طرز تهیه لای پلو قشقایی خوشمزه؛ این غذا برای مجالس مهم عالیه!

طرز تهیه لای پلو قشقایی

طرز تهیه لای پلو قشقایی
اگه دلتون می‌خواد یه غذای سنتی و خوشمزه ایرانی امتحان کنید، طرز تهیه لای پلو قشقایی رو بهتون پیشنهاد می‌کنم. این غذا با گوشت گوسفندی و ترکیبات دیگه‌ای که همگی با هم مزه‌ای عالی رو به وجود میارن، آماده می‌شه. پس بیایید بریم سراغ مواد لازم و شروع کنیم آشپزی رو.

برای تهیه لای پلو قشقایی، اول برنج رو بشور و خیس کن. گوشت گوسفندی رو با نمک و زردچوبه مزه‌دار کن و سرخش کن تا طلایی بشه. پیاز رو خلالی خرد کرده و با گوشت تفت بده. گردو و کشمش اضافه کن و بعد زرشک رو هم بریز توش. همه رو خوب مخلوط کن. برنج رو آبکش کن و توی قابلمه لایه‌لایه بچین؛ اول یه لایه برنج، بعد مخلوط گوشت و در آخر باقی برنج. دو ساعت بذار روی حرارت ملایم بمونه تا دم بکشه. حالا لای پلو قشقایی آماده است، نوش جان!

مواد اصلیمقدار
گوشت گوسفندی۴۰۰ گرم
برنج۳ پیمانه
پیاز۲ عدد
مواد افزودنیمقدار
زعفران دم‌کرده۲ قاشق غذاخوری
کشمش سیاه۱ قاشق غذاخوری
گردو خرد شده۱/۴ پیمانه
زرشک۲ قاشق غذاخوری
دانه‌های انار خشکبه دلخواه
نمک، فلفل سیاه و زردچوبهبه مقدار لازم

طرز تهیه لای پلو قشقایی

مرحله ۱: آماده‌سازی برنج

ابتدا برنج را خوب بشویید و با کمی نمک آن را خیس کنید تا آماده پخت شود. این خیساندن باعث می‌شود برنج در طول پخت نرم‌تر و خوش طعم‌تر شود. این مرحله را می‌توانید حدود نیم ساعت قبل از شروع پخت انجام دهید تا برنج زمان کافی برای جذب آب را داشته باشد.

مرحله ۲: آماده‌سازی و سرخ کردن گوشت

گوشت گوسفندی را پس از شستن با کمی نمک و زعفران مزه‌دار کنید. این کار به گوشت کمک می‌کند طعم بهتری بگیرد و هنگام پخت عطر بهتری داشته باشد. سپس گوشت را در تابه‌ای با کمی روغن به خوبی سرخ کنید تا رنگ آن طلایی شود و عطر آن فضا را پر کند.

مرحله ۳: تفت دادن پیاز و افزودن گردو و کشمش

پیازها را پوست بکنید و به صورت خلالی ریز خرد کنید و در همان تابه‌ای که گوشت را سرخ کرده‌اید، تفت دهید تا طلایی و نرم شوند. پس از آن، گردو و کشمش را اضافه کنید و تفت دهید تا کشمش‌ها کمی پف کنند و گردوها طعم دلپذیری به خود بگیرند.

مرحله ۴: اضافه کردن زرشک و مخلوط کردن مواد

زرشک را به ترکیب در حال تفت در تابه اضافه کنید و هم بزنید تا زرشک‌ها نیز گرم شوند و رنگ و طعم خود را به خوبی به مواد بدهند. سپس، گوشت سرخ شده را به همراه ادویه‌های دیگر مثل فلفل و زردچوبه به مخلوط در تابه اضافه کنید و خوب هم بزنید تا تمامی مواد یکدست شوند.

مرحله ۵: پخت و آبکشی برنج

برنج را که از قبل خیس خورده، در قابلمه‌ای با آب جوش بریزید و اجازه دهید تا به جوش بیاید. پس از جوش آمدن، کف روی آب برنج را بگیرید و برنج را آبکش کنید. این کار به دانه بودن برنج کمک شایانی می‌کند.

مرحله ۶: لایه‌بندی مواد و دم کردن پلو

کف قابلمه‌ای که می‌خواهید لای پلو را در آن دم کنید، کمی روغن بریزید و یک لایه نازک برنج بریزید. سپس، لایه‌ای از مخلوط گوشت و مواد تفت داده شده را روی آن قرار دهید و باقی برنج را روی مواد بپاشید. قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید و برای حدود دو ساعت دم کنید تا گوشت کاملا پخته و نرم شود و برنج طعم مواد را به خود بگیرد.

آموزش اتواع غذای لا پلویی

آخرین بروز رسانی در : یکشنبه 9 اردیبهشت 1403
کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام نکته چی و لینک مستقیم بلا مانع است.