طرز تهیه فسنجان بادام زمینی خوشمزه مرحله به مرحله
طرز تهیه حلوا شیره انگور ساده و خوشمزه مرحله به مرحله
طرز تهیه حلوا شیره انگور حلوای شیره انگور یکی از انواع حلواهای ساده و خوشمزه ایرانی است که با رسپی های بسیار متنوعی …
طرز تهیه کتلت لاهیجان خوشمزه و بازاری مرحله به مرحله
طرز تهیه کتلت لاهیجان کتلت لاهیجان یکی از انواع ساندویچ های سنتی شهر لاهیجان است که با ترکیبات و دورچین های متنوعی سرو …
طرز تهیه نان پاکتی خوشمزه و مجلسی مرحله به مرحله
طرز تهیه نان پاکتی نان پاکتی یکی از انواع نان های خوشمزه و ساده است که با مواد و رسپی های متفاوتی پخته …
طرز تهیه فسنجان بادام زمینی
فسنجان بادام زمینی یکی از انواع غذاهای خوشمزه و پرطرفدار است که با ترکیبات و رسپی های مختلفی طبخ می شود، برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه فسنجان بادام زمینی در ادامه با سایت آموزشی نکته چی همراه باشید.
مواد لازم برای ۴ نفر | |
بادام زمینی | ۵۰۰ گرم |
گوشت چرخ کرده | ۳۰۰ گرم |
پیاز | ۳ عدد |
رب انار | ۱ قاشق غذاخوری سرپر |
رب گوجه فرنگی | ۱ قاشق غذاخوری |
زردچوبه، فلفل سیاه و نمک | به مقدار کافی |
پاپریکا، پودر تخم گشنیز و پودر میخک | به مقدار کافی |
طرز تهیه فسنجان بادام زمینی
مرحله اول
برای تهیه فسنجان بادام زمینی خوشمزه در ابتدای کار پوست بادام زمینی ها را جدا کرده، سپس درون آسیاب کن ریخته و کاملا میکس می کنیم تا پودر شوند. در ادامه ۱ عدد پیاز را با دندانه های ریز رنده، رنده می کنیم.
مرحله دوم
حالا یک قابلمه مناسب روی حرارت ملایم قرار داده و مقداری روغن مایع به آن اضافه می کنیم. در ادامه پیاز را تفت می دهیم تا کمی طلایی و کاراملی شود، سپس پودر بادام زمنیی را به قابلمه اضافه کرده و تفت می دهیم.
مرحله سوم
در ادامه بادام زمینی را به مدت ۱۰ دقیقه تفت می دهیم تا بوی خامی آن از بین برود، سپس رب انار را به همراه رب گوجه فرنگی به قابلمه اضافه کرده و به تفت دادن ادامه می دهیم تا بوی خامی آنها از بین برود.
مرحله چهارم
حالا ۴ پیمانه آب به قابلمه اضافه کرده و حرارت را زیاد می کنیم تا جوش بیاید. زمانی که خورش جوش آمد حرارت را کم کرده و اجازه می دهیم خورش جا بیفتد، سپس ۲۰ دقیقه یکبار چند قالب یخ به قابلمه اضافه می کنیم.
مرحله پنجم
اضافه کردن یخ باعث می شود به بادام زمینی ها شوک وارد شود، سپس روغن پس بدهند. در ادامه ۱ عدد پیاز دیگر را به صورت ریز رنده می کنیم و به همراه گوشت چرخ کرده درون یک کاسه مناسب می ریزیم.
مرحله ششم
حالا مقداری نمک به همراه فلفل سیاه و زردچوبه به کاسه اضافه کرده و گوشت را ورز می دهیم تا مواد ترکیب شوند. در ادامه یک تابه مناسب روی حرارت ملایم قرار داده و مقداری روغن مایع به آن اضافه می کنیم.
مرحله هفتم
در این مرحله به اندازه یک گردو بزرگ از مخلوط گوشت چرخ کرده جدا کرده و به صورت گرد قلقلی می کنیم. در ادامه مابقی مخلوط گوشت را به همین شکل قلقلی می کنیم و درون تابه می چینیم، سپس به طور کامل سرخ می کنیم.
مرحله هشتم
۱ ساعت آخر پخت گوشت های قلقلی سرخ شده را به همراه مقداری نمک، فلفل سیاه، پاپریکا و پودر تخم گشنیز به قابلمه اضافه می کنیم، سپس مخلوط کرده و اجازه می دهیم خورش روی حرارت بجوشد تا کاملا جا بیفتد.
مرحله نهم
اواخر پخت پیاز باقی مانده را به صورت خلالی نازک خرد کرده و درون یک تابه مناسب می ریزیم، سپس مقداری روغن مایع به تابه اضافه کرده و تابه را روی حرارت ملایم می گذاریم. در ادامه پیاز را تفت می دهیم تا پفکی شود.
مرحله دهم
در ادامه پیاز پفکی را به همراه پودر میخک به قابلمه اضافه کرده و مخلوط می کنیم. حالا اجازه می دهیم خورش به مدت ۵ دقیقه روی حرارت بجوشد تا مزه ها باهم ترکیب شوند، سپس قابلمه را از روی حرارت بر می داریم.
مرحله یازدهم
در صورتی که خورش فسنجان سیاه رنگ می پسندید، رب گوجه فرنگی را حذف کنید. در نهایت خورش فسنجون را درون ظرف مورد نظرمان می ریزیم، سپس به همراه پلو زعفرانی و زیتون پرورده سرو می کنیم. نوش جان.
- منبع :
- _fatemeh.ashkani_