پنج شنبه 30 بهمن 1399

طرز تهیه کباب تابه ای

طرز تهیه کباب تابه ای رزا منتظمی ابدار با سیب زمینی ترکیه در هواپز بدون روغن مجلسی

بی شک کباب تابه‌ای یکی از محبوب‌ترین غذاهای ایرانی است. همه به ویژه خانم های کارمند طرفدار پروپا قرص این غذا هستند، چون می توانند با صرف کمترین زمان این غذای سالم و مقوی را تهیه کنند و همه ی اعضای خانواده از خوردن آن لذت ببرند. بعضی از غذاها ماهیتی مجلسی و رستورانی دارند و بعضی از غذا ها هم از فرنگ به سفره ما ایرانیان وارد شده اند اما کباب تابه ای ریشه در مطبخ های خانگی ایرانی دارد، جایی که مادران و مادربزگ های با سلیقه، با عشق این غذای خوشمزه را برای اعضای خانواده خود تهیه می کردند.

مواد لازم برای ۴ نفر
گوشت ران گوساله۴۰۰ گرم
پیاز۱ عدد
گوجه فرنگی۳ عدد
پودر سوخاری یا سبوس برنج۲ قاشق غذاخوری
روغن زیتون۵ قاشق غذاخوری
زعفران دم کرده۵ قاشق غذاخوری
پودر سیر½ قاشق چایخوری
پودر زنجبیل½ قاشق چایخوری
سماق۲ قاشق چایخوری
نمک و فلفل سیاهبه مقدار کافی

دستور پخت کباب تابه ای

مرحله اول

برای تهیه کباب تابه ای مجلسی ابتدا پیاز را شسته و پوست ی گیریم، سپس آن را رنده می کنیم. از دندانه ی درشت یا خیلی ریز استفاده نکنید. گوشت و پیاز را در ظرف جاداری ریخته و تمامی ادویه ها را به آن اضافه کنید. می توانید زعفران را با زردچوبه جایگزین کنید.

مرحله دوم

در این مرحله مواد را خوب با هم مخلوط کنید تا کاملا یک دست شود. برای اینکه مواد کاملا منسجم شود باید حدود ۱۰ دقیقه آن را ورز دهید. بهتر است در آخر روی مواد سلفون بکشید و آن را یک ساعت در یخچال بگذارید.

مرحله سوم

اما اگر عجله دارید می توانید به سراغ مرحله بعد بروید. در این مرحله باید مواد را به تابه اضافه کنید. از قبل تابه را روی گاز داغ کنید و سپس روغن را به آن اضافه کنید. روغن باید حتما داغ باشد تا مایه کباب به تابه نچسبد.

مرحله چهارم

مواد کباب را به شکلی یک دست و به آرامی داخل تابه پهن کنید. توجه کنید که باید تمام مواد را با قطر یکسان روی تابه پهن کنید. حتما از تابه ای با سایز مناسب استفاده کنید. اگر تابه شما خیلی بزرگ باشد قطر کباب تابه ای کمتر شده و باعث می شود نتوانید آن را خوب برگردانید.

مرحله پنجم

بعد از اینکه کباب خودش را گرفت باید آن را برگردانیم. برای این کار باید کباب را برش بزنیم. می توانید به هر شکلی که دوست دارید آن را با کفگیر چوبی برش بزنید. اغلب افراد کباب تابه ای را به شکل کباب کوبیده برش می زنند.

مرحله ششم

دقت کنید از گوشه های تابه می توانید بفهمید که آیا کاملا زیر کباب سرخ شده یا خیر. بعد از برش با دقت کباب را برگردانید. در این مرحله باید طرف دیگر کباب هم کامل سرخ شود. نباید به هیچ وجه کباب ها را حرکت دهید و اگر در این مرحله نیاز بود، کمی روغن اضافه کنید تا کباب به تابه نچسبد.

مرحله هفتم

حواستان باشد که برای سرخ شدن این سمت کباب، زمان کمتری لازم است. در این مرحله باید گوجه ها را آماده کنید. می توانید گوجه ها را برش داده و سرخ کنید و کنار کباب تابه ای سرو کنید. اگر می خواهید تا کباب را با برنج میل کنید می توانید برای آب دار شدن، سس گوجه فرنگی درست کنید.

مرحله هشتم

اگر دلتان می خواهد سس آبدار و خوشمزه ای برای کبابتان داشته باشید باید گوجه ها را ریز رنده کنید و در کمی روغن تفت دهید. می توانید از روغن کباب استفاده کنید که چرب تر و خوشمزه تر است. بعد از اینکه آب گوجه ها تبخیر شد، کمی نمک و فلفل به آن اضافه کنید.

مرحله نهم

اگر دوست داشته باشید می توانید کمی رب گوجه فرنگی هم اضافه کنید. البته باید حتما رب گوجه کمی در روغن تفت بخورد و بعد با گوجه قاطی شود تا بوی خامی ندهد. می توانید هنگام درست کردن سس، سماق را به آن اضافه کنید و یا اینکه بعد از سرو غذا روی آن سماق بپاشید. نوش جان!

source

کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام نکته چی و لینک مستقیم بلا مانع است.