طرز تهیه قلیه مرغ مجلسی و خوشمزه مرحله به مرحله
طرز تهیه تاس کباب مرغ خوشمزه و مجلسی مرحله به مرحله
طرز تهیه تاس کباب مرغ تاس کباب مرغ یکی از غذاهای سنتی و خوشمزه ایرانی است که با ترکیبات و مواد متنوعی درست …
طرز تهیه موجور سیب زمینی خوشمزه مرحله به مرحله
طرز تهیه موجور سیب زمینی موجور سیب زمینی که از غذاهای کشور ترکیه است شباهت زیادی به کوکو سیب زمینی ما ایرانی ها …
طرز تهیه رولت گوشت و مرغ، غذای شیک و مجلسی!
طرز تهیه رولت گوشت و مرغ رولت گوشت و مرغ یکی از انواع غذاهای خوشمزه و لذیذ است که خیلی راحت درست میشود …
طرز تهیه قلیه مرغ
قلیه مرغ از غذاهای سنتی و خوشمزه شمال کشورمان است که به دلیل استفاده از سبزیجات معطر در این غذا عطر و طعم بسیار خوبی دارد، برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه قلیه مرغ در ادامه با سایت آموزشی نکته چی همراه باشید.
مواد لازم برای ۴ نفر | |
ران یا سینه مرغ | ۴ تکه |
پیاز | ۱ عدد |
تمرهندی | ۱ بسته |
رب انار | ۲ قاشق غذاخوری |
سیر | ۲ حبه |
زعفران دم کرده | ۲ قاشق غذاخوری |
گشنیز | ۳۰۰ گرم |
شنبلیله | ۱۰۰ گرم |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار کافی |
زردچوبه و روغن | به مقدار کافی |
طرز تهیه قلیه مرغ
مرحله اول
برای تهیه قلیه مرغ خوشمزه در ابتدای کار شنبلیله و جعفری را می شوییم و پس از خشک کردن به صورت ساطوری خرد می کنیم و کنار می گذاریم. تمرهندی را داخل یک لیوان آب جوش می ریزیم و کنار می گذاریم تا حل شود.
مرحله دوم
پس از اینکه تمرهندی به طور کامل درون آب حل شد، آنرا از صافی رد می کنیم و درون یک کاسه مناسب می ریزیم، سپس رب انار را به همراه نصف لیوان آب جوش اضافه کرده و کمی هم می زنیم تا مواد کاملا یکدست شوند.
مرحله سوم
پیاز را پوست می گیریم و به صورت نگینی ریز خرد می کنیم، سپس یک قابلمه مناسب روی حرارت قرار می دهیم و مقداری روغن اضافه می کنیم. در ادامه پیاز را به قابلمه اضافه کرده و کمی تفت می دهیم تا سبک شود.
مرحله چهارم
در این مرحله مقداری زردچوبه به پیاز اضافه کرده و یک دقیقه دیگر به تفت دادن ادامه می دهیم تا پیاز و زردچوبه یکدست شوند. در ادامه سیرها را پوست گرفته و رنده می کنیم، سپس به قابلمه اضافه می کنیم.
مرحله پنجم
نیاز نیست سیر را زیاد تفت دهیم، در حد ۳۰ ثانیه کافی است. در ادامه سبزی خرد شده را به همراه چند قاشق روغن به قابلمه اضافه می کنیم و به خوبی تفت می دهیم تا آب اضافی سبزی کشیده شود و کاملا سرخ شود.
مرحله ششم
نکته ای که در مورد سرخ کردن سبزی باید در نظر داشته باشیم این است که شنبلیله را نباید بیش از حد سرخ کرد، چون ممکن است طعمش تلخ شود. به همین دلیل بهتر است ابتدا گشنیز را سرخ کنیم، سپس شنبلیله را اضافه کرده و مدت کمتری سرخ کنیم.
مرحله هفتم
پس از اینکه سبزی ها را سرخ کردیم، قابلمه را از روی حرارت کنار می گذاریم، سپس یک تابه مناسب روی حرارت قرار داده و مقداری روغن اضافه می کنیم. در ادامه تکه های گوشت مرغ را به تابه اضافه کرده و سرخ می کنیم.
مرحله هشتم
پس از اینکه تکه های گوشت مرغ سرخ شدند، زعفران دم کرده را به همراه مقداری نمک و فلفل سیاه به تابه اضافه کرده و کمی تفت می دهیم تا تکه های گوشت مرغ به زعفران آغشته و خوشرنگ شوند.
مرحله نهم
در این مرحله گوشت مرغ سرخ شده را به قابلمه حاوی سبزیجات اضافه می کنیم، سپس ترکیب رب انار و تمرهندی را به قابلمه می افزاییم. در ادامه آنرا روی حرارت ملایم قرار می دهیم تا قلیه مرغ به مدت یک ساعت جا بیفتد، سپس به همراه برنج سرو می کنیم.
- منبع :
- ashpazi.irani.badr