طرز تهیه پنیر برشته، غذای خوشمزه و ساده شمالی!

طرز تهیه پنیر برشته، غذای خوشمزه و ساده شمالی!

طرز تهیه پنیر برشته پنیر برشته یکی از انواع غذاهای خوشمزه، لذیذ و اصیل گیلانی است که از آن به عنوان املت در …

طرز تهیه قند کنجی؛ یک ایده عالی برای پذیرایی از مهمان‌ها

طرز تهیه قند کنجی؛ یک ایده عالی برای پذیرایی از مهمان‌ها

طرز تهیه قند کنجی قند کنجی، با طعم دلنشین و بافت ترد و خوشمزه‌اش، یکی از این تنقلات است که ساخت آن نه …

طرز تهیه کوکوی پونه خوشمزه و ساده مرحله به مرحله

طرز تهیه کوکوی پونه خوشمزه و ساده مرحله به مرحله

طرز تهیه کوکوی پونه کوکوی پونه یکی از انواع غذاهای خوشمزه و ساده است که با رسپی های مختلفی درست می شود، برای …

طرز تهیه تاجیک پلو

طرز تهیه تاجیک پلو

تاجیک پلو یکی از انواع غذاهای خوشمزه، لذیذ و اصیل تاجیکستان است که خیلی راحت با مواد متنوعی درست می‌شود و از آن می‌توانید برای پذیرایی و مهمانی هم استفاده کنید، این غذای خوش طعم و متفاوت که به روش‌های مختلفی تهیه می‌شود، طرفداران زیادی دارد. برای آشنایی کامل و مرحله به مرحله با طرز تهیه تاجیک پلو در ادامه با سایت آموزشی نکته چی همراه باشید.

مواد لازممقدار مواد
گوشت۳۰۰ گرم
برنج۴ پیمانه
هویج۱ عدد
کشمش۱ فنجان
پیاز متوسط۱ عدد
سیر۲ حبه
روغن محلیبه مقدار لازم
پودر زیره۱ قاشق مربا خوری
نمک و زرد چوبه۲/۱ قاشق چای خوری از هر کدام
فلفل سیاه و فلفل قرمز۲/۱ قاشق چای خوری از هر کدام
پودر کاری۲/۱ قاشق چای خورس
نعنا و ریحان و شوید تازه برای تزئینبه مقدار لازم
لیمو ترش تازه برش داده شده برای تزئین۱ عدد
فلفل سبز شیرین برای دورچین۷ تا ۸ عدد

طرز تهیه تاجیک پلو

مرحله ۱: خرد کردن گوشت و پیاز

ابتدا گوشت را در اندازه‌های کوچک‌تر و مناسب برش بزنید و کنار بگذارید، بعد پیاز را پوست بگیرید به شکل خلالی و باریک خرد کنید، داخل یک ظرف بریزید و کنار بگذارید، سپس در یک قابلمه مقداری روغن بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا روغن داغ شود.

مرحله ۲: ریختن پیازها و گوشت‌ها در قابلمه و تفت دادن آن‌ها

سپس نصف پیازهای خلالی را داخل قابلمه بریزید، تفت دهید، تا سبک و شیشه‌ای شوند و بافت آنها نرم شود، بعد گوشت‌ها را به پیازها اضافه کنید و تفت دهید تا به روغن بیفتند، وقتی یک طرف گوشت‌ها تغییر رنگ داد آنها را برگردانید تا طرف دیگر آنها هم سرخ شود.

مرحله ۳: اضافه کردن پیازهای خلالی و هویج‌های خلالی به مواد داخل قابلمه

وقتی که گوشت به روغن افتاد بقیه پیازهای خلالی را روی گوشت‌ها بریزید و با هم مخلوط کنید، سپس هویج را پوست بگیرید، به شکل خلالی و باریک برش بزنید و در قابلمه روی بقیه مواد بریزید و با آنها کمی تفت دهید تا رنگ آنها تغییر کند و بافت آنها نرم شود.

مرحله ۴: اضافه کردن کشمشو ادویه‌ها به مخلوط مواد داخل قابلمه

سپس مقداری کشمش را که از قبل شستید، کمی در آب خیس خورد‌ه‌اند داخل قابلمه روی مواد بریزید و با آنها ترکیب کنید بعد از آن ادویه‌ها را که شامل نمک، زردچوبه، فلفل سیاه، فلفل قرمز، پودر کاری و زیره است داخل قابلمه روی بقیه مواد بریزید و کمی تفت دهید.

