طرز تهیه کشک و بادمجان

طرز تهیه کشک بادمجان ساده تبریزی رشتی اصفهانی با گوشت با گوجه فرنگی مجلسی

کشک و بادمجان یکی از انواع غذاهای سنتی و بسیار پر طرفدار ایرانی است که به دلیل محبوبیت زیادی که دارد از خانه ها به منوی رستوران ها راه یافته است. این غذای ساده علاوه بر اینکه طعم بسیار خوبی دارد قیمتش نیز بسیار ارزان و به صرفه است.

مواد لازم برای ۲ نفر
بادمجان۳ عدد متوسط
پیاز۱ عدد بزرگ
سیر۲ حبه
مغز گردو۲ قاشق غذاخوری
کشک۳ قاشق غذاخوری
نعناع خشک۱ قاشق چایخوری
نمک و فلفل سیاهبه اندازه کافی
زردچوبه و روغن مایعبه اندازه کافی

دستور پخت کشک و بادمجان

مرحله اول

برای تهیه کشک و بادمجان مجلسی ابتدا بادمجان ها را می شوییم سپس با یک دستمال تمیز خشک می کنیم. در ادامه پوست بادمجان ها را می گیریم و آنهار ا به صورت مربع های کوچک خرد می کنیم و در یک قابلمه مناسب می ریزیم.

مرحله دوم

در این مرحله کمی نمک روی بادمجان ها می ریزیم و خوب مخلوط می کنیم تا نمک به تمام نقاط برسد. نمک ریختن روی بادمجان ها برای این است که اگر بادمجان ها تلخ باشند ، تلخی شان گرفته شود و طعم بهتری پیدا کنند.

مرحله سوم

ضمنا نمک باعث می شود آب اضافی بادمجان ها خارج شود و زمانی که می خواهیم بادمجان ها را سرخ کنیم جذب روغن کمتری داشته باشند. بادمجان را به مدت ۳۰ دقیقه رها می کنیم تا تلخی و آب اضافی شان گرفته شود.

مرحله چهارم

پس از گذشت این زمان بادمجان ها را داخل یک ظرف پر از آب می ریزیم و با فشار دست آب اضافی شان را می گیریم و داخل آبکش می ریزیم و کنار می گذاریم تا آب اضافی شان برود. حتما باید بادمجان ها هنگام سرخ کردن خشک باشند.

مرحله پنجم

پس از اینکه آب اضافی بادمجان ها خشک شد در یک تابه مناسب کمی روغن می ریزیم و پس از اینکه روغن داغ شد بادمجان ها را اضافه می کنیم و با حرارت ملایم دو سمت بادمجان ها را تفت می دهیم تا سرخ شوند.

مرحله ششم

سپس بادمجان ها را روی یک دستمال حوله ای قرار می دهیم تا روغن اضافی شان خارج شود. حالا پیاز را به صورت نگینی ریز خرد کرده و در همان تابه ای که بادمجان ها را سرخ کردیم تفت می دهیم تا پیاز سبک شود.

مرحله هفتم

سپس مقداری فلفل سیاه و زردچوبه به پیاز اضافه می کنیم و تفت دادن را ادامه می دهیم تا پیاز و ادویه ها یکدست شوند.در این مرحله سیر را رنده کرده و به همراه نعناع خشک به پیاز اضافه می کنیم ، سیر را خیلی کم تفت می دهیم چون سریع می سوزد.

مرحله هشتم

در ادامه بادمجان ها را مجددا به تابه باز می گردانیم و خوب تفت می دهیم تا با دیگر مواد به طور کامل مخلوط شوند. حالا باید با گوشکوب یا پشت قاشق به آرامی بادمجان ها را له کنیم تا بافت شان به طور کامل از هم باز شود.

مرحله نهم

در ادامه گردوهای خرد شده را به همراه کشک به تابه اضافه می کنیم و نمک غذا را اندازه می کنیم سپس نصف فنجان آب جوش به تابه اضافه می کنیم، درب تابه را می گذاریم و اجازه می دهیم کشک و بادمجان روغن بیندازد.

مرحله دهم

پس از ۱۵ دقیقه که آب درون تابه به طور کامل کشیده شد می توانیم کشک و بادمجان را به همراه نان تازه و سبزی خوردن سرو کنیم. برای تزیین کشک و بادمجان می توانیم به سلیقه خود از کشک ، گردو و پیاز داغ استفاده کنیم.

نکات تهیه کشک و بادمجان

کشک و بادمجان رژیمی

اگر می خواهید کشک و بادمجان شما کالری کمتری داشته باشد و به اصطلاح رژیمی باشد بهتر است بادمجان ها را به جای اینکه سرخ کنید در فر قرار بدهید تا کبابی شوند. نگران طعم کبابی بادمجان ها نیز نباشید زیرا اگر بادمجان ها در فر کبابی شوند هیچ بوی دودی نمی گیرند.

source

کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام نکته چی و لینک مستقیم بلا مانع است.