طرز تهیه استانبولی پلو

طرز تهیه استانبولی پلو مجلسی با مرغ با لوبیا سبز با سویا نذری ساده بدون گوشت شیرازی با گوشت خورشتی

استانبولی پلو یکی از غذاهای خوشمزه و ساده ایرانی است که در شهرهای مختلف کشور با مواد بسیار متنوعی تهیه می شود. برای مشاهده این آموزش آشپزی در ادامه با نکته چی همراه باشید.

همچنین ببینید : آموزش کامل طرز تهیه دمپخک دمی باقالی تهرانی خوشمزه

مواد لازم برای ۴ نفر
برنج۴ پیمانه
گوجه فرنگی۵ عدد
سیب زمینی۱ عدد
پیاز۲ عدد
رب گوجه فرنگی۲ قاشق غذا خوری
نمک و فلفل سیاهبه اندازه کافی
روغن و زردچوبهبه اندازه کافی

دستور پخت استانبولی پلو

مرحله اول

ابتدا برنج را چندین مرتبه می شوییم تا آب آن زلال شود و بعد روی برنج آب گرم می ریزیم به حدی که تا یک بند انگشت فاصله سطح برنج و روی آب باشد و اجازه می دهیم تا خیس بخورد.گوجه فرنگی ها را می شوییم و روی تخته آشپزخانه در اندازه متوسط خرد می کنیم و کنار می گذاریم.

مرحله دوم

پیازها را پوست می گیریم و می شوییم و روی تخته آشپزخانه نگینی خرد می کنیم و در قابلمه ای که برای تهیه استانبولی تدارک دیده ایم روغن می ریزیم و روی حرارت کم قرار می دهیم تا کمی داغ شود و پیازها را داخل قابلمه می ریزیم و تفت می دهیم تا کمی سبک شوند.

مرحله سوم

بعد اجازه می دهیم تا طلایی و سرخ شوند و رب گوجه فرنگی را اضافه می کنیم و به مدت ۱ دقیقه تفت می دهیم و تا روغن نیز کاملا قرمز شود و بعد گوجه فرنگی های خرد شده را اضافه می کنیم و زردچوبه ،نمک و فلفل روی مواد می پاشیم و تفت می دهیم.

همچنین ببینید : آموزش دستور طرز تهیه سوتی پلو خوشمزه و مجلسی به روش تبریزی

مرحله چهارم

سپس حرارت را ملایم می کنیم تا گوجه فرنگی ها نیز نرم و پخت شوند.سیب زمینی را پوست می گیریم و می شوییم و روی تخته آشپزخانه نگینی خرد می کنیم و در کاسه ای می ریزیم و تا روی سیب زمینی ها آب سرد می ریزیم تا سیاه نشوند.

مرحله پنجم

گوجه فرنگی ها که نرم و پخته شدند برنج را همراه با آب داخلش به مواد داخل قابلمه اضافه می کنیم و ۱ پیمانه آب گرم نیز به غذا اضافه می کنیم و با قاشق آرام مواد را یکبار هم می زنیم و اجازه می دهیم تا مواد به جوش بیایند.

مرحله ششم

زمانیکه مواد به جوش آمدن سیب زمینی ها را با همان آب داخل کاسه به غذا اضافه می کنیم و اجازه می دهیم تا سیب زمین ها تقریبا بپزند و آب غذا بخار شود.گه گاه غذا را آرام هم می زنیم تا ته نگیرد.موقعیکه آب غذا بخار شد برنج را در وسط قابلمه جمع می کنیم.

مرحله هفتم

حالا قابلمه را از روی حرارت بر می داریم و شعله پخش کن را روی شعله می گذاریم و قابلمه را روی آن می گذاریم و درب قابلمه را می گذاریم تا با حرارت ملایم غذا بپزد.حدودا ۳۰ دقیقه دیگر استانبولی آماده است.استانبولی را در دیس می کشیم و با سالاد شیرازی نوش جان کنید.

نکات پخت استانبولی پلو

استانبولی پلو با مرغ

برای اضافه کردن مرغ به استانبولی پلو برای مواد بالا حدود ۳۰۰ گرم گوشت سینه مرغ را به صورت جداگانه با یک پیاز و کمی زردچوبه آبپز کنید، سپس گوشت مرغ را به صورت ریش ریش خرد کنید و به مایه استانبولی پلو اضافه کنید. ادامه مراحل را مانند دستور بالا دنبال کنید.

source

کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام نکته چی و لینک مستقیم بلا مانع است.