طرز تهیه شامی بلغور به روش سنتی؛ یک شام ساده و خوشمزه

طرز تهیه شامی بلغور

طرز تهیه شامی بلغور

سلام به همه! امروز می‌خواهم طرز تهیه شامی بلغور رو بهتون آموزش بدم. این شامی یه غذای خوشمزه و سالمه که می‌تونه یه گزینه عالی برای شام باشه. با استفاده از بلغور و سیب زمینی تهیه می‌شه و طعمی متفاوت به شامی‌های معمولی می‌ده. پس بیایید با هم این دستور پخت ساده و خوشمزه رو یاد بگیریم.

برای تهیه شامی بلغور اول بلغور رو با آب جوش و نمک خیس کنید و بعد بپزیدش. سیب زمینی‌ها رو هم آبپز کنید و بعد رنده کنید. پیاز رو رنده کرده و آبش رو بگیرید و همه اینها رو با هم مخلوط کنید. بهشون آرد، تخم‌مرغ، نمک، فلفل و زردچوبه اضافه کنید و خوب ورز بدید. شامی‌ها رو به شکل نارنگی درست کنید و توی روغن داغ سرخ کنید. با گوجه و فلفل دلمه‌ای سرخ شده سرو کنید.

مواد اصلی برای ۴ نفرمقدار
بلغور نرم۱ پیمانه
سیب زمینی بزرگ۲ عدد
پیاز خرد شده۱ عدد بزرگ
مواد اضافیمقدار
تخم مرغ۱ عدد
آرد سفید۴ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل سیاهبه مقدار لازم
زردچوبه۱ قاشق چایخوری

طرز تهیه شامی بلغور

مرحله ۱: آماده‌سازی بلغور

ابتدا بلغور را داخل یک کاسه بریزید و کمی نمک اضافه کنید. سپس آب جوش را روی بلغور بریزید تا کاملاً پوشانده شود. اجازه دهید بلغور برای حدود ۱۵ دقیقه بماند تا آب را به خود جذب کند و نرم شود. پس از آن، بلغور را داخل قابلمه‌ای بریزید، کمی آب اضافه کنید و اجازه دهید برای ۱۰ دقیقه دیگر بپزد و سپس کنار بگذارید تا خنک شود.

مرحله ۲: پختن سیب زمینی

سیب زمینی‌ها را خوب بشویید و در قابلمه‌ای با آب کافی قرار دهید تا کاملاً پوشیده شوند. اجازه دهید سیب زمینی‌ها به مدت ۲۵ تا ۳۰ دقیقه بپزند تا نرم شوند. پس از پخت، آن‌ها را از آب بیرون آورده، پوست بکنید و بگذارید کنار تا سرد شوند.

مرحله ۳: آماده‌سازی سایر مواد

سیب زمینی‌های پخته شده را رنده کنید. پیاز را پوست بکنید، رنده کنید و آب آن را بگیرید. سپس هر دو را به بلغور خنک شده اضافه کنید.

مرحله ۴: مخلوط کردن مواد

در این مرحله، ادویه‌ها، نمک، آرد و تخم مرغ را به مخلوط بلغور، سیب زمینی و پیاز اضافه کنید. همه مواد را به خوبی با هم مخلوط کنید تا یک دست شوند و خمیری یکنواخت به دست آید.

مرحله ۵: شکل دادن به شامی‌ها

دستان خود را کمی مرطوب کنید و مقداری از خمیر را بردارید. شامی‌ها را به اندازه‌ی یک نارنگی در دستتان فرم دهید.

مرحله ۶: سرخ کردن شامی‌ها

در یک تابه مناسب، مقداری روغن ریخته و اجازه دهید داغ شود. شامی‌های فرم داده شده را در روغن داغ قرار دهید و از هر طرف تا زمانی که طلایی و ترد شوند، سرخ کنید.

مرحله ۷: سرو کردن

شامی‌های سرخ شده را در ظرف مناسبی قرار دهید و در کنار گوجه و فلفل سرخ شده سرو نمایید.

مطالب جذاب از سراسر وب

دسته بندی: آموزش آشپزی
بروز رسانی توسط در جمعه 28 اردیبهشت 1403

این مطلب چقدر مفید بود؟

برای امتیاز دادن روی ستاره‌ها کلیک کنید!

میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد امتیاز: 0

اولین امتیاز را شما بدهید!

Loading more posts...

نظرات شما پس از بررسی و تایید مدیر نمایش داده می شود.

کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام نکته چی و لینک مستقیم بلا مانع است.