طرز تهیه کباب کوبیده به روش ساده و خوشمزه بروجردی
طرز تهیه کباب کوبیده
بعضی از غذاها به شکلی جدانشدنی، بخشی از فرهنگ و نوستالژی ملتها میشوند. کبابکوبیده یکی از آنهاست. کافی است از هر ایرانی در هر کجای دنیا بخواهید تا چشمانش را بسته و سفرهٔ شام عروسی را تصور کند، هرگز کبابکوبیده با دورچین ریحان و گوجههای آبدار ذغالی از قلم نمیافتد. از زمان ناصرالدین شاه، کوبیده بهعنوان نهار محبوب بازاریان و همینطور بخش جدانشدنی بزمهای شاهانه جای خودش را در سفرههای مردم بازکرده است. افراد کمی هستند که ادعا کنند میتوانند این غذا را بهخوبی درست کنند چرا که آماده کردن مواد کباب و سوارکردنش روی سیخهای پهن کارهرکسی نیست. با ما همراه باشید تا ترفندهای کوبیدهٔ حرفهای را بیاموزید.
مواد لازم برای ۴ نفر | |
گوشت گوساله و گوسفندی | ۵۰۰ گرم |
پیاز | ۲۰۰ گرم |
زعفران | به مقدار دلخواه |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار کافی |
دستور پخت کباب کوبیده
مرحله اول
در زمانهای قدیم تنها از گوشت گوسفندی برای کباب کوبیده استفاده میشد اما به مرور زمان این مسئله دست خوش تغییرات شده است و امروزه از ترکیب گوشت گوساله و گوسفندی استفاده میشود که ترکیب بسیار خوبی است.
مرحله دوم
برای اینکه کباب خوشمزهتر و چربتری داشته باشید بهتر است از گوشت قلوهگاه گوسفندی استفاده کنید. برای گوشت گوساله هم پیشنهاد ما به شما گوشت راسته است. بهاینترتیب کباب شما چربی متعادلی خواهد داشت.
مرحله سوم
باید حتماً این مخلوط را دو بار چرخ کنید تا بهخوبی با هم ترکیب شوند. بههیچوجه این نکات را دستکم نگیرید چون اگر چربی گوشت مخلوط شما کمتر از این باشد تمام زحماتتان به هدر میرود و با ورز دادن نمیتوانید چسبندگی لازم را به دست بیاورید.
مرحله چهارم
شک نکنید که این ترکیب معجون شگفت انگیزی است که اکثر سرآشپزهای حرفهای از آن استفاده میکنند. همه میدانند که باید به گوشتکوبیده پیاز بزنند اما همین مسئله ساده ترفندی دارد که اکثر افراد از آن بی خبرند.
مرحله پنجم
بعد از شستن پیازها باید آن را به شکل پوره در بیاورید. بههیچوجه نباید از رندهٔ درشت استفاده کنید. توصیه ما به شما استفاده از چرخ گوشت و یا گوشتکوب برقی است. اگر به این دو دسترسی ندارید، از رندهٔ بسیار ریز استفاده کنید.
مرحله ششم
این نکته بسیار بسیار مهم است و اصلاً نباید بی خیالش بشوید. بهآرامی آب پیاز را بگیرید و در ظرفی جداگانه بریزید. دقت داشته باشید که اگر پیاز آب داشته باشد، باعث ریختن کباب از روی سیخ میشود. آب پیاز را دور نریزید.
مرحله هفتم
در ظرف بزرگی گوشت مخلوط چرخکرده را با پیاز مخلوط کنید. در همین مرحله میتوانید نمک و فلفل و زعفران هم به مواد اضافه کنید. میتوانید در این دستور زعفران را حذف کنید اما در ترکیب مجلسی همیشه از زعفران استفاده میشود.
مرحله هشتم
در این مرحله باید کل مواد را با هم ورز دهید. دقت کنید برای مخلوط کردن مواد نمیتوانید از قاشق یا چیز دیگری استفاده کنید. پس اگر دوست ندارید دستتان بوی نامطبوعی بگیرد دستکش لاتکس پوشیده و بهآرامی شروع به ورز دادن مخلوط کنید.
