طرز تهیه کوفته دال عدس

طرز تهیه کوفته دال عدس, دستور پخت کوفته دال عدس ترکیه

کوفته دال عدس یکی از انواع غذاهای خوشمزه و لذیذ و با اصالت ترکی است و بیشتر در استانبول ترکیه این غذای خوش طعم تهیه و آماده می‌شود کوفته دال عدس یک غذای کامل و پر انرژی است که آن را می‌توانید به روش‌های مختلف تهیه و آماده کنید. برای آشنایی کامل و مرحله به مرحله با طرز تهیه کوفته دال عدس در ادامه با سایت آموزشی نکته چی همراه باشید.

مواد لازممقدار مواد
دال عدس۲ فنجان
بلغور گندم ریز۱ و نیم فنجان
آب داغ۴ و نیم فنجان
نمک۱ و نیم قاشق چای خوری
رب گوجه فرنگی۱ قاشق غذا خوری
رب فلفل چیلی۱ قاشق غدا خوری
روغن۱ فنجان
پیاز کوچک۱ عدد
جعفرینصف دسته
پیازچه۴ تا ۵ شاخه
پاپریکابه مقدار لازم
فلفل سیاه و زیرهبه مقدار لازم
لیمو ترش تازه۱ عدد

طرز تهیه کوفته دال عدس

مرحله ۱: آماده‌سازی عدس‌ها

برای تهیه کوفته دال عدس ابتدا عدس‌ها را تمیز بشورید و داخل قابلمه بریزید و روی آن مقداری آب بگیرید و بعد کمی هم نمک به آب اضافه کنید و قابلمه را روی حرارت متوسط قرار دهید تا شروع به جوشیدن کند وقتی آب به جوش آمد حرارت را کم کنید و مخلوط را هم بزنید.

مرحله ۲: پخت عدس و اضافه کردن بلغور

عدس‌ها را مرتب هم بزنید تا ته نگیرند و آب آن‌ها کشیده شود بعد از تقریبا نیم ساعت عدس‌ها پخته می‌شود سپس عدس‌ها را از روی حرارت بردارید و کنار بگذارید و بعد بلغورها را به عدس‌ها اضافه کنید و خوب هم بزنید تا کاملا با هم مخلوط شوند.

مرحله ۳: تفت دادن پیاز در روغن

سپس در ظرف را ببندید و کنار بگذارید و اجازه دهید تا مخلوط استراحت کند در این فاصله پیاز را پوست بگیرید و ریز و نگینی خرد کنید و بعد در یک تابه مقداری روغن بریزید تا روغن داغ شود سپس پیازها را در آن بریزید و خوب تفت دهید.

مرحله ۴: اضافه کردن رب گوجه فرنگی به پیاز

بعد از این که پیازها کمی سبک شدند و رنگ آن‌ها طلایی شد مقداری رب گوجه فرنگی را به آن‌ها اضافه کنید و در روغن داغ تقریباً به مدت دو تا سه دقیقه دیگر تفت دهید تا بوی خامی رب گوجه فرنگی گرفته شود و رنگ آن کمی تیره شود.

مرحله ۵: آماده کردن ادویه مخلوط

سپس ادویه‌ها را که شامل نمک، فلفل سیاه، پودر پاپریکا و زیره است به مواد اضافه کنید و هم بزنید تا با هم ترکیب شوند و عطر ادویه‌ها در مخلوط آزاد شود بعد از این که همه مواد با هم مخلوط شدند ظرف را از روی حرارت بردارید و کنار بگذارید.

مرحله ۶: ورز دادن عدس‌ها و اضافه کردن رب

بعد از این که عدس‌ها حداقل به مدت نیم ساعت استراحت کردند آن‌ها را داخل یک ظرف بریزید و خوب ورز دهید و سپس مقداری رب فلفل چیلی به آن‌ها اضافه کنید و هم بزنید و با هم ورز دهید تا رب به خورد عدس‌ها برود و آن‌ها را طعم‌دار کند.

مرحله ۷: افزودن آب لیمو ترش

بعد یک لیمو ترش تازه را تمیز بشورید و برش دهید و آب آن را بگیرید و سپس آب لیمو ترش را به مخلوط عدس‌ها اضافه کنید و هم بزنید تا طعم و عطر آن کاملا با عدس‌ها مخلوط شود بعد سبزی‌ها را که شامل جعفری و پیازچه است تمیز بشورید.

مرحله ۸: خرد کردن و اضافه کردن سبزی‌ها

سپس سبزی‌ها را خشک کنید و با یک چاقوی تیز کاملاً ریز خرد کنید و بعد سبزی‌های خرد شده را به مخلوط عدس‌ها اضافه کنید و با هم ورز دهید تا خوب با هم مخلوط و یکدست شوند و عطر و طعم جعفری‌ها و پیازچه در مخلوط مواد پخش شود.

مرحله ۹: ترکیب کلیه مواد

بعد مخلوط پیاز و رب گوجه فرنگی و ادویه‌ها را هم به ترکیب عدس‌ها اضافه کنید و خوب ورز دهید تا کاملاً با هم مخلوط و یکدست شوند اگر مایه کوفته کمی حالت خشک داشت می‌توانید مقداری روغن به آن اضافه کنید و دوباره خوب ورز دهید.

مرحله ۱۰: فرم‌دهی به کوفته‌ها

سپس مقداری از مواد کوفته به اندازه یک گردو را بردارید و با دست فرم دهید و به شکل یک گردو یا دوک درآورید همه مایه کوفته‌ها را به همین شکل آماده کنید و داخل یک ظرف بچینید سعی کنید که همه کوفته‌ها را هم شکل و هم اندازه درست کنید.

مرحله ۱۱: آماده‌سازی مواد دورچین

سپس مقداری کاهو را تمیز بشورید و بگذارید تا آب اضافی آن برود و بعد کاهو را در اندازه‌های کوچک خرد کنید و داخل ظرفی بریزید و سپس دو عدد گوجه فرنگی را تمیز بشورید و به شکل حلقه‌ای خرد کنید و بعد آن‌ها را کنار کاهوها بچینید.

مرحله ۱۲: تزئین و سرو غذا

چند عدد خیارشور را هم به شکل حلقه‌ای خرد کنید و در ظرف دیگری قرار دهید و سپس کوفته دال عدس را با چند برگ نعنا تزئین کنید و به عنوان یک غذای ساده و خوش طعم همراه با نان تازه، کاهو، گوجه و خیارشور و انواع دورچین سرو کنید.

آخرین بروز رسانی در : دوشنبه 3 مهر 1402
کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام نکته چی و لینک مستقیم بلا مانع است.