آموزش طرز تهیه دمپختک خوشمزه و مجلسی دمی باقالی ساده

آموزش طرز تهیه دمپختک خوشمزه و مجلسی دمی باقالی ساده

طرز تهیه دمپختک دمپختک که با نام دمی باقالی هم شناخته می شود یکی از غذاهای سنتی و خوشمزه ایرانی است که هم …

طرز تهیه سوپ گوجه فرنگی خوشمزه رستورانی به روش ترکیه ای

طرز تهیه سوپ گوجه فرنگی خوشمزه رستورانی به روش ترکیه ای

طرز تهیه سوپ گوجه فرنگی سوپ گوجه فرنگی یکی از پیش غذاهای خوشمزه و سالم بین المللی است که با دستورهای زیادی تهیه …

طرز تهیه کوفته گوشت و بادمجان خوشمزه مرحله به مرحله

طرز تهیه کوفته گوشت و بادمجان خوشمزه مرحله به مرحله

طرز تهیه کوفته گوشت و بادمجان کوفته گوشت و بادمجان یکی از انواع غذاهای خوشمزه و اصیل ایرانی است که در سراسر جهان …

طرز تهیه سوتی پلو

طرز تهیه سوتی پلو با ماهی دودی سوتی پلو تبریز شیر پلو تبریزی طرز تهیه سوتی پلو با مرغ کته شیر

سوتی پلو که با نام شیرین برنج هم شناخته می شود یکی از غذاهای معروف و مجلسی شهر اردبیل است که در روزهای به خصوصی مانند چهارشنبه سوری یا شب عید نوروز تهیه می شود. برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه سوتی پلو در ادامه با سایت نکته چی همراه باشید.

مواد لازم برای ۴ نفر
برنج۴ پیمانه
شیر۴ پیمانه
کره۱۰۰ گرم
زعفران دم کرده۱ قاشق غذاخوری
نمکبه مقدار کافی

طرز تهیه سوتی پلو

مرحله اول

ابتدا برنج را در کاسه ای بزرگ می ریزیم و روی آن آب گرم و ۱ قاشق نمک می ریزیم و اجازه می دهیم تا خیس بخورد.برای درست کرددن برنج دمی باید چندین ساعت برنج خیس بخورد.بعد برنج را چندین مرتبه می شوییم تا آب آن را که خالی می کنیم زلال شود.

مرحله دوم

زعفران را پودر می کنیم و چند تکه یخ ریز داخل آن می ریزیم و اجازه می دهیم تا ۱۰ الی ۲۰ دقیقه همین طور بماند تا خوب رنگش باز شود.شیر را در قابلمه ای(تفلون یا نسوز) که قصد تهیه غذا را داریم می ریزیم و روی حرارت ملایم قرار می دهیم.

مرحله سوم

سپس زعفران آماده شده را به شیر اضافه می کنیم و همین طور کمی نمک نیز می افزاییم. سپس آب برنج را خالی می کنیم و خود برنج را به شیر می افزاییم و برنج شیر را مخلوط می کنیم و (به هیچ عنوان درب قابلمه را در این مرحله نمی گذاریم)

مرحله چهارم

با حرارت بسیار ملایم هر چند دقیقه یکبار هم می زنیم تا شیر سر نرود و برنج ته نگیرد.زمانیکه احساس کردیم برنج باز شده و پخته شده یک دانه از برنج را لای دندان تست می کنیم تا مطمئن شویم و اگر پخته بود و شیر کاملا جذب برنج شده بود.

مرحله پنجم

حالا برنج را در وسط قابلمه جمع می کنیم و آن وقت کره را روی برنج می گذاریم تا به مرور زمان با حرارت برنج ذوب شود و جذب برنج شود. پس از ذوب شدن کره می توانیم برنج را کاملا صاف کنیم و شعله پخش کن را روی شعله قرار می دهیم.

مرحله ششم

سپس قابلمه را روی شعله پخش کن می گذاریم و درب قابلمه را می گذاریم (می توانید از دم کنی نیز استفاده کنید) و صبر می کنیم تا به مدت ۳۰ الی ۴۰ دقیقه دیگر سوتی پلو کاملا دم بکشد و آماده شود. سوتی پلو که آماده شد،اگر در قابلمه نسوز آن را پخته باشید؛

مرحله هفتم

و برنج را کاملا صاف کرده باشید در زمان سرو می توانید سوتی پلو قالبی داشته باشید و درب قابلمه را بعد از پخت بر می داریم و دیس را روی قابلمه بگذاریم و هم زمان دسته قابلمه و کنار سینی را بگیریم و قابلمه را برگردانیم تا سوتی قالبی داشته باشیم و یا در دیس مورد نظرتان آن را بکشید و نوش جان کنید.

نکات طرز تهیه سوتی پلو

سوتی پلو یا ماهی دودی

سوتی پلو یکی از غذاهای سنتی و بسیار اصیل اردبیل است که مانند سبزی پلو با ماهی معمولا به همراه ماهی دودی سرو می شود. ماهی دودی را می توانید به هر شکلی خود مایلید در کنار سوتی پلو درست کنید. می توانید ماهی دودی را سرخ کرده و میان برنج به صورت ته چینی درست کنید.

آخرین بروز رسانی در : یکشنبه 31 مرداد 1400
کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام نکته چی و لینک مستقیم بلا مانع است.