طرز تهیه آبگوشت دیزی سنتی خوشمزه و مجلسی در قابلمه

طرز تهیه آبگوشت

طرز تهیه آبگوشت در زودپز خوشمزه و ساده خانگی برای 4 نفر مجلسی خوشمزه دو نفره در قابلمه

آبگوشت که با نام دیزی هم شناخته می شود یکی از انواع غذاهای معروف و سنتی ایرانی است که در میان ایرانیان از جایگاه ویژه ای برخوردار است. آبگوشت بر خلاف اینکه همه تصور می کنند غذای سختی است یکی از آسان ترین غذاهای ایرانی است. با یکی از کامل ترین آموزش های پخت آبگوشت با نکته چی همراه باشید.

مواد لازم برای ۴ نفر
گوشت گوسفندی با استخوان۴۰۰ گرم
دنبه گوسفندی۱۰۰ گرم
نخود۱ پیمانه
گوجه فرنگی۱ عدد
رب گوجه فرنگی۱ قاشق غذاخوری
سیب زمینی۲ عدد متوسط
پیاز۱ عدد بزرگ
نمک و فلفل سیاهبه اندازه کافی
زردچوبه و روغنبه اندازه کافی

دستور پخت آبگوشت

مرحله اول

ابتدا گوشت گوسفندی و دمبه را به خوبی می شوییم سپس در یک قابلمه مناسب می ریزیم و روی حرارت ملایم قرار می دهیم. فعلا نیاز نیست آب اضافه کنیم ، نصف پیاز را نیز به صورت نگینی خرد کرده و به قابلمه اضافه می کنیم.

مرحله دوم

چند دقیقه مخلوط گوشت ، دمبه و پیاز را تفت می دهیم تا گوشت خودش آب بیندازد و رنگش تغییر کند سپس یک قاشق غذاخوری روغن ( بهتر است از روغن جامد استفاده شود )  اضافه می کنیم و حدود ۵ دقیقه دیگر گوشت و پیاز را تفت می دهیم.

مرحله سوم

نخود را باید از شب قبل بخیسانیم تا نفخ آن به طور کامل از بین برود. نخود خیسانده شده را آبکشی می کنیم و به قابلمه اضافه می کنیم. در ادامه مقداری زردچوبه و فلفل سیاه اضافه می کنیم سپس چند لیوان آب جوش اضافه می کنیم.

مرحله چهارم

نمک را هم می توانیم در این مرحله اضافه کنیم البته اضافه کردن نمک باعث می شود گوشت مدت زمان بیشتری برای پخت نیاز داشته باشد ولی یک حسن هم دارد و آن هم این است که اضافه کردن نمک در این مرحله باعث می شود گوشت خوشمزه تر شود.

مرحله پنجم

پس از اضافه کردن آب جوش حرارت زیر قابلمه را کم می کنیم و اجازه می دهیم گوشت و نخود به مدت دو ساعت با حرارت ملایم بپزند. یک ساعت بعد از پخت گوشت باقیمانده پیاز را خرد کرده و به همراه مقداری نمک ، زردچوبه و فلفل سیاه در یک تابه تفت می دهیم.

مرحله ششم

پس از اینکه پیاز سبک شد رب گوجه فرنگی را اضافه می کنیم و خوب تفت می دهیم تا طعم خامی رب گوجه فرنگی گرفته شود و به خوبی سرخ شود زیرا سرخ کردن رب گوجه فرنگی باعث می شود آبگوشت خوش رنگ تر شود.

مرحله هفتم

در ادامه گوجه فرنگی را نیز رنده کرده و به تابه اضافه می کنیم و چند دقیقه تفت می دهیم سپس مواد داخل تابه را به قابلمه آبگوشت اضافه می کنیم. پس از اینکه گوشت و نخود پختند سیب زمینی را می شوییم و به قابلمه اضافه می کنیم.

مرحله هشتم

بعد از اینکه سیب زمینی ها را اضافه کردیم حدود ۴۵ دقیقه دیگر اجازه می دهیم آبگوشت روی حرارت ملایم بپزد و به طور کامل جا بیفتد. پس از اینکه آبگوشت آماده شد آنرا به همراه نان بربری یا نان سنگک تازه و سبز خوردن سرو می کنیم.

نکات تهیه آبگوشت

آبگوشت فوری با زودپز

برای اینکه آبگوشت شما خیلی فوری اماده شود می توانید انرا با زودپز تهیه کنید ، برای این منظور پس از اینکه تمام مواد آبگوشت را آماده کردیم انها را داخل زودپز می ریزیم و روی حرارت قرار می دهیم. با این روش می توانید آبگوشت را حداکثر در یک ساعت و نیم آماده کنید.

آبگوشت با گوشت گوساله

بهترین گوشت برای آبگوشت گوشت گوسفندی می باشد چون دارای چربی زیادی است. اگر می خواهید از گوشت گوساله استفاده کنید حتما به مقدار کافی دمبه گوسفندی هم اضافه کنید تا آبگوشت شما لذیذتر و خوشمزه تر شود.

دسته بندی: آموزش آشپزی
بروز رسانی توسط در دوشنبه 12 خرداد 1399
  • منبع :
  • عکس از اینستاگرام ramsadeg

این مطلب چقدر مفید بود؟

برای امتیاز دادن روی ستاره‌ها کلیک کنید!

میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد امتیاز: 0

اولین امتیاز را شما بدهید!

Loading more posts...
کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام نکته چی و لینک مستقیم بلا مانع است.