طرز تهیه کوفته خمیری، یک غذای خوشمزه و فوری!

طرز تهیه کوفته خمیری

طرز تهیه کوفته خمیری

کوفته خمیری یکی از انواع غذاهای خوشمزه، لذیذ و اصیل افغانستانی است که به روش‌های مختلف با مواد اولیه متنوع و زیادی درست می‌شود این نوع غذای گیاهی بسیار خوش طعم و مقوی است، کوفته خمیری که خیلی راحت درست می‌شود بافتی سبک و لطیف دارد. برای آشنایی کامل و مرحله به مرحله با طرز تهیه کوفته خمیری در ادامه با سایت آموزشی نکته چی همراه باشید.

مواد لازم برای کوفتهمقدار مواد
سیب زمینی بزرگ۱ عدد
بادمجان بزرگ۱ عدد
هویج متوسط۱ عدد
گوجه فرنگی نگینی خرد شده۱ عدد
پیاز نگینی خرد شده۱ عدد
فلفل سبز تند۲ عدد
سیر۲ حبه
گشنیز ساطوریبه مقدار لازم
آرد۱۰ تا ۱۲ قاشق غذا خوری
آرد نخود چی برای پوک شدن مواد۳ قاشق غذا خوری
نمک و زردچوبهبه مقدار لازم
فلفل سیاه و پودر تخم گشنیزبه مقدار لازم
مواد لازم برای سسمقدار مواد
پیاز نگینی خرد شده۲ عدد
گوجه بزرگ نگینی ریز خرد شده۱ عدد
سیر۱ حبه
رب گوجه فرنگی۱ قاشق غذا خوری
آب۴ الی ۵ لیوان
نمک و زردچوبه۲/۱ قاشق چای خوری از هر کدام
پودر سیر و پاپریکا۲/۱ قاشق چای خوری از هر کدام
فلفل قرمز۲/۱ قاشق چای خوری
نعناع و ریحان و گشنیز تازه برای تزئینبه مقدار لازم

طرز تهیه کوفته خمیری

مرحله ۱: رنده کردن سیب زمینی و هویج‌ها و مخلوط کردن آن‌ها با هم

ابتدا سیب زمینی را پوست بگیرید، بشورید، با رنده ریز یا درشت رنده کنید داخل یک ظرف بریزید و کنار بگذارید، سپس هویج را پوست بگیرید، با رنده ریز رنده کنید، بعد هویج‌های رنده شده را روی سیب زمینی‌ها بریزید، با هم مخلوط کنید تا یکدست شوند.

مرحله ۲: رنده کردن بادمجان و مخلوط کردن با هویج و سیب زمینی

سپس یک بادمجان را پوست بگیرید، کلاهک آن را جدا کنید، بعد بادمجان را با رنده ریز رنده کنید یا این که به شکل نگینی و خیلی کوچک خرد کنید، بادمجان خرد شده را به هویج و سیب زمینی‌های رنده شده اضافه کنید، با هم مخلوط کنید تا بافت یک دستی تشکیل شود.

مرحله ۳: خرد کردن پیاز و گوجه فرنگی و اضافه کردن به مواد

بعد پیاز را پوست بگیرید، بشورید، به شکل نگینی و کاملاً ریز خرد کنید سپس پیاز خرد شده را به مواد اضافه کنید، هم بزنید تا با هم ترکیب شوند، بعد گوجه را تمیز بشورید به شکل نگینی و ریز خرد کنید، به مواد اضافه کنید تا کاملاً با هم ترکیب شوند.

مرحله ۴: رنده کردن سیر و اصافه کردن به مواد

سپس چند حبه سیر را پوست بگیرید، بشورید، با رنده ریز رنده کنید، بعد سیرهای رنده شده را به مواد اضافه کنید، هم بزنید تا کاملا با هم ترکیب شوند و عطر سیر در مواد پخش شود، بعد مقداری گشنیز را تمیز بشورید و بگذارید تا آب اضافی آن خارج شود.

مرحله ۵: خرد کردن گشنیز و فلفل سبز تند و اصافه کردن به مواد

بعد گشنیزها را با یک چاقوی تیز کاملا خرد و ریز کنید، به مواد اضافه کنید، هم بزنید تا کاملا با هم ترکیب و یکدست شوند، باید عطر گشنیزها به خورد مواد برود، سپس چند فلفل سبز تند را بشورید، خیلی ریز خرد کنید و به مواد اضافه کنید، خوب هم بزنید.

مرحله ۶: اضافه کردن آرد و آرد نخودچی به مواد

سپس مقداری آرد روی مواد بریزید، هم بزنید تا کاملا با هم مخلوط شوند و آرد به شکل گلوله در مواد باقی نماند، طوری که بافت مخلوط تشکیل شده منسجم شود، بعد هم مقداری آرد نخودچی به مواد اضافه کنید، هم بزنید تا کاملا با هم مخلوط و یکدست شوند.

