طرز تهیه کوفته دال عدس، غذای جذاب و جدید ترکیهای!
طرز تهیه کاچی سنتی خوشمزه و بسیار مقوی مرحله به مرحله
طرز تهیه کاچی کاچی یکی از غذاهای کمی خوشمزه و پرطرفدار ایرانی است که در مناسبت های خاص پخته می شود. یکی از …
طرز تهیه رولت گوشت و مرغ، غذای شیک و مجلسی!
طرز تهیه رولت گوشت و مرغ رولت گوشت و مرغ یکی از انواع غذاهای خوشمزه و لذیذ است که خیلی راحت درست میشود …
طرز تهیه خوراک قارچ و اسفناج خوشمزه مرحله به مرحله
طرز تهیه خوراک قارچ و اسفناج خوراک قارچ و اسفناج یکی از انواع غذاهای خوشمزه گیاهی است که با رسپی های متنوعی درست …
طرز تهیه کوفته دال عدس
کوفته دال عدس یکی از انواع غذاهای خوشمزه و لذیذ و با اصالت ترکی است و بیشتر در استانبول ترکیه این غذای خوش طعم تهیه و آماده میشود کوفته دال عدس یک غذای کامل و پر انرژی است که آن را میتوانید به روشهای مختلف تهیه و آماده کنید. برای آشنایی کامل و مرحله به مرحله با طرز تهیه کوفته دال عدس در ادامه با سایت آموزشی نکته چی همراه باشید.
مواد لازم | مقدار مواد |
دال عدس | ۲ فنجان |
بلغور گندم ریز | ۱ و نیم فنجان |
آب داغ | ۴ و نیم فنجان |
نمک | ۱ و نیم قاشق چای خوری |
رب گوجه فرنگی | ۱ قاشق غذا خوری |
رب فلفل چیلی | ۱ قاشق غدا خوری |
روغن | ۱ فنجان |
پیاز کوچک | ۱ عدد |
جعفری | نصف دسته |
پیازچه | ۴ تا ۵ شاخه |
پاپریکا | به مقدار لازم |
فلفل سیاه و زیره | به مقدار لازم |
لیمو ترش تازه | ۱ عدد |
طرز تهیه کوفته دال عدس
مرحله ۱: آمادهسازی عدسها
برای تهیه کوفته دال عدس ابتدا عدسها را تمیز بشورید و داخل قابلمه بریزید و روی آن مقداری آب بگیرید و بعد کمی هم نمک به آب اضافه کنید و قابلمه را روی حرارت متوسط قرار دهید تا شروع به جوشیدن کند وقتی آب به جوش آمد حرارت را کم کنید و مخلوط را هم بزنید.
مرحله ۲: پخت عدس و اضافه کردن بلغور
عدسها را مرتب هم بزنید تا ته نگیرند و آب آنها کشیده شود بعد از تقریبا نیم ساعت عدسها پخته میشود سپس عدسها را از روی حرارت بردارید و کنار بگذارید و بعد بلغورها را به عدسها اضافه کنید و خوب هم بزنید تا کاملا با هم مخلوط شوند.
مرحله ۳: تفت دادن پیاز در روغن
سپس در ظرف را ببندید و کنار بگذارید و اجازه دهید تا مخلوط استراحت کند در این فاصله پیاز را پوست بگیرید و ریز و نگینی خرد کنید و بعد در یک تابه مقداری روغن بریزید تا روغن داغ شود سپس پیازها را در آن بریزید و خوب تفت دهید.
مرحله ۴: اضافه کردن رب گوجه فرنگی به پیاز
بعد از این که پیازها کمی سبک شدند و رنگ آنها طلایی شد مقداری رب گوجه فرنگی را به آنها اضافه کنید و در روغن داغ تقریباً به مدت دو تا سه دقیقه دیگر تفت دهید تا بوی خامی رب گوجه فرنگی گرفته شود و رنگ آن کمی تیره شود.
مرحله ۵: آماده کردن ادویه مخلوط
سپس ادویهها را که شامل نمک، فلفل سیاه، پودر پاپریکا و زیره است به مواد اضافه کنید و هم بزنید تا با هم ترکیب شوند و عطر ادویهها در مخلوط آزاد شود بعد از این که همه مواد با هم مخلوط شدند ظرف را از روی حرارت بردارید و کنار بگذارید.
مرحله ۶: ورز دادن عدسها و اضافه کردن رب
بعد از این که عدسها حداقل به مدت نیم ساعت استراحت کردند آنها را داخل یک ظرف بریزید و خوب ورز دهید و سپس مقداری رب فلفل چیلی به آنها اضافه کنید و هم بزنید و با هم ورز دهید تا رب به خورد عدسها برود و آنها را طعمدار کند.
مرحله ۷: افزودن آب لیمو ترش
بعد یک لیمو ترش تازه را تمیز بشورید و برش دهید و آب آن را بگیرید و سپس آب لیمو ترش را به مخلوط عدسها اضافه کنید و هم بزنید تا طعم و عطر آن کاملا با عدسها مخلوط شود بعد سبزیها را که شامل جعفری و پیازچه است تمیز بشورید.
مرحله ۸: خرد کردن و اضافه کردن سبزیها
سپس سبزیها را خشک کنید و با یک چاقوی تیز کاملاً ریز خرد کنید و بعد سبزیهای خرد شده را به مخلوط عدسها اضافه کنید و با هم ورز دهید تا خوب با هم مخلوط و یکدست شوند و عطر و طعم جعفریها و پیازچه در مخلوط مواد پخش شود.
مرحله ۹: ترکیب کلیه مواد
بعد مخلوط پیاز و رب گوجه فرنگی و ادویهها را هم به ترکیب عدسها اضافه کنید و خوب ورز دهید تا کاملاً با هم مخلوط و یکدست شوند اگر مایه کوفته کمی حالت خشک داشت میتوانید مقداری روغن به آن اضافه کنید و دوباره خوب ورز دهید.
مرحله ۱۰: فرمدهی به کوفتهها
سپس مقداری از مواد کوفته به اندازه یک گردو را بردارید و با دست فرم دهید و به شکل یک گردو یا دوک درآورید همه مایه کوفتهها را به همین شکل آماده کنید و داخل یک ظرف بچینید سعی کنید که همه کوفتهها را هم شکل و هم اندازه درست کنید.
مرحله ۱۱: آمادهسازی مواد دورچین
سپس مقداری کاهو را تمیز بشورید و بگذارید تا آب اضافی آن برود و بعد کاهو را در اندازههای کوچک خرد کنید و داخل ظرفی بریزید و سپس دو عدد گوجه فرنگی را تمیز بشورید و به شکل حلقهای خرد کنید و بعد آنها را کنار کاهوها بچینید.
مرحله ۱۲: تزئین و سرو غذا
چند عدد خیارشور را هم به شکل حلقهای خرد کنید و در ظرف دیگری قرار دهید و سپس کوفته دال عدس را با چند برگ نعنا تزئین کنید و به عنوان یک غذای ساده و خوش طعم همراه با نان تازه، کاهو، گوجه و خیارشور و انواع دورچین سرو کنید.
- منبع :
- _mutfaktaki_anne