طرز تهیه خورش فسنجان

طرز تهیه خورش فسنجان با گوشت قرمز با مرغ برای 4 نفر با فیله مرغ کرمانی طرز تهیه فسنجون با مرغ برای 6 نفر ترش با مرغ مجلسی با گوشت ماهیچه

این خورش، یک خورش اصیل ایرانی است که با گردوی آسیاب شده و رب انار طبخ می شود. این خورش را می توان به صورت ترش یا ملس تهیه نمود. در این خورش می توان از گوشت گوسفندی، مرغ یا گوشت چرخ کرده استفاده شده است. این خورش را می توان در کنار لیمو ترش تازه و سبزی و برنج سفید با کته سرو نمود. برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه خورش فسنجان در ادامه با سایت نکته چی همراه باشید.

مواد لازم برای ۶ نفر
مغز گردو۵۰۰ گرم
گوشت چرخ شده۴۰۰ گرم
پیاز رنده شده۲ عدد
رب انار ملس۴ تا ۵ قاشق غذا خوری
زعفران دم کرده غلیظبه میزان لازم
نمک و فلفل سیاه و شکربه مقدار لازم

طرز تهیه خورش فسنجان

مرحله اول

برای تهیه خورش فسنجون مجلسی در ابتدای کار، گردو ها را چرخ می کنیم یا در غذا ساز آن را پوره می کنیم. برای فسنجان می توان از گردوی سیاه یا سفید استفاده کرد. اگر گردو تیره بود، فسنجان تیره تر می شود و روغن بیشتری پس می اندازد.

مرحله دوم

می توان از مخلوط گردو ها استفاده کرد. بعد از این که گردو ها پوره شد در حدی که زیر دندان بیاید؛ کافی است و حدود ۵ تا ۸ دقیقه گردو ها را درون قابلمه بدون روغن تفت می دهیم. که هم به عطر و بوی خورش کمک می کند هم روغن پس می دهد.

مرحله سوم

وقتی که عطر گردوی بو داده خارج شد و خامی گردو گرفته شد، گردو را از روی حرارت برداشته و یک قابلمه دیگر را روی حرارت قرار می دهیم. پیاز را شسته و پوست کنده و رنده می کنیم. سپس آن را درون قابلمه می ریزیم.

مرحله چهارم

سپس روی حرارت قرار می دهیم تا کمی آب آن خشک شود. سپس کمی روغن به آن اضافه می کنیم و پیاز را درون آن تفت می دهیم. وقتی که پیاز طلایی شد، گردو تفت داده شده را اضافه کرده و دو سه دقیقه دیگر تفت می دهیم.

مرحله پنجم

حالا حدود یک و نیم لیتر آب به آن اضافه می کنیم و با حرارت زیاد می گذاریم تا به جوش آید. سپس زیر حرارت را کم کرده و می گذاریم به مدت ۴ ساعت بپزد. زعفران را آسیاب کرده و با کمی آب جوش دم می کنیم.

مرحله ششم

بعد از نیم ساعت از پخت گردو که گذشت، زعفران دم کرده را به آن اضافه می کنیم. برای تهیه گوشت قلقلی، گوشت چرخ کرده را درون یک کاسه می ریزیم. سپس پیاز را که شسته و پوست کنده و رنده کرده ایم، با دست آب می گیریم و به گوشت اضافه می کنیم.

مرحله هفتم

نمک و فلفل سیاه را به آن اضافه کرده و با هم ورز می دهیم تا مواد مخلوط و یکدست شود. سپس با دست به اندازه گردو آن را قلقلی کرده و کنار می گذاریم. بعد از این که دو ساعت از پخت گردو ها گذشت، یک تابه را با کمی روغن روی حرارت زیاد قرار می دهیم تا داغ شود.

مرحله هشتم

در این مرحله گوشت های قلقلی را درون تابه می ریزیم و تفت می دهیم. با احتیاط با هم مخلوط می کنیم تا شکل آن از بین نرود. سپس به خورش اضافه کرده و اجازه می دهیم دو ساعت باقی مانده را خورش با قلقلی ها بپزد.

مرحله نهم

بعد از گذشت سه ساعت از پخت خورش، خورش روغن می اندازد. در این مرحله به مقدار دلخواه رب انار و نمک اضافه می کنیم. می توان از رب انار ملس یا ترش استفاده کرد. بنابر سلیقه می توان شکر نیز به آن اضافه کرد.

مرحله دهم

در این مرحله چاشنی های خورش را تنظیم می کنیم و سعی می کنیم یک ساعت آخر خورش را هم نزنیم تا روغن ها به خورد گردو نرود. بعداز این که چاشنی ها را اضافه کردیم دو قالب کوچک یخ به آن اضافه می کنیم.

مرحله یازدهم

صبر می کنیم بعد از نیم ساعت دو قالب یخ دیگر اضافه می کنیم. بعد از گذشت نیم ساعت دیگر خورش را در ظرف مناسب می ریزیم و سرو می کنیم. روی حرارت قرار می دهیم. پیاز را اضافه کرده و تفت می دهیم تا سبک و طلایی شود.

مرحله دوازدهم

سپس گردوی آسیاب شده را به آن اضافه کرده و به خوبی تفت می دهیم. در ادامه رب انار و رب گوجه فرنگی را هم به آن اضافه کرده و تفت می دهیم تا رنگ باز کند. کمی به مواد آب اضافه می کنیم و می گذاریم بجوشد.

مرحله سیزدهم

سپس زیر شعله را کم کرده و می گذاریم تا به روغن بیفتد.  در ادامه یک قابلمه دیگر برداشته و با کمی روغن روی حرارت ملایم قرار می دهیم تا روغن به خوبی داغ شود. سپس قطعات مرغ را درون روغن سرخ می کنیم.

مرحله چهاردهم

در مرحله پایانی نمک و فلفل و زردچوبه و ادویه و کمی گل پر به مرغ اضافه کرده و تفت می دهیم. در اواسط پخت خورش مرغ ها را به قابلمه خورش اضافه کرده و می گذاریم با حرارت ملایم بپزد. این خورش باید ترش باشد.

آخرین بروز رسانی در : دوشنبه 4 مرداد 1400

مطالب پربازدید از سراسر وب

کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام نکته چی و لینک مستقیم بلا مانع است.