طرز تهیه کباب لقمه خانگی خوشمزه و مخصوص به روش بازاری

طرز تهیه کباب لقمه خانگی خوشمزه و مخصوص به روش بازاری

طرز تهیه کباب لقمه همانطور که مطمئنا می دانید کباب لقمه دو مدل مختلف دارد، مدل اول همان کباب کوبیده است که با …

طرز تهیه سمبوسه پیتزایی خوشمزه و مخصوص به روش بازاری

طرز تهیه سمبوسه پیتزایی خوشمزه و مخصوص به روش بازاری

طرز تهیه سمبوسه پیتزایی سمبوسه یکی از مجبوب ترین غذاهای بازاری است. می توانید با هرچه که دلتان می خواهد درون آن را …

آموزش طرز تهیه خمیر پیتزا خوشمزه و پفکی بدون خمیر مایه

آموزش طرز تهیه خمیر پیتزا خوشمزه و پفکی بدون خمیر مایه

طرز تهیه خمیر پیتزا خمیر پیتزا نوعی نان است که برای پایه انواع پیتزاهای مختلف استفاده می شود. در این آموزش یکی از …

طرز تهیه دلمه کلم برگ

طرز تهیه دلمه کلم مرحله به مرحله سس دلمه کلم ارومیه رزا منتظمی تبریزی روش پیچیدن دلمه کلم برگ برای 6 نفر

دلمه کلم برگ یکی از انواع دلمه می باشد، که طعم بی نظیری دارد و یکی از خوشمزه ترین دلمه ها محسوب می شود. این غذای لذیذ جزو بهترین غذاهای سنتی ایرانی محسوب می شود. و به دلیل ظاهر شکیل و وسوسه برانگیزش، مناسب سرو در مهمانی ها می باشد. در تهیه دلمه کلم برگ می توان گوشت را از مواد حذف کرد و به جای آن مواد دیگری مانند سویا، قارچ یا سبزیجات را جایگزین کرد. دلمه کلم بدون گوشت مناسب افرادی است که به هر دلیل نمی توانند گوشت بخورند و یا گیاه خوار هستند. برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه دلمه کلم برگ در ادامه با سایت آموزشی چی شی همراه باشید.

مواد لازم برای ۵ نفر
کلم پیچ۱ عدد بزرگ
پیاز۱ عدد بزرگ
زعفران دم کردهبه مقدار لازم
زردچوبه و نمک و فلفل سیاه و ادویه کاریبه میزان لازم
سماق۱ قاشق غذا خوری
شکربه میزان لازم
سرکه انگوربه میزان لازم
شکربه میزان لازم
برنج خیسانده۱ پیمانه
کشمش یا زرشک۳ قاشق غذا وری
رب گوجه فرنگی۳ قاشق غذا خوری
کره۱۰۰ گرم
گوشت چرخ شده۴۰۰ گرم
لپه پختهنصف پیمانه
نعنا خشک۳ قاشق غذا خوری

طرز تهیه دلمه کلم برگ

مرحله اول

برای تهیه دلمه کلم برگ مجلسی در ابتدای کار، قسمت انتهای کلم را برش می زنیم. سپس قابلمه بزرگی را برداشته و پر از آب می کنیم و روی حرارت قرار می دهیم تا جوش آید. سپس کمی زردچوبه و نمک به آن اضافه می کنیم.

مرحله دوم

در این مرحله کلم برگ را در آن قرار می دهیم و بعد از ۱۰ دقیقه جوشیدن، شروع به جدا کردن برگ ها می کنیم و در آبکش قرار می دهیم تا آب اضافه آن خارج شود. قسمت های ضخیم برگ های کوچک را جدا می کنیم.

مرحله سوم

سپس در برگ های بزرگ، برگ ها را به دو قسمت تقسیم کرده و قسمت ضخیم آن را می گیریم. در ادامه یک قابلمه را تا نیمه آب کرده و روی حرارت قرار می دهیم تا به جوش آید. لپه ها را هم شسته و از قبل خیس کرده ایم،

مرحله چهارم

با کمی آب درون قابلمه می ریزیم و روی حرارت قرار می دهیم تا بپزد. سپس آن را آبکش می کنیم. پیاز ها را شسته و پوست می کنیم. سپس آن ها را به صورت نگینی ریز خرد می کنیم. یک قابلمه را برداشته و با کمی روغن روی حرارت قرار می دهیم تا داغ شود.

مرحله پنجم

سپس پیازها را در روغن تفت می‌دهیم. زمانی که طلایی شد،گوشت چرخ کرده را اضافه می کنیم و گوشت را تفت داده تا تغییر رنگ بدهد. بعد از این که گوشت تفت خورد، ادویه‌ها و ۱ قاشق از رب گوجه فرنگی را به آن اضافه می کنیم.

مرحله ششم

سپس به خوبی تفت می دهیم تا رنگ و بوی ادویه ها و رب گوجه فرنگی آزاد شود. در ادامه لپه پخته و برنج خیس خورده را به آن اضافه کرده و تفت می دهیم. زمانی که برنج و لپه مخلوط شدند حرارت را خاموش می کنیم.

مرحله هفتم

در این مرحله سماق و کشمش و نعنا خشک و نیمی از کره را اضافه می کنیم. درآخر نمک را اضافه کرده و طعم مواد را تنظیم می کنیم. از مواد درون برگ های کلم می ریزیم و آن را می پیچانیم. سپس درون یک قابلمه به صورت ردیفی دلمه ها را می چینیم.

مرحله هشتم

روی آن ها ا ۲ لیوان آب می ریزیم و یک بشقاب بزرگ روی آن ها قرار می دهیم و روی حرارت می گذاریم تا به مدت ۲ ساعت پخته شود. وقتی که دلمه ها پخت و آب اولیه ای که اضافه کرده بودیم، کم شد، یک تابه برداشته و کره را درون آن می ریزیم.

مرحله نهم

سپس مابقی رب گوجه فرنگی را به آن اضافه کرده و تفت می دهیم تا رنگ باز کند. سپس به اندازه یک و نیم پیمانه آب جوش به سس اضافه کرده و مقداری نمک و سرکه و شکر و زعفران و دارچین به آن اضافه می کنیم تا به طعم ملسی برسیم.

مرحله دهم

می توان به این سس یک قاشق رب انار هم اضافه کرده که طعم خوبی به دلمه ها می دهد. سسی که آماده شد را روی دلمه های پخته شده می ریزیم. مجدد بشقاب را روی آن قرار می دهیم و به مدت ۳۰ دقیقه زمان می دهیم تا کامل پخته شود.

آخرین بروز رسانی در : شنبه 26 تیر 1400
کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام نکته چی و لینک مستقیم بلا مانع است.