طرز تهیه سیر قلیه خوشمزه و مجلسی مرحله به مرحله
طرز تهیه سیر قلیه
سیر قلیه یکی از انواع غذاهای خوشمزه و ساده شمالی است که با دستورهای متنوعی درست می شود، برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه سیر قلیه در ادامه با سایت آموزشی نکته چی همراه باشید.
مواد لازم برای ۴ نفر | |
سینه و ران مرغ | ۴۰۰ گرم |
برگ سیر تازه | ۵۰۰ گرم |
لپه | ۴ قاشق غذاخوری |
آب نارنج | ۳ قاشق غذاخوری |
تخم مرغ | ۲ عدد |
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه | به مقدار کافی |
طرز تهیه سیر قلیه
مرحله اول
برای تهیه سیر قلیه مجلسی ابتدای کار لپه را می شوییم تا گرد و غبارش شسته شود، سپس آنرا درون یک کاسه حاوی آب می ریزیم و اجازه می دهیم به مدت ۱ شب درون آب بماند. برای گرفتن نفخ کامل لپه در طی این مدت ۲ تا ۳ مرتبه آب آن را عوض می کنیم.
مرحله دوم
حالا پس از گذشت این زمان سینه و ران مرغ را درون یک کاسه مناسب قرار می دهیم و مقداری نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به آن اضافه می کنیم، سپس با دست ادویه ها را روی گوشت مرغ ماساژ می دهیم تا به خورد آن بروند.
مرحله سوم
در این مرحله روی ظرف حاوی گوشت مرغ را می پوشانیم، سپس اجازه می دهیم به مدت ۱ ساعت درون یخچال استراحت کند. در ادامه پس از گذشت این زمان گوشت مرغ مزه دار شده را از یخچال خارج می کنیم.
مرحله چهارم
حالا یک قابلمه مناسب روی حرارت ملایم قرار می دهیم و مقداری روغن مایع درون آن می ریزیم، سپس اجازه می دهیم روغن کاملا گرم شود. در ادامه سینه و ران مرغ را درون قابلمه قرار می دهیم و به صورت یکدست سرخ می کنیم.
مرحله پنجم
در این مرحله لپه را آبکشی می کنیم، سپس درون قابلمه حاوی گوشت مرغ اضافه می کنیم و به مدت ۲ دقیقه تفت می دهیم. در ادامه تا اندازه ای که روی سینه و ران مرغ را بگیرد آب اضافه می کنیم و درب قابلمه را می بندیم.
مرحله ششم
حالا اجازه می دهیم گوشت مرغ و لپه به مدت ۳۰ دقیقه درون آب جوش بمانند تا نیمپز شوند. در همین حین برگ سیر تازه را می شوییم، سپس درون آبکش قرار می دهیم و اجازه می دهیم آب اضافی اش کاملا خارج شود.
مرحله هفتم
در این مرحله برگ سیر را روی تخت گوشت قرار می دهیم، سپس به صورت ریز خرد می کنیم. در ادامه یک تابه مناسب روی حرارت ملایم قرار می دهیم و مقداری روغن مایع درون آب می ریزیم و اجازه می دهیم روغن گرم شود.
مرحله هشتم
حالا برگ سیر خرد شده را درون تابه می ریزیم و به مدت ۱۰ تا ۱۲ دقیقه تفت می دهیم تا تغییر رنگ بدهند. در ۲ دقیقه آخر تفت دادن، زردچوبه را اضافه می کنیم و به تفت دادن ادامه می دهیم تا بوی خامی زردچوبه از بین برود.
مرحله نهم
در این مرحله پس از گذشت ۳۰ دقیقه برگ سیر سرخ شده را به قابلمه حاوی گوشت مرغ و لپه اضافه کرده، سپس مخلوط می کنیم و اجازه می دهیم غذا به مدت ۳۰ دقیقه دیگر بپزد تا جا بیوفتد. پس از گذشت ۱۵ دقیقه آب نارنج را اضافه می کنیم.
مرحله دهم
حالا اجازه می دهیم سیر قلیه جوش بزند تا جا بیوفتد. پس از گذشت ۱۵ دقیقه دیگر تخم مرغ را درون خورش اضافه می کنیم و مخلوط می کنیم تا تخم مرغ درون خورش پخش شود، سپس اجازه می دهیم خورش ۵ دقیقه دیگر روی حرارت بماند.
مرحله یازدهم
در نهایت پس از گذشت ۵ دقیقه سیر قلیه را از روی حرارت بر می داریم. در آخر خورش سیر قلیه را درون ظرف مورد نظرمان قرار می دهیم، سپس به همراه پلو زعفرانی و سیر ترشی سرو می کنیم. نوش جان.
- منبع :
- sheencheff