طرز تهیه دمپختک

طرز تهیه دمپختک اصفهانی سیب زمینی با نیمرو ساوه ای با ماش با بلغور با لوبیا چشم بلبلی دمی باقالی تهرانی

دمپختک که با نام دمی باقالی هم شناخته می شود یکی از غذاهای سنتی و خوشمزه ایرانی است که هم خیلی ارزان است هم سریع اماده می شود.

مواد لازم برای ۲ نفر
برنج۲ پیمانه
باقالی پوست کنده۱ پیمانه
فلفل سیاه۱ قاشق چای خوری
پیاز۲ عدد متوسط
زردچوبه۱ قاشق مربا خوری
نمکبه اندازه کافی

دستور پخت دمپختک

مرحله اول

ابتدا باقالی ها که بهتر است برای این غذا از باقالی زرد استفاده شود یا باقالی خشک.باقالی ها را می شوییم و در کاسه ای می ریزیم و آب روی آن ها می ریزیم تا سطح روی باقالی ها را کاملا آب بپوشاند و به مدت ۱ ساعت خیس بخورند تا هم باقالی های نرم تر و هم و حجیم تری داشته باشیم.

مرحله دوم

بعد برنج را پاک می کنیم و در کاسه ای می ریزیم و روی آن آب می ریزیم تا به اندازه یک بند انگشت آب روی برنج را بگیردو  اجازه می دهیم تا ۳۰ دقیقه خیس بخورد و روی آن نمک نمی ریزیم چون برنج را به صورت دمی می خواهیم درست کنیم.

مرحله سوم

سپس پیازها را پوست می گیریم و می شوییم و از وسط نصف می کنیم و روی تخته آشپزخانه خلالی خرد می کنیم و تابه ای بزرگ را روی حرارت کم قرار می دهیم و روغن داخل آن می ریزیم و صبر می کنیم تا روغن داغ شود و پیازهای خلالی را داخل تابه می ریزیم.

مرحله چهارم

حالا خوب تفت می دهیم تا سبک شوند و بعد اجازه می دهیم تا پیازها طلایی و سرخ شوند و زردچوبه و فلفل سیاه را به پیازها اضافه می کنیم و تفت می دهیم.باقالی ها را داخل آبکش می ریزیم و می شوییم و اجازه می دهیم تا آب اضافه ان خارج شود و به پیازها اضافه می کنیم و تفت می دهیم.

مرحله پنجم

در این مرحله ۲ پیمانه آب جوش به مواد داخل تابه اضافه می کنیم و درب تابه را می گذاریم و حرارت را ملایم می کنیم تا باقالی ها بپزد و آب آن تبخیر شود. آب برنج را بیرون می ریزیم و چندین مرتبه کاسه برنج را پر از آب می کنیم و خالی می کنیم تا آب برنج شفاف شود و برنج ها کاملا تمیز شوند.

مرحله ششم

در آخر آب برنج را بیرون می ریزیم و برنج را داخل قابلمه مورد نظر برای پخت دمپختک می ریزیم و ۳ پیمانه آب و کمی نمک و روغن به آن اضافه می کنیم و روی حرارت ملایم قرار می دهیم تا برنج بپزد.زمانیکه برنج پخت و دانه های آن باز شدند و کمی از آب داخل برنج بود آرام با قاشق برنج را وسط قابلمه جمع می کنیم.

مرحله هفتم

سپس باقالی پخته شده(آب آن باید کاملا تبخیر شده باشد)به برنج می افزاییم و آرام با قاشق باقالی پخته شده را با برنج مخلوط می کنیم و در وسط قابلمه برنج و باقالی را جمع می کنیم و با دسته قاشق یک حفره وسط برنج ایجاد می کنیم و روی درب قابلمه دم کنی می گذاریم و قابلمه را از روی حرارت بر می داریم.

مرحله هشتم

حالا شعله پخش کن را روی حرارت قرار می دهیم و قابلمه را روی شعله پخش کن می گذاریم و شعله را بسیار کم می کنیم و اجازه می دهیم تا به مدت ۴۰ دقیقه غذا بپزد.دمپختک آماده شده را در دیس می کشیم و با سالاد شیرازی و یا ماست و خیار نوش جان کنید.

آخرین بروز رسانی در : چهارشنبه 21 آبان 1399

مطالب پربازدید از سراسر وب

کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام نکته چی و لینک مستقیم بلا مانع است.