مرحله ۵: اضافه کردن آب روی مواد و مخلوط کردن با آن‌ها

توجه کنید که زیره ادویه اصلی این غذا است، پس حتماً از آن در ترکیب ادویه‌ها استفاده کنید، مقدار ادویه‌ها بستگی به ذائقه و سلیقه خودتان دارد و می‌توانید آنها را کم و زیاد کنید بعد از این که عطر ادویه‌ها پخش شد مقداری آب روی مواد بریزید و با هم مخلوط کنید.

مرحله ۶: قرار دادن سیر در قابلمه و پختن گوشت‌ها

سپس یک سیر را به شکل بوته‌ای و کامل روی مواد قرار دهید تا بعداً بتوانید به راحتی آن را از داخل ظرف خارج کنید، بعد در قابلمه را ببندید و اجازه دهید که گوشت‌ها روی حرارت ملایم به مدت ۳ تا ۴ ساعت بپزند، طوری که گوشت‌ها کاملاً مغز پخت و نرم شوند.

مرحله ۷: اندازه کردن مقدار نمک و ریختن برنج در قابلمه

بعد از این زمان در قابلمه را بردارید سیر را از آن خارج کنید، طعم غذا را کمی بچشید و مقدار نمک آن را اندازه کنید، اگر مقدار نمک آن کم بود کمی دیگر به آن اضافه کنید و کنار بگذارید سپس برنج را که از چند ساعت قبل در آب و نمک خیس کرده‌اید داخل قابلمه بریزید.

مرحله ۸: جوشیدن آب داخل قابلمه و نیم پز شدن برنج‌ها

اجازه دهید تا آب داخل قابلمه شروع به جوشیدن کند و برنج‌ها قد بکشند، وقتی که آب غذا جمع شد و فقط کمی از آن داخل قابلمه باقی ماند با یک کفگیر یا قاشق برنج‌ها را به سمت وسط قابلمه جمع کنید لازم نیست که برنج‌ها را داخل قابلمه هم بزنید و جابجا کنید.

مرحله ۹: دم انداختن برنج و گوشت داخل قابلمه

سپس یک بوته سیر را به شکل کامل و درسته روی برنج قرار دهید بعد در قابلمه را با دم‌کنی ببندید و اجازه دهید تا برنج‌ها به مدت تقریباً ۴۵ دقیقه روی حرارت ملایم دم بکشند و آماده شوند، علاوه بر آن گوشت‌های داخل قابلمه هم باید کاملاً مغز پخت و آماده شوند.

مرحله ۱۰: قرار گرفتن گوشت‌ها در پایین و برنج‌ها روی گوشت‌ها

نکته مهمی که برای پخت این غذا باید در نظر بگیرید این است که گوشت‌ها در پایین قابلمه باشند و برنج‌ها روی آن‌ها قرار بگیرند، پس توجه کنید که در هنگامی که آب داخل قابلمه در حال جوشیدن است، برنج‌ها را هم نزنید و مواد داخل قابلمه را جابجا نکنید.

مرحله ۱۱: تزئین کردن تاجیک پلو

بعد از آن تاجیک پلورا داخل ظرف مناسب سرو بریزید، سپس آن را با چند برگ نعنا، ریحان و شوید تازه تزئین کنید، همینطور می‌توانید یک لیمو ترش تازه را بشورید، به شکل حلقه‌ای برش بزنید و چند برش از لیمو ترش را در کنار ظرف سرو غذا قرار دهید.

مرحله ۱۲: چیدن انواع دورچین و سرو تاجیک پلو

برای دورچین این غذای خوش طعم می‌توانید مقداری فلفل سبز شیرین را تمیز بشورید و کنار ظرف بچینید، سپس تاجیک پلو را به عنوان یک غذای خوش طعم و پرطرفدار برای پذیرایی و مهمانی‌ها همراه با سالاد، ترشی، انواع دورچین و مخلفات سرو کنید.

آخرین بروز رسانی در : دوشنبه 23 بهمن 1402
کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام نکته چی و لینک مستقیم بلا مانع است.