طرز تهیه لای پلو قشقایی خوشمزه؛ این غذا برای مجالس مهم عالیه!
طرز تهیه لای پلو قشقایی
اگه دلتون میخواد یه غذای سنتی و خوشمزه ایرانی امتحان کنید، طرز تهیه لای پلو قشقایی رو بهتون پیشنهاد میکنم. این غذا با گوشت گوسفندی و ترکیبات دیگهای که همگی با هم مزهای عالی رو به وجود میارن، آماده میشه. پس بیایید بریم سراغ مواد لازم و شروع کنیم آشپزی رو.
برای تهیه لای پلو قشقایی، اول برنج رو بشور و خیس کن. گوشت گوسفندی رو با نمک و زردچوبه مزهدار کن و سرخش کن تا طلایی بشه. پیاز رو خلالی خرد کرده و با گوشت تفت بده. گردو و کشمش اضافه کن و بعد زرشک رو هم بریز توش. همه رو خوب مخلوط کن. برنج رو آبکش کن و توی قابلمه لایهلایه بچین؛ اول یه لایه برنج، بعد مخلوط گوشت و در آخر باقی برنج. دو ساعت بذار روی حرارت ملایم بمونه تا دم بکشه. حالا لای پلو قشقایی آماده است، نوش جان!
مواد اصلی | مقدار |
گوشت گوسفندی | ۴۰۰ گرم |
برنج | ۳ پیمانه |
پیاز | ۲ عدد |
مواد افزودنی | مقدار |
زعفران دمکرده | ۲ قاشق غذاخوری |
کشمش سیاه | ۱ قاشق غذاخوری |
گردو خرد شده | ۱/۴ پیمانه |
زرشک | ۲ قاشق غذاخوری |
دانههای انار خشک | به دلخواه |
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه | به مقدار لازم |
طرز تهیه لای پلو قشقایی
مرحله ۱: آمادهسازی برنج
ابتدا برنج را خوب بشویید و با کمی نمک آن را خیس کنید تا آماده پخت شود. این خیساندن باعث میشود برنج در طول پخت نرمتر و خوش طعمتر شود. این مرحله را میتوانید حدود نیم ساعت قبل از شروع پخت انجام دهید تا برنج زمان کافی برای جذب آب را داشته باشد.
مرحله ۲: آمادهسازی و سرخ کردن گوشت
گوشت گوسفندی را پس از شستن با کمی نمک و زعفران مزهدار کنید. این کار به گوشت کمک میکند طعم بهتری بگیرد و هنگام پخت عطر بهتری داشته باشد. سپس گوشت را در تابهای با کمی روغن به خوبی سرخ کنید تا رنگ آن طلایی شود و عطر آن فضا را پر کند.
مرحله ۳: تفت دادن پیاز و افزودن گردو و کشمش
پیازها را پوست بکنید و به صورت خلالی ریز خرد کنید و در همان تابهای که گوشت را سرخ کردهاید، تفت دهید تا طلایی و نرم شوند. پس از آن، گردو و کشمش را اضافه کنید و تفت دهید تا کشمشها کمی پف کنند و گردوها طعم دلپذیری به خود بگیرند.
مرحله ۴: اضافه کردن زرشک و مخلوط کردن مواد
زرشک را به ترکیب در حال تفت در تابه اضافه کنید و هم بزنید تا زرشکها نیز گرم شوند و رنگ و طعم خود را به خوبی به مواد بدهند. سپس، گوشت سرخ شده را به همراه ادویههای دیگر مثل فلفل و زردچوبه به مخلوط در تابه اضافه کنید و خوب هم بزنید تا تمامی مواد یکدست شوند.
مرحله ۵: پخت و آبکشی برنج
برنج را که از قبل خیس خورده، در قابلمهای با آب جوش بریزید و اجازه دهید تا به جوش بیاید. پس از جوش آمدن، کف روی آب برنج را بگیرید و برنج را آبکش کنید. این کار به دانه بودن برنج کمک شایانی میکند.
مرحله ۶: لایهبندی مواد و دم کردن پلو
کف قابلمهای که میخواهید لای پلو را در آن دم کنید، کمی روغن بریزید و یک لایه نازک برنج بریزید. سپس، لایهای از مخلوط گوشت و مواد تفت داده شده را روی آن قرار دهید و باقی برنج را روی مواد بپاشید. قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید و برای حدود دو ساعت دم کنید تا گوشت کاملا پخته و نرم شود و برنج طعم مواد را به خود بگیرد.
آموزش اتواع غذای لا پلویی
- طرز تهیه مرغ لا پلو ساده و خوشمزه مرحله به مرحله
- طرز تهیه قیمه لا پلو خوشمزه و مجلسی مرحله به مرحله
- طرز تهیه کباب لا پلو خوشمزه و رستورانی مرحله به مرحله
مطالب جذاب از سراسر وب
- چراغ خواب اتاق کودک؛ ۱۵ مدل با طرح حیوانات کارتونی بامزه و دوستداشتنی
- مانتو رنگی سبک بهاری؛ ۱۵ عکس خیرهکننده برای خانومهای شیکپوش و بهروز
- مانتوعبایی مدرن و زیبا؛ یک استایل راحت و شیک که هر روز میتونی بپوشیش.
- مانتو طرحدار به سبک مدرن؛ ۱۵ مدل امروزی که خیلی خاص و خوشتیپن
- تو گردنی طلا خفن؛ ۱۵ طرح شیک و متفاوت برای استایلهای لاکچری و مدرن
- کاشت ناخن بهاری؛ ۱۵ ایده خاص و فانتزی برای طراحی ناخن در فصل شکوفهها