آموزش طرز تهیه پنکیک موز خوشمزه و مجلسی با شیر و بدون شیر

آموزش طرز تهیه پنکیک موز خوشمزه و مجلسی با شیر و بدون شیر

طرز تهیه پنکیک موز پنکیک موز یکی از انواع پنکیک های بسیار خوشمزه و پر طرفدار در سراسر جهان است که می توانید …

طرز تهیه کباب لقمه خانگی خوشمزه و مخصوص به روش بازاری

طرز تهیه کباب لقمه خانگی خوشمزه و مخصوص به روش بازاری

طرز تهیه کباب لقمه همانطور که مطمئنا می دانید کباب لقمه دو مدل مختلف دارد، مدل اول همان کباب کوبیده است که با …

طرز تهیه تاس کباب خوشمزه و مخصوص مرحله به مرحله

طرز تهیه تاس کباب خوشمزه و مخصوص مرحله به مرحله

طرز تهیه تاس کباب تاس کباب یکی از غذاهای اصیل ایرانی است که در روزگاران گذشته که فست فود ها هیچ جایی در …

طرز تهیه شله زرد

طرز تهیه شله زرد فوری برای 15 نفر برای 8 نفر رزا منتظمی برای 4 نفر نذری برای 30 نفر نذری برای 50 نفر نذری برای 100 نفر

شله زرد یکی از انواع دسرهای سنتی ایرانی است که از ایام گذشته تا به حال مورد توجه ایرانیان بوده است. البته امروزه شله زرد دیگر به عنوان دسر مصرف نمی شود و بیشتر به عنوان نذری تهیه و پخش می شود. در ادامه با اموزش آشپزی کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه شله زرد با نکته چی همراه باشید.

مواد لازم برای ۴ نفر
برنج نیم دانه۱ فنجان
شکر۲ فنجان
زعفران دم کردهنصف فنجان
آب سرد۶ فنجان
گلاب¼ پیمانه
پودر هل¼ قاشق چایخوری
کره۵۰ گرم
دارچینبرای تزیین
خلال پستهبرای تزیین

طرز تهیه شله زرد

مرحله اول

ابتدا برنج ایرانی و خوش عطر و شکسته را از ۳ الی ۴ ساعت قبل از پخت پاک می کنیم و در ظرفی پر از آب می ریزیم تا خیس بخورد.بعد برنج را چندین مرتبه می شویییم و در قابلمه مورد نظر برای پخت شله زرد می ریزیم و پنج برابر آب روی آن می ریزیم.

مرحله دوم

در این مرحله قابلمه را روی حرارت زیاد قرار می دهیم تا زودتر بجوش بیاید. پس از جوش آمدن شعله را کم می کنیم تا با حرارت ملایم به مدت ۱ ساعت پخته و کاملا باز شود.(زیاد بودن شعله باعث کشیده شده آب برنج و ته گرفتن برنج می شود)

طرز تهیه شله زرد

حالا شکر را می افزاییم و پیاپی هم می زنیم تا در برج کاملا حل شود.بعد زعفران را نیز اضافه می کنیم.اگر در این مرحله که شکر کاملا حل شده بود دیدیم آب شله زرد کم است می توانیم کم کم آب جوش به آن اضافه کنیم تا به مقدار مورد نظرمان برسد و کافی باشد.

مرحله چهارم

(اگر قبل از افزودن شکر آب جوش اضافه کنیم ممکن است با اضافه کردن شکر به شله زرد باعث رقیق شدن آن بشویم و شله زرد بسیار آبکی داشته باشیم)سپس زمانیکه مخلوط شکر و برنج پخته شد و اصطلاحا جا افتاد

مرحله پنجم

(می توانید با گوشت کوب برقی خوب ان را میکس کنید تا شله زرد یک دستی داشته باشید) در ۱۵ دقیقه آخر کمی خلال بادام می افزاییم و پیاپی شله زرد را هم می زنیم و زمانیکه که به غلظت مطلوبمان رسید در آخر کره،گلاب،پودر هل را اضافه می کنیم

طرز تهیه شله زرد

این کار مانع از سفت شدن شله زرد شود و بعد از ۵ دقیقه قابلمه را از روی حرارت بر می داریم و اجازه می دهیم تا کمی از حرارت بیافتد و در ظرف مورد نظر می ریزیم و با دارچین و خلال بادام یا خلال پسته روی آن را تزئین می کنیم و نوش جان کنید.

نکات طرز تهیه شله زرد

جلوگیری از آب انداختن شله زرد

اگر می خواهید از آب انداختن شله زرد جلوگیری کنید باید روی حرارت گاز شعله پخش کن قرار دهید و حرارت را کاملا ملایم کنید. اگر شله زرد شما آب انداخته است بگذارید شعله زرد جا بیفتد سپس صبر کنید تا آب اضافی موجود در قابلمه تبخیر شود و پس از ان شله زرد را از روی حرارت بردارید تا ظاهر شله زرد شما خراب نشود.

آخرین بروز رسانی در : یکشنبه 16 خرداد 1400
کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام نکته چی و لینک مستقیم بلا مانع است.