طرز تهیه میرزا قاسمی

طرز تهیه میرزا قاسمی رستورانی دونفره مجلسی با کشک رستورانها با گردو با مرغ با کدو

میرزا قاسمی یکی از غذاهای بسیار محبوب و پر طرفدار ایرانی است که با بادمجان تهیه می شود. این غذای خوشمزه اصالتا یک غذای گیلانی است که در دوره قاجار توسط شخصی با همین نام ابداع شده است. برای مشاهده این آموزش آشپزی در ادامه با مجله نکته چی همراه باشید.

همچنین ببینید : طرز تهیه کشک بادمجان ساده

مواد لازم برای ۲ نفر
بادمجان۲ عدد متوسط
سیر۲ حبه
گوجه فرنگی۱ عدد متوسط
رب گوجه فرنگییک قاشق مربا خوری
تخم مرغ۱ عدد
پیاز۱ عدد کوچک
روغن مایعبه مقدار لازم
نمک ، فلفل و زردچوبهبه مقدار لازم

دستور پخت میرزا قاسمی

مرحله اول

ابتدا بادمجان ها را می شوییم و پس از خشک کردن روی شعله پخش کن گاز با حرارت متوسط کبابی می کنیم ( می توانیم از منقل ذغال هم استفاده کنیم ). البته روش دیگر این است که می توانید بادمجان ها را داخل سینی فر قرار داده و در فر قرار دهید تا کبابی شوند.

مرحله دوم

اگر بو و طعم بادمجان کبابی را نمی پسندید می توانید از روش قرار دادن بادمجان ها در فر استفاده کنید ، زیرا با این روش بادمجان ها بوی کبابی نمی گیرند. البته همانطور که می دانید همه طعم میرزا قاسمی به بادمجان کباب است.

مرحله سوم

بادمجان ها روی حرارت می چرخانیم تا تمام قسمت هایشان کباب شود. بعد از اینکه پوست بادمجان ها سوخت و داخلش ان مغز پخت شد آنها را از روی حرارت برمی داریم.  بعد از پخت و سرد شدن بادمجان ها ، پوست شان را می گیریم.

همچنین ببینید : آموزش درست کردن حلیم بادمجان خوشمزه و سنتی

مرحله چهارم

در ادامه بادمجان را به صورت ساطوری خرد می کنیم. البته در صورت تمایل می توانید از گوشتکوب هم برای له کردن بادمجان ها استفاده کنید و به خوبی بادمجان های پخته رو له کنید. پس از اینکه بادمجان ها اماده شد انها را کنار می گذاریم.

مرحله پنجم

در این مرحله پیاز را پوست گرفته و به صورت نگینی ریز خرد می کنیم ، سپس به همراه داخل روغن مایع در یک تابه مناسب تفت می دهیم تا پیاز سبک و شفاف شود. البته اضافه کردن پیاز به میرزا قاسمی اختیاری هست و در صورت تمایل می توانید آنرا حذف کنید. در دستور پخت میرزا قاسمی اصلی که متعلق به گیلانی ها می باشد پیاز وجود ندارد ولی به نظر من باعث خوشمزگی بیشتر غذا می شود.

مرحله ششم

پس از اینکه پیاز نرم شد مقداری زرد چوبه و فلفل سیاه به آن اضافه می کنیم و در ادامه سیر را له کرده و به تابه اضافه می کنیم. در این مرحله دقت کنید که حرارت زیر تابه در زمان اضافه کردن سیر کم باشد زیرا سیر خیلی سریع می سوزد و طعم غذا را خراب می کند.

مرحله هفتم

در این مرحله گوجه فرنگی را رنده کرده و به تابه اضافه می کنیم. چند دقیقه ای تفت می دهیم تا آب گوجه فرنگی تبخیر شود. در ادامه رب گوجه فرنگی را اضافه می کنیم و کمی تفت می دهیم تا طعم خامی رب گوجه فرنگی گرفته شود.

مرحله هشتم

پس از تفت دادن رب گوجه فرنگی بادمجان ها را اضافه می کنیم و خوب مخلوط می کنیم تا با دیگر مواد یکدست شوند. در ادامه نمک و فلفل میرزا قاسیم را اندازه می کنیم. تخم مرغ را برای زیبایی بیشتر می توانید در یک قالب گرد نیمرو کنید سپس روی میرزا قاسمی قرار دهید.

مرحله نهم

البته گیلانی ها تخم مرغ را نیمرو کرده و با دیگر مواد مخلوط می کنند تا تمام مواد میرزا قاسمی یکدست شوند. برای بهتر شدن طعم این غذا می توانید از لیموی تازه هم استفاده کنید. پس از اینکه میرزا قاسمی اماده شد انرا با سبزی خوردن و نان تازه سرو کنید.

نکات پخت میرزا قاسمی

طعم دودی بادمجان کبابی

اگر می خواهید بادمجان شما طعم دودی داشته باشد حتما بادمجان ها را روی زغال یا شعله اجاق گاز کباب کنید زیرا کباب کردن بادمجان ها در فر باعث می شود که بوی دودی نگیرند. البته کسانی که دوست دارند بادمجان ها را به صورت کبابی درست کنند اما طعم دودی بادمجان را دوست ندارند می توانید از فر برای کباب کردن بادمجان ها استفاده کنند. ( منبع )

میرزا قاسمی رستورانی

برای اینکه میرزا قاسمی شما شبیه به میرزا قاسمی رستوران ها شود چند نکته را باید رعایت کنید. معمولا رستوران ها از سیر زیاید برای میرزا قاسمی استفاده می کنند. نکته دیگر اینکه از بادمجان فریز شده استفاده نمی کنند. و نکته پایانی اینکه بادمجان ها را روی ذغال کباب می کنند که طعم بهتری به میرزا قاسمی می دهد.

میرزا قاسمی با کشک

شاید برای شما هم جالب باشد که بدانید برخی افراد میرزا قاسمی را با کشک درست می کنند. برای این منظور گوجه فرنگی و رب گوجه فرنگی را از دستور حذف کنید و به مقدار دلخواه کشک اضافه کنید. با این روش طعم میرزا قاسمی شما شباهت زیادی به کشک بادمجان پیدا خواهد کرد.

source

کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام نکته چی و لینک مستقیم بلا مانع است.