انواع کوکوهای خوشمزه، لذیذ و اصیل گیلانی است که خیلی راحت درست میشود، این کوکو …
طرز تهیه رشته پلو مجلسی با مرغ مرحله به مرحله
طرز تهیه رشته پلو رشته پلو یکی از انواع غذاهای سنتی و خوشمزه ایرانی است که با دستورهای متنوعی پخته می شود، برای …
طرز تهیه مرصع پلو
مرصع پلو یکی از انواع غذاهای خوشمزه و پرطرفدار ایرانی است که برای داشتن یک سفره رنگین در مهمانی ها گزینه مناسبی می باشد، برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه مرصع پلو در ادامه با سایت آموزشی نکته چی همراه باشید.
مواد لازم برای ۴ نفر | |
سینه مرغ | ۴۰۰ گرم |
پیاز | ۲ عدد |
آب جوش | ½ لیوان |
زعفران دم کرده غلیظ | ۲ قاشق غذاخوری |
آب لیمو ترش تازه | ½ لیمو ترش |
پوست پرتقال | ۴ عدد |
خلال بادام | ½ لیوان |
خلال پسته | ½ لیوان |
کشمش پلویی | ½ لیوان |
زرشک | ½ لیوان |
کره | ۱۰۰ گرم |
شکر | ۳ قاشق چایخوری |
گلاب | ۲ لیوان |
زردچوبه | ½ قاشق چایخوری |
نمک و فلفل سیاه | از هر کدام ۱ قاشق چایخوری |
طرز تهیه مرصع پلو
مرحله اول
برای تهیه مرصع پلو خوشمزه در ابتدای کار برنج را با آب سرد چندین مرتبه می شوییم، سپس به همراه ۲ قاشق چایخوری نمک درون یک کاسه حاوی آب می ریزیم. در ادامه اجازه می دهیم برنج به مدت ۱ ساعت درون آب خیس بخورد.
مرحله دوم
در ادامه پیاز را به صورت نگینی ریز خرد می کنیم، سپس یک تابه مناسب روی حرارت ملایم گذاشته و مقداری روغن مایع می ریزیم تا داغ شود. حالا پیاز را به تابه اضافه کرده و تفت می دهیم تا طلایی رنگ و سبک شوند.
مرحله سوم
حالا سینه های مرغ را به صورت نواری برش داده و به شکل حلزونی می پیچیم، سپس به کمک خلال دندان آنها را فیکس می کنیم تا باز نشوند. حالا سینه مرغ را به همراه ۵۰ گرم کره به تابه افزوده و به خوبی تفت می دهیم.
مرحله چهارم
زمانی که دو طرف تکه های مرغ کاملا سرخ شد، به تابه زعفران دم کرده را به همراه نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و نصف لیوان آب جوش اضافه کرده و مخلوط می کنیم. حالا درب تابه را می بندیم و اجازه می دهیم سینه های مرغ کاملا پخته شوند.
مرحله پنجم
در ادامه خلال بادام و پسته را در ۱ لیوان گلاب خیسانده و به مدت ۱ ساعت استراحت می دهیم. حالا پرتقال ها را شسته و پوست آنرا بدون سفیدی جدا می کنیم، سپس با چاقو به صورت نازک خلالی برش می دهیم.
مرحله ششم
حالا خلال های پوست پرتقال را درون ظرف آبی ریخته و اجازه می دهیم به مدت ۳۰ دقیقه خیس بخورند تا تلخی آنها کاملا گرفته شود، سپس دو تابه روی حرارت ملایم گذاشته و به هر کدام ۱۰ گرم کره می افزاییم.
مرحله هفتم
در ادامه به طور جداگانه کشمش و زرشک را به همراه ۱ قاشق چایخوری شکر در کره تفت می دهیم تا سبک شده و از روی حرارت بر می داریم. حالا پوست پرتقال را درون یک قابلمه حاوی آب ریخته و روی حرارت قرار می دهیم تا بجوشد.
مرحله هشتم
در این مرحله برنج از قبل خیس خورده را به همراه مقداری نمک و روغن درون قابلمه مناسبی ریخته و به اندازه ۱ بند انگشت به آن آب می افزاییم و روی حرارت قرار می دهیم تا آب اضافی برنج کشیده و به روش کته به مدت ۴۰ دقیقه دم می کنیم.
مرحله نهم
در ادامه درون یک تابه ۲۰ گرم کره ریخته و خلال بادام و خلال پسته را درون یک آبکش می ریزیم تا رطوبتشان گرفته شود. در ادامه خلال پسته و بادام را به تابه ها می افزاییم و به مدت ۲ الی ۳ دقیقه تفت می دهیم، سپس از روی حرارت برداشته و کنار می گذاریم.
مرحله دهم
حالا درون ظرف گودی آب سرد و مقداری یخ می ریزیم، سپس خلال های پرتقال را درون آبکش ریخته و بلافاصله درون کاسه حاوی آب یخ می ریزیم. این کار را ۵ الی ۶ مرتبه تکرار می کنیم تا شوک به خلال های پرتقال وارد شود.
مرحله یازدهم
در نهایت خلال های پوست پرتقال را آبکش کرده و در کنار مابقی مواد قرار می دهیم، سپس برنج را در ظرف مناسبی ریخته و روی آنرا با مرغ حلزونی، کشمش، زرشک، خلال بادام، پسته و پوست پرتقال تزیین کرده و سرو می کنیم. نوش جان.
- منبع :
- toktam.esmaeilii