یکشنبه 22 فروردین 1400

طرز تهیه اکبر جوجه

طرز تهیه اکبر جوجه اصل گلوگاه اینستاگرام تصویری مشهدی نی نی سایت در سرخ کن دونفره شف طیبه xvc jidi h fv    i

اکبر جوجه یکی از غذاهای اصیل استان مازندران است که طرفداران بسیار را در سراسر کشور جذب کرده است. این غذای خوشمزه که توسط یکی از قدیمی ترین رستوران های بین راهی مازندران اختراع شده است، امروزه به عنوان یکی از معروف ترین غذاهای استان مازندران شناخته می شود. جالب است بدانید که این غذا به حدی محبوب است که رستوران های زیادی در سراسر کشور فقط این غذا را سرو می کنند و غذای دیگر در منوی خود ندارند. اکبر جوجه روش پخت دشواری ندارد، ولی باید نکاتی را رعایت کنیم تا بتوانیم طعم فوق العاده خوشمزه اکبر جوجه رستورانی را داشته باشیم. در رستوران های اکبر جوجه برای تهیه این غذا از مرغ های بسیار کوچک استفاده می شود، برای مشاهده این آموزش آشپزی مازندرانی در ادامه با سایت نکته چی همراه باشید.

مواد لازم برای ۲ نفر
مرغ۱ عدد کوچک
لیمو ترش۱ عدد بزرگ
نمک۱ قاشق چایخوری
فلفل سیاه½ قاشق چایخوری
کره۱۰۰ گرم
آبدو سوم لیوان
روغن مایعدو سوم لیوان

دستور پخت اکبر جوجه

مرحله اول

برای تهیه اکبر جوجه مازندرانی ابتدا مرغ را به صورت مساوی از وسط نصف می کنیم، سپس داخل شکم مرغ را تمیز می کنیم و پس از شستشوی کامل، آنرا کنار می گذاریم تا آب اضافی اش خارج شود. در ادامه با یک پارچه تمیز مرغ را خشک می کنیم.

مرحله دوم

در این مرحله گوشت مرغ را داخل یک کاسه مناسب قرار می دهیم، سپس پوست لیمو ترش را روی مرغ رنده می کنیم. توجه داشته باشید که فقط پوست روی لیمو ترش را باید رنده کنیم، چون پوست سفید لیمو ترش باعث تلخی غذا می شود.

مرحله سوم

حالا لیمو ترش را از وسط نصف می کنیم و آب انرا به طور کامل می گیریم. در ادامه آب لیمو ترش را صاف می کنیم و به کاسه حاوی مرغ اضافه می کنیم. در ادامه نمک و فلفل سیاه را هم روی گوشت مرغ می پاشیم و با دست انرا روی بدن مرغ ماساژ می دهیم.

مرحله چهارم

پس از اینکه گوشت مرغ را مرینت کردیم، روی درب کاسه را با سلفون می پوشانیم و به مدت یک شب در یخچال قرار می دهیم تا گوشت مرغ به خوبی طعم دار شود. زمان طعم دار کردن مرغ بسیار مهم است و باعث خوشمزه تر شدن اکبر جوجه می شود.

مرحله پنجم

پس از اینکه گوشت مرغ به خوبی طعم دار شد، آنرا از یخچال خارج می کنیم. در ادامه یک تابه گود روی حرارت قرار می دهیم و آب را به همراه کره و روغن به تابه اضافه می کنیم و پس از اینکه کره به طور کامل آب شد، مرغ را به تابه اضافه می کنیم.

مرحله ششم

نکته مهم در مورد قرار دادن تکه های مرغ در تابه این است که بهتر است تکه های مرغ از سمت داخل درون تابه قرار دهیم و از قرار دادن قسمت پوشت مرغ خودداری کنیم. حالا درب تابه را می گذاریم و حرارت را کاملا ملایم می کنیم تا مرغ سرخ شود.

مرحله هفتم

حدود یک ساعت و ۳۰ دقیقه زمان برای تبخیر شدن آب درون تابه نیاز است، البته باید در حین پختن گوشت مرغ، انرا هر چند دقیقه یک بار جا به جا کنیم تا به صورت یکدست رنگ بگیرد. پس از گذشت یک ساعت و ۳۰ دقیقه آب درون تابه تمام می شود.

مرحله هشتم

حالا تکه های گوشت مرغ را از تابه خارج می کنیم، سپس یک تابه تمیز روی حرارت قرار می دهیم. در ادامه باقیمانده روغن و کره را از صافی رد می کنیم و داخل تابه تمیز می ریزیم. حالا تکه های مرغ را به تابه اضافه می کنیم و به مدت ۱۵ دقیقه سرخ می کنیم.

مرحله نهم

تا زمانی که اکبر جوجه کاملا طلایی و برشته شود، سرخ کردن مرغ در مخلوط کره و روغن را ادامه می دهیم. در پایان اکبر جوجه را از تابه خارج می کنیم و داخل ظرف مورد نظرمان قرار می دهیم، سپس به همراه برنج و رب انار سرو میکنیم.

کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام نکته چی و لینک مستقیم بلا مانع است.