آموزش طرز تهیه خورش قیمه خوشمزه و مجلسی مثل نذری
طرز تهیه خورش قیمه
خورش قیمه یکی از معروف ترین خورش های ایرانی است که علاوه بر اینکه می توان از ان به عنوان یک غذای مجلسی استفاده کرد می توان در مراسم های خاص و مذهبی از آن به عنوان غذای نذری نیز استفاده کرد. با یکی از کامل ترین آموزش های طرز تهیه خورش قیمه خانگی با ما همراه باشید.
مواد لازم برای ۴ نفر | |
گوشت قرمز گوسفندی | ۲۰۰ گرم |
لپه | ۱۰۰ گرم |
پیاز | ۲ عدد بزرگ |
لیمو عمانی | ۲ عدد |
سیب زمینی | ۱ عدد درشت |
رب گوجه فرنگی | ۲ قاشق غذاخوری |
زعفران دم کرده | ۲ قاشق غذاخوری |
چوب دارچین | ۱ عدد |
گلاب | ۱ قاشق چایخوری |
نمک و فلفل سیاه | به اندازه کافی |
زردچوبه و روغن | به اندازه کافی |
طرز تهیه خورش قیمه
مرحله اول
برای تهیه خورش قیمه ابتدا گوشت خورشتی را می شوییم و آبکشی می کنیم ، سپس داخل یک قابلمه مناسب می ریزیم و روی حرارت متوسط گاز قرار می دهیم و کمی تفت می دهیم تا گوشت خورشتی آب بیندازد و آب اضافی اش تبخیر شود.
مرحله دوم
در این زمان یک عدد پیاز را شسته و نگینی خرد می کنیم و در قابلمه می ریزیم و مقداری روغن مایع اضافه می کنیم. پس از اینکه پیاز نرم شد گوشت خورشتی را اضافه می کنیم و کمی تفت می دهیم تا نرگ گوشت خورشتی تغییر کند.
مرحله سوم
در ادامه لپه را که از ۲ ساعت قبل در آب خیسانده ایم ، آبکشی می کنیم و به قابلمه اضافه می کنیم. حالا مجددا همه را با هم تفت چند دقیقه می دهیم سپس چوب داریچن را به همراه مقداری فلفل سیاه و زردچوبه نیز به مواد اضافه می کنیم.
مرحله چهارم
در ادامه چند لیوان آب اضافه می کنیم و اجازه می دهیم گوشت و لپه بپزند. در ادامه رب گوجه فرنگی را در یک تابه کوچک با کمی روغن تفت می دهیم تا کاملا سرخ شود سپس به همراه زعفران دم کرده به قابلمه خورش اضافه می کنیم.
مرحله پنجم
نکته مهمی که باید در تهیه خورش قیمه به روش نذری در نظر داشته باشیم این است که باید حتما رب گوجه فرنگی را پس از اضافه کردن سرخ کنیم، سرخ کردن رب گوجه فرنگی باعث خوش رنگ شدن و خوشمزه تر شدن خورش می شود.
مرحله ششم
در ۱۵ دقیقه پایانی برای جلوگیری از تلخ شدن قیمه پخت خورش لیمو عمانی ها را از وسط نصف می کنیم سپس تخم هایشان را خارج کرده و داخل خورش می ریزیم. پس از اینکه گوشت پخت نمک خورش را نیز اندازه می کنیم و در اخر گلاب را برای خوش عطر شدن خورش اضافه می کنیم.
مرحله هفتم
سیب زمینی را به صورت خلالی خرد کرده و با آب سرد به خوبی می شوییم تا نشاسته روی سیب زمینی ها از بین برود سپس در روغن سرخ می کنیم و در پایان پس از اینکه خورش را کشیدیم با سیب زمینی سرخ کرده تزیین می کنیم.
نکات طرز تهیه خورش قیمه
خورش قیمه با گوشت مرغ
در صورتی که می خواهید از گوشت مرغ در خورش خود استفاده کنید گوشت قرمز را از لیست مواد لازم حذف کنید و به جای آن ۴۰۰ گرم گوشت مرغ اضافه کنید. روش پخت خورشت قیمه با گوشت مرغ و گوشت خورشتی تفاوتی ندارد ، ضمن اینکه این خورش با گوشت مرغ خیلی فوری آماده می شود. ( منبع : طرز تهیه خورشت قیمه )
خورش قیمه با قلم گوساله
اگر می خواهید خورش قیمه شما هم مانند رستوران ها پر چرب و خوشمزه شود می توانید یک قلم گوساله هم به خورش اضافه کنید. البته چون قلم گوساله بزرگ است و باید حجم خورش تان زیاد باشد، توصیه می شود که قلم را بگذارید بپزد سپس عصاره آنرا صاف کرده و فریز کنید، سپس برای هر بار مصرف مقداری از عصاره قلم را به خورش اضافه کنید.
- منبع :
- kadbanoorestaurant