طرز تهیه کوفته ترش خوشمزه و مجلسی به روش رستورانی شمال
طرز تهیه کوفته ترش
کوفته ترش که یکی از غذاهای محبوب شمالی ایران است، همیشه طرفداران زیادی داره. این غذا با طعم ترش و دلچسبش میتونه یه شام خوب و متفاوت برای شما و خانوادهتون باشه. خیلی هم پیچیده نیست و با چند ترفند ساده میتونید یک کوفته ترش خوشمزه درست کنید. بیایید با مواد لازم شروع کنیم.
برای تهیه کوفته ترش، اول پیازها رو رنده کرده و آبشون رو بگیرید. سبزی معطر رو خرد کنید و به همراه گوشت، آرد نخودچی و ادویهها خوب ورز بدید و بزارید نیم ساعت در یخچال بمونه. بعد برای سس، پیاز رو تفت بدید، گردو، ربهای گوجه و انار و پوره گوجه رو اضافه کنید و بذارید بپزه. کوفتهها رو شکل دهید و سرخ کنید، بعد توی سس بندازید و بذارید با گوجه و آب نارنج بپزه تا سس غلیظ بشه. بعد از ۳۰ دقیقه کوفته ترش شما حاضره. نوش جان!
مواد اصلی برای ۳ نفر | مقدار |
گوشت چرخکرده گوساله | ۳۰۰ گرم |
پیاز داغ | ۳ عدد |
سبزی کوفته (شامل گشنیز، جعفری، تره) | ۱.۵ قاشق غذاخوری |
آرد نخودچی | ۱ قاشق غذاخوری |
نمک، فلفل سیاه، زردچوبه | به مقدار لازم |
مواد برای سس | مقدار |
پیاز خرد شده | ۱ عدد |
گردو خرد شده | ۳ قاشق غذاخوری |
رب گوجهفرنگی | ۱ قاشق مرباخوری |
رب انار | ۲ قاشق غذاخوری |
گوجهفرنگی رنده شده | ۲ عدد |
آب | نصف لیوان |
نمک، فلفل سیاه | به مقدار لازم |
طرز تهیه کوفته ترش
مرحله ۱: آمادهسازی گوشت و سبزیها
پیازها را پوست بگیرید و رنده کنید، سپس آب پیاز را بگیرید تا خشک شود. سبزیهای معطر مانند جعفری، گشنیز، و ریحان را خوب شسته و ریز خرد کنید. گوشت چرخکرده را با پیاز، سبزیهای خرد شده، آرد نخودچی، نمک، فلفل و زردچوبه خوب مخلوط کنید تا یکدست شود. این مخلوط را برای حدود نیم ساعت در یخچال قرار دهید تا مزهها به خوبی به هم برسند.
مرحله ۲: تهیه سس
پیاز دیگری را پوست بگیرید و خیلی ریز خرد کنید. در یک تابه با کمی روغن، پیاز خرد شده و زردچوبه را تفت دهید تا نرم و طلایی شود. سپس گردوی آسیاب شده را اضافه کنید و چند دقیقه تفت دهید تا بوی خامی گردو گرفته شود. به آن رب گوجه فرنگی، رب انار، و پوره گوجه فرنگی را افزوده و کمی تفت دهید. در نهایت نمک و فلفل سیاه بزنید و آب را اضافه کنید و اجازه دهید سس به آرامی بجوشد و کمی غلیظ شود.
مرحله ۳: شکلدهی و سرخ کردن کوفتهها
از مخلوط گوشت و سبزیهایی که در یخچال استراحت کرده، به اندازه یک گردو بردارید و به شکل توپهای کوچک درآورید. در یک تابه با روغن داغ، کوفتهها را بگذارید و تا زمانی که سطح آنها طلایی و ترد شود، سرخ کنید.
مرحله ۴: پخت نهایی کوفتهها در سس
کوفتههای سرخ شده را به آرامی درون سس جوشان بیندازید. اگر دوست داشتید، میتوانید در این مرحله گوجههای حلقهشده و کمی آب نارنج اضافه کنید تا طعم ترش مطبوعی به خود بگیرد. حرارت را کم کنید و اجازه دهید کوفتهها به مدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه در سس بپزند تا کاملاً جا بیفتند و سس غلیظ و یکدست شود. بعد از پخت، کوفته ترش شما آماده سرو است. نوش جان
آموزش انواع کوفته
- طرز تهیه کوفته خمیری، یک غذای خوشمزه و فوری!
- طرز تهیه کوفته کباب مرغ، غذای ساده و بسیار خوشمزه!
- طرز تهیه کوفته زرشکی، غذای شیک و مجلسی برای مهمانی!
- طرز تهیه کوفته دال عدس، غذای جذاب و جدید ترکیهای!
مطالب جذاب از سراسر وب
- ۱۵ مدل کیف دستی مردانه مد روز؛ کیفهایی برای تکمیل استایل مدرن و حرفهای آقایان
- گلدان فانتزی خمیری کیوت؛ ۱۵ مدل جذاب و بامزه برای دکوراسیون منزل
- دنیای تزیین سالاد کلم سفید و بنفش؛ ۱۵ ایده خلاقانه و آسان
- با آباژور گل رزتزئینی دکوراسیونتان را زیباتر کنید؛ ۱۵ ایده خاص
- ساعت دیواری گرد فلزی جدید؛ ۱۵ مدل شیک و مدرن برای تزیین دیوار خانه
- ۱۵ عکس کیف دستی سفید باکلاس زنانه؛ بهترین نمونهها برای تکمیل استایل روزانه
- منبع :
- amozeshashpazi69