طرز تهیه دلمه بادمجان

طرز تهیه دلمه بادمجان تصویری شکم پر آپارات دونفره رزا منتظمی ترکیه ای با مرغ و فلفل

دلمه بادمجان یکی از انواع دلمه می باشد، اما طعم بی نظیر بادمجان باعث شده تا دلمه بادمجان شکم پر، محبوب ترین دلمه شناخته شود. این غذای لذیذ جزو بهترین غذاهای سنتی ایرانی محسوب می شود. و به دلیل ظاهر شکیل و وسوسه برانگیزش، مناسب سرو در مهمانی ها می باشد. دلمه بادمجان را معمولا با بادمجان دلمه ای تهیه می کنند. در تهیه بادمجان دلمه ای می توان گوشت را از مواد حذف کرد و به جای آن مواد دیگری مانند سویا، قارچ یا سبزیجات را جایگزین کرد. دلمه بادمجان بدون گوشت مناسب افرادی است که به هر دلیل نمی توانند گوشت بخورند و یا گیاهخوار هستند. برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه دلمه بادمجان در ادامه با سایت آموزشی چی شی همراه باشید.

مواد لازم دلمه بادمجان
بادمجان دلمه ای۱۰ عدد
لیمو ترش۱ عدد
رب گوجه فرنگی۳ قاشق غذا خوری
رب انار۳ قاشق غذا خوری
زردچوبه و ادویه کاریبه مقدار لازم
فلفل سیاه و نمکبه مقدار لازم
گوشت چرخ کرده۲۵۰ گرم
لپهنصف پیمانه
زعفران دم کردهبه میزان لازم
سبزی دلمه شامل تره و پیازچه و مرزه و ترخان و نعناجمعا ۲۵۰ گرم
پیاز بزرگ۲ عدد
مرزه و نعنا و ترخان خشکاز هر کدام ۱ قاشق غذا خوری
زرشک۳ قاشق غذا خوری
برنجنصف پیمانه
کره۶۰ گرم

طرز تهیه دلمه بادمجان

مرحله اول

برای تهیه دلمه بادمجان خوشمزه و مجلسی در ابتدای کار، سر بادمجان ها را جدا کرده و قسمت داخلی آنها را به وسیله چاقو و قاشق خالی می کنیم و کنار می گذاریم. یک قابلمه را آب کرده و روی حرارت قرار می دهیم تا به جوش آید.

مرحله دوم

برنج را که یک ساعت قبل با نمک و آب خیس کرده ایم، برداشته و آب آن را دور می ریزیم و برنج را به آب در حال جوش اضافه کرده و با کمی نمک اجازه می دهیم تا بپزد. وقتی که برنج نیم پز شد آن را آبکش کرده و کنار می گذاریم.

مرحله سوم

لپه ها را هم شسته و از قبل خیس کرده ایم، با کمی آب درون قابلمه می ریزیم و روی حرارت قرار می دهیم تا بپزد. سپس آن را آبکش می کنیم. پیاز ها را شسته و پوست می کنیم. سپس آن ها را به صورت نگینی ریز خرد می کنیم.

مرحله چهارم

یک قابلمه را برداشته و با کمی روغن روی حرارت قرار می دهیم تا داغ شود. سپس پیازها را در روغن تفت می‌دهیم. زمانی که طلایی شد نیمی از آن را برای سس برمی داریم و به مابقی پیاز ها،گوشت چرخ کرده را اضافه می کنیم.

مرحله پنجم

سپس گوشت را چند دقیقه تفت داده تا تغییر رنگ بدهد. بعد از گوشت، ادویه‌ها، برنج نیم پز و لپه پخته شده را اضافه می کنیم. در این مرحله، سبزی ها، نیمی از رب انار، نیمی از رب گوجه فرنگی را به مواد دلمه اضافه می کنیم و تفت می دهیم.

مرحله ششم

در صورت تمایل قسمت داخلی بادمجان‌ها که ساطوری کردیم را هم می توانیم به مخلوط گوشت اضافه کنیم. می توان به جای سبزی تازه از سبزی خشک استفاده کرد اما سبزی تازه طعمو عطر بیشتری به دلمه ها می دهد.

مرحله هفتم

در آخر زرشک و ۳۰ گرم از کره را اضافه کرده و نمک مواد را نسبت به ذائقه خود تنظیم می‌کنیم در این مرحله طعم کلی مایه آماده شده را تست می کنیم که مزه دار باشد و اگر رب انار یا نمک کم بود،کمی اضافه می کنیم.

مرحله هشتم

برای سس، پیاز تفت داده ای که در ابتدا جدا کرده بودیم را با مقداری روغن و مابقی کره، در قابلمه می ریزیم و کمی زردچوبه، ادویه کاری، فلفل سیاه و نمک می زنیم. حالا مابقی رب گوجه فرنگی را اضافه می کنیم و حسابی تفت می دهیم.

مرحله نهم

رب انار، زعفران دم کرده و آب لیموترش تازه را اضافه کرده و با حرارت خیلی کم مخلوط می‌کنیم. دقت کنیم میزان رب انار باید کمتر از رب گوجه فرنگی باشد تا سس تیره نشود. حالا به اندازه یک لیتر آب اضافه می کنیم و اجازه می دهیم تا جوش بیاید.

مرحله دهم

میزان نمک و طعم سس را تست می کنیم. حالا بادمجان ها را از مواد دلمه، پر کرده و در سس می چینیم. دقت می‌کنیم تا حداکثر نیمی از بادمجان‌ها را سس بپوشاند. سپس روی حرارت متوسط به مدت یک و نیم ساعت می پزیم. وقتی که زمان پخت تکمیل شد،

مرحله یازدهم

بادمجان ها را در ظرف مناسب قرار می دهیم. کمی از سس باقیمانده در قابلمه را روی آن ریخته و با سبزی خوردن و انواع ترشی سرو می کنیم. این دلمه را می توان در کنار دلمه گوجه فرنگی، دلمه پیاز و دلمه فلفل دلمه ای پر کرد که روش پخت کاملا مشابهی دارند.

آخرین بروز رسانی در : دوشنبه 28 تیر 1400
کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام نکته چی و لینک مستقیم بلا مانع است.