مرحله نهم
اگر از من بپرسید تا کی باید به ورز دادن ادامه دهید؛ جواب من به شما این است: هرچه بیشتر بهتر! خسته نباشید! نشانهٔ اینکه بفهمید دیگر ورز دادن کافی است این است که مخلوط شما کاملاً یکدست شده باشد و اگر کل مواد را بلند کنید به ته ظرف نچسبد.
مرحله دهم
اگر هنوز چسبندگی دارد، باید همچنان به ورز دادن ادامه دهید. البته برای این مقدار گوشت کار چندان سختی نیست و حتماً از عهدهاش برمیآیید. وقتی به حالت دلخواه رسید میتوانید دست از کار بکشید و روی ظرف را سلفون کشیده و در یخچال قرار دهید.
مرحله یازدهم
گوشت باید حدود دو ساعت در یخچال بماند تا بهاصطلاح بیات شود و به سیخ بچسبد. در این مدت میتوانید کمی به انگشتانتان استراحت دهید و برای ورز دادن بعدی آماده شوید. بعد از گذشت دو ساعت، گوشت را از یخچال بیرون بیاورید.
مرحله دوازدهم
این بار برای اینکه گوشت به دست یا دستکش نچسبد کمی دستتان را مرطوب کنید. دوباره به مدت ۱۰ دقیقه ورز دادن را ادامه دهید. آب پیاز که یادتان هست؟ برای سیخ زدن باید اول دستتان را با آب پیاز تر کنید و همینطور سیخ کباب هم باید با آب پیاز مرطوب شود.
مرحله سیزدهم
این کار باعث میشود تا کبابها از روی سیخ نریزد. بهاندازه یک پرتقال کوچک از گوشت بردارید و آن را گرد کنید. میتوانید برای اینکه کبابهایتان یک اندازه باشند در این مرحله گوشت را به قسمتهای مساوی تقسیم کنید.
مرحله چهاردهم
مواد لازم برای ۶ تا ۸ سیخ کباب کافی است. پس میتوانید گوشت را به این تعداد تقسیم کرده و بعد آن را با دستانتان گرد کنید. حالا باید گوشت را بر روی سیخ قرار دهید. یکتکه از مخلوط برداشته و سپس سیخ را بین گوشت فرو کنید.
مرحله پانزدهم
با فشار دست مخلوط گوشت را بهاندازهای که نه خیلی کلفت و نه خیلی نازک باشد روی سیخ میپوشانیم. اگر خیلی نازک باشد زود میسوزد. میتوانید در این مرحله از کباب زن هم استفاده کنید، اما هیچ چیزی بهپای لذت به سیخ کشیدن کوبیده با دست نمیرسد.
مرحله شانزدهم
باید با انگشتانتان روی گوشت را فشار دهید تا اثر انگشتتان بر روی گوشت بماند. این برآمدگیها باعث میشود تا گوشت مغزپخت شود. اگر عجله ندارید بهتر است سیخها را یک ساعت درون یخچال قرار دهید. حالا نوبت کباب کردن رسیده است.
مرحله هفدم
میتوانید از کبابپز استفاده کنید. اگر میخواهید از ذغال وآتش استفاده کنید باید ذغال ها کاملاً قرمز و گداخته باشند. اگر ذغال ها هنوز آماده نباشند کباب شما بوی نامطبوع دود میگیرد و برای سلامتی مضر است. پس از آمادهشدن منقل، سیخها را روی آن بچینید.
مرحله هجدهم
در ابتدا با سرعت باد بزنید تا بهاصطلاح گوشت خودش را بگیرد. سپس سیخها را بهصورت متداوم بچرخانید تا گوشت به شکل یکنواخت کباب شود. در پایان حتماً کبابکوبیده را با سماق میل کنید و از گوجههای کبابی هم میتوانید در کنار کباب استفاده کنید.
- منبع :
- img from kabaabkobide