مرحله ۷: اضافه کردن ادویه‌ها به مواد کوفته

آرد نخود چی باعث پوک شدن مواد می‌شود که در نتیجه در هنگام پخت و سرخ کردن، کوفته‌ها کاملا مغز پخت می‌شوند، سپس ادویه‌ها را که شامل نمک، فلفل قرمز، زردچوبه، پودر سیر و پاپریکا است به مقدار دلخواه و با توجه به ذائقه خودتان به مواد اضافه کنید.

مرحله ۸: مخلوط کردن همه مواد با هم و ورز دادن مخلوط تشکیل شده

ادویه‌ها را در مواد هم بزنید و مخلوط کنید تا عطر ادویه‌ها در مواد پخش شود، مواد را با هم ورز دهید تا خوب ترکیب شوند و مخلوط تشکیل شده حالت خمیری بگیرد، باید عطر و طعم همه مواد به خورد هم می‌رود و بافت مخلوط تشکیل شده کاملا یک دست شود.

مرحله ۹: استراحت کردن خمیر در یخچال

اگر مخلوط تشکیل شده حالت خمیری نداشت و کمی سفت بود مقداری آرد به آن اضافه کنید دوباره ورز دهید تا مخلوط به شکل خمیر درآید سپس روی ظرف را بپوشانید به مدت یک ساعت در یخچال قرار دهید تا مخلوط استراحت کند و خوب جا بیفتد.

مرحله ۱۰: خرد کردن و تفت دادن پیازها

در این فاصله پیاز را پوست بگیرید، بشورید و به شکل نگینی و ریز خرد کنید، در یک تابه مقداری روغن بریزید، روی حرارت ملایم قرار دهید تا روغن داغ شود سپس پیازهای خرد شده را در تابه بریزید و تفت دهید تا پیازها سبک و شیشه‌ای شوند.

مرحله ۱۱: اضافه کردن گوجه‌ها و ادویه‌ها در مواد

بعد گوجه‌ها را که از قبل تمیز شسته‌اید به شکل نگینی و ریز خرد کنید به پیازها اضافه کنید و تفت دهید تا آب گوجه‌ها جمع شود، سپس ادویه‌ها را که شامل نمک، فلفل قرمز، پودر سیر، پاپریکا و زردچوبه است را به مقدار دلخواه و با توجه به سلیقه خودتان در تابه بریزید.

مرحله ۱۲: تفت دادن ادویه‌ها و سیر در تابه

ادویه‌ها را کمی تفت دهید تا عطر آن‌ها پخش شود مقدار ادویه‌ها را می‌توانید به دلخواه خودتان کم و زیاد کنید، چند حبه سیر را پوست بگیرید، بشورید، با رنده ریز رنده کنید و به مواد داخل تابه اضافه کنید کمی تفت دهید تا عطر سیر در مواد پخش شود.

مرحله ۱۳: اصافه کردن رب گوجه فرنگی و تفت دادن آن

بعد از آن مقداری رب گوجه فرنگی به مواد اضافه کنید، رب گوجه فرنگی را تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته شود و رنگ رب در مواد باز شود سپس مقداری آب روی مواد بریزید، هم بزنید تا همه مواد با هم مخلوط شوند، بعد اجازه دهید تا آب شروع به جوشیدن کند.

مرحله ۱۴: فرم دادن به مخلوط مواد

در فاصله‌ای که آب شروع به جوشیدن کند مخلوط مواد را از داخل یخچال بیرون بیاورید، روی ظرف را بردارید، برای این که مخلوط مواد به دست نچسبند، دست‌هایتان را خیس کنید سپس مقداری از مواد به اندازه یک گردو را بردارید، با دست فرم دهید و گرد کنید.

مرحله ۱۵: پختن کوفته‌ها در سس

همه مواد را به همین شکل گلوله کنید، سعی کنید همه کوفته‌ها هم اندازه و هم شکل باشند، بعد آن‌ها را داخل سس که شروع به جوشیدن کرده است بچینید، سپس در تابه را ببندید، اجازه دهید تا کوفته‌ها به مدت ۴۵ دقیقه در سس مواد بپزند و کاملاً مغز پخت ‌شوند.

مرحله ۱۶: چیدن در طرف مناسب و تزئین کردن کوفته‌ خمیری

بعد از این مدت تابه را از روی حرارت بردارید، کنار بگذارید سپس در تابه را بردارید و کوفته‌ها را داخل ظرف مناسب بچینید، مقداری گشنیز خرد شده را روی کوفته‌ها بریزید و پخش کنید، سپس کوفته‌ها را با چند برگ نعناع، ریحان و گشنیز تازه تزئین کنید. در آخر کوفته خمیری را به عنوان یک غذای خوش طعم و اصیل همراه با نان تازه، ترشی، انواع دورچین و مخلفات سرو کنید.

مطالب جذاب از سراسر وب

دسته بندی: آموزش آشپزی
بروز رسانی توسط در شنبه 9 دی 1402

این مطلب چقدر مفید بود؟

برای امتیاز دادن روی ستاره‌ها کلیک کنید!

میانگین امتیاز 5 / 5. تعداد امتیاز: 1

اولین امتیاز را شما بدهید!

Loading more posts...

نظرات شما پس از بررسی و تایید مدیر نمایش داده می شود.

کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام نکته چی و لینک مستقیم بلا مانع است.