طرز تهیه ته چین مرغ

طرز تهیه ته چین مرغ برای 2 نفر بدون فر برای 6 نفر در فر در پلوپز و بادمجان

ته چین مرغ یکی از غذاهای مجلسی و بسیار پرطرفدار ایرانی است که بیشتر برای مهمانی ها و مجالس تهیه می شود. امروز با اموزش پخت این غذای خوشمزه در وبسایت نکته چی در خدمت شما بازدیدکنندگان گرامی هستیم ، اگر به دنبال یک رسپی کامل و امتحان شده هستید با ما همراه باشید.

همچنین ببینید : طرز تهیه ته چین خورش قورمه سبزی

مواد لازم برای ۴ نفر
برنج۴ پیمانه
ماست چکیده۱ لیوان
زرده تخم مرغ۳ عدد
سینه مرغ۲ عدد
زعفران دم کرده۴ قاشق غذاخوری
کره۲ قاشق غذاخوری
زرشک۲ قاشق غذاخوری
شکر۱ قاشق چایخوری
گلاب۱ قاشق چایخوری
پیاز۱ عدد کوچک
نمک و فلفل سیاهبه اندازه کافی
زردچوبه و خلال پستهبه اندازه کافی

دستور پخت ته چین مرغ

مرحله اول

ابتدا گوشت مرغرا می شوییم سپس بدون آب داخل یک قابلمه مناسب می گذاریم و روی حرارت ملایم مرغ را کمی تفت می دهیم.در ادامه پیاز را پوست گرفته و به صورت نگینی خرد می کنیم و به قابلمه اضافه می کنیم. آب مرغ که تبخیر شد کمی روغن مایع اضافه می کنیم و مرغ را کمی تفت می دهیم.

مرحله دوم

در این مرحله مقداری نمک و زردچوبه به گوشت مرغ می افزاییم و حدود ۵ دقیقه دیگر مرغ را تفت می دهیم سپس یک لیوان و نصفی آب به قابلمه اضافه کرده و درب قابلمه را می گذاریم تا گوشت مرغ به آرامی بپزد و فقط نصف لیوان آب داخل قابلمه باقی بماند.

مرحله سوم

بعد از اینکه گوشت مرغ به طور کامل پخت ، قابلمه را از روی حرارت بر می داریم و صبر می کنیم تا کمی سرد شود سپس مرغ به صورت ریش ریش خرد می کنیم و کنار می گذاریم. در همین مرحله آب مرغ را هم صاف می کنیم و کنار می گذاریم.

مرحله چهارم

برنج را نسبت به نوع ان در آب و مقداری نمک می خیسانیم سپس یک قابلمه آب روی اجاق گاز قرار می دهیم و صبر می کنیم آب به جوش بیاید سپس مقداری نمک و روغن به آب در حال جوش اضافه کرده و در پایان برنج را اضافه می کنیم.

مرحله پنجم

زمانی که برنج نیمپز شد انرا با آب سرد آبکشی می کنیم. سپس در یک ظرف جادار زرده های تخم مرغ را خوب می زنیم تا بافت شان به طور کامل باز شود. در ادامه مقداری گلاب به زرده های تخم مرغ اضافه می کنیم و در اخر ماست را به همراه نمک ، فلفل سیاه ، زردچوبه ، زعفران دم کرده و آب مرغ اضافه می کنیم.

مرحله ششم

مواد را به خوبی مخلوط می کنیم تا کاملا یکدست شوند سپس برنج آبکش شده را اضافه می کنیم و مجددا مواد را مخلوط می کنیم. کف قابلمه ای که برای پخت ته چین در نظر گرفته ایم مقداری روغن مایع می ریزیم سپس نصف برنج را داخل قابلمه می ریزیم و با پشت قاشق در کف قابلمه فشرده می کنیم.

مرحله هفتم

در این مرحله زرشک را به همراه مقدار خیلی کمی روغن مایع و شکر یک دقیقه تفت می دهیم. مرغ ریش ریش شده را به همراه نیم از زرشک روی لایه برنج می ریزیم و در آخر باقی مانده برنج ر روی مخلوط مرغ و زرشک می ریزیم و انرا با پشت قاشق فشرده می کنیم.

مرحله هشتم

در  آخر کره را چند قسمت می کنیم و روی قسمت های مختلف برنج می گذاریم. قابلمه را روی حرارت بسیار ملایم قرار می دهیم ف حدود یک ساعت برای دم کشیدن برنج زمان لازم است. در آخر ته چین را روی دیس بر می گردانیم و با زرشک و خلال پسته تزیین می کنیم.

نکات پخت ته چین مرغ

پخت ته چین در فر

برای پخت ته چین در فر بهتر است از ظرف های مناسب فر مثل ظرف پیرکس استفاده کنید. برنج و مرغ را به صورت بالا در ظرف پیرکس فشرده کنید سپس کره را روی برنج پخش کنید و یک فویل بسیار نازک روی ظرف پیرکس بکشید. سپس ته چین را به مدت یک ساعت در فری که با حرارت ۱۸۰ درجه سانتیگراد گرم شده است قرار دهید تا اماده شود. ( منبع : ته چین مرغ در فر )

ته چین مرغ برای ۲ نفر

در صورتی که می خواهید ته چین مرغ را برای دو نفر درست کنید کافیست اندازه مواد لازم را تغییر دهید. مواد لازم بالا برای ۴ نفر میباشد که با نصف کردن مقدار مواد بالا می توانید به اندازه دو نفر ته چین مرغ تهیه کنید. اگر دوست دارید ته چین خود را به صورت قالبی و در فر درست کنید از این لینک ( طرز تهیه ته چین مرغ تک نفره ) دیدن فرمایید.

 

ته چین مرغ و بادمجان

برای تهیه ته چین مرغ با بادمجان برای مقدار مواد این دستور ابتدا دو عدد بادمجان متوسط را به صورت آبپز یا سرخ شده آماده می کنیم، سپس بادمجان ها را به طور کامل له می کنیم و به همراه دیگر مواد ته چین تفت می دهیم و در ادامه مراحل بعدی را مثل دستور بالا دنبال می کنیم..

source

کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام نکته چی و لینک مستقیم بلا مانع است.