آموزش طرز تهیه نان بربری خوشمزه سنتی و رومال آن در خانه
طرز تهیه نان بربری
نان بربری یکی از انواع نان های بسیار محبوب و خوشمزه در میان ایرانیان است که بیشتر برای وعده صبحانه مورد استفاده قرار می گیرد. این نان خوشمزه به دلیل اینکه دارای ضخامت زیادی می باشد، بهتر است به صورت داغ سرو شود، چون سرد شدن نان بربری باعث می شود که سفت شود و به راحتی نتوانیم آنرا بجویم، برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه نان بربری در ادامه با سایت آموزشی چی شی همراه باشید.
مواد لازم برای ۶ نان بربری | |
آرد سفید | ۴ پیمانه |
پودر خمیر مایع | ۲ قاشق مرباخوری |
بهبود دهنده نان | ۱ قاشق چای خوری |
روغن مایع | ۳ قاشق غذاخوری |
آب ولرم | ۱٫۵ لیوان |
شکر | ۱ قاشق چای خوری |
نمک | ۲ قاشق چای خوری |
مواد لازم رومال نان بربری | |
آرد | ۲ قاشق غذاخوری |
آب | ۶ قاشق غذاخوری |
کنجد | به مقدار کافی |
طرز تهیه نان بربری
مرحله اول
برای تهیه نان خوشمزه و خانگی بربری ابتدا پودر خمیر مایع را داخل نصف لیوان آب ولرم می ریزیم و شکر را نیز به آن اضافه می کنیم و کمی مخلوط می کنیم و کنار می گذاریم تا به مدت ۱۰ دقیقه عمل بیاید.بعد آرد را الک می کنیم.
مرحله دوم
سپس روغن مایع، بهبود دهنده نان، نمک و خمیر مایع به عمل آمده و یک و نیم لیوان آب را داخل کاسه بزرگی می ریزیم. در ادامه ۳ لیوان از آرد را به مواد می افزاییم و ابتدا با قاشق کمی مواد را مخلوط می کنیم و بعد با دست خوب ورز می دهیم.
طرز تهیه نان بربری
در این مرحله لیوان آخر آرد را کم کم اضافه می کنیم و همچنان ورز می دهیم تا خمیر منسجم و نرمی به دست بیاوریم. زمانی خمیر ما آماده است و دیگر آرد اضافه نمی کنیم که خمیر منسجم شود و دیگر به دستمان نچسبد.
مرحله چهارم
اگر تمام آرد را اضافه کردیم و متوجه شدیم که خمیر سفت شده است می توانیم کم کم نصف لیوان آب به آن اضافه کنیم. خمیر را وسط کاسه قرار می دهیم و روی آن را با سلفون می پوشانیم و روی آن یک پارچه قرار می دهیم.
مرحله پنجم
سپس در جای گرمی می گذاریم تا به مدت ۱ ساعت خمیر استراحت کند. سپس سلفون را بر می داریم و مجددا خمیر را ورز می دهیم. حالا کف سطح صافی کمی آرد می پاشیم و خمیر را کمی ورز می دهیم و به دو قسمت مساوی تقسیم می کنیم.
طرز تهیه نان بربری
سپس سینی فر را بیرون می آوریم و کف آن کاغذ روغنی قرار می دهیم و یک قسمت خمیر را داخل سینی می گذاریم و با دست شبیه نان بربری به آن حالت می دهیم. در ادامه با چنگال روی خمیر خط های موازی ایجاد می کنیم.
مرحله هفتم
سپس خمیر بعدی را نیز به همین صورت در طرف دیگر سینی آماده می کنیم و برای روی نان ۲ قاشق آرد را داخل کاسه ای می ریزیم و ۶ قاشق آب را به آن اضافه می کنیم و خوب مخلوط می کنیم و با فرچه داخل این مخلوط می زنیم.
مرحله هشتم
حالا روی خمیر می کشیم و کمی کنجد نیز روی خمیر های می پاشیم و ۳۰ دقیقه به خمیر استراحت می دهیم و بعد سینی را داخل فر قرار می دهیم و با دمای ۱۸۰ درجه (از قبل فر را روشن می کنیم تا گرم شود)به مدت ۴۵ دقیقه اجازه می دهیم تا نان بربری بپزد.نوش جان
- منبع :
- istgahe.